H Angelina Jolie κοροϊδεύει ανελέητα τον Brad Pitt και αφορμή είναι πάλι το Château Miraval

Πατούλια Κατερίνα
H Angelina Jolie κοροϊδεύει ανελέητα τον Brad Pitt και αφορμή είναι πάλι το Château Miraval

«Ναι, έχει επισκεφτεί και τις εκτάσεις του Miraval για να θαυμάσει μόνο τον κόπο των Γάλλων παραγωγών που βοήθησαν την επιχείρηση να είναι επιτυχημένη, ο Pitt όμως δεν είναι οινοποιός». τονίζει η Jolie και ρίχνει βέλη κατά του Brad.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ο Brad Pitt και η Angelina Jolie ανακοίνωσαν την απόφασή του να πάρουν διαζύγιο μέχρι και το 2023, τα παιδιά τους μεγάλωσαν, η κηδεμονία τους ενώ όλα πλησιάζουν την ενηλικίωση πέρασε σε δεύτερο πλάνο και υπάρχει ένα και μοναδικό πράγμα που χωρίζει τους δύο πρώην: Το κτήμα Miraval.

Φαίνεται πως οι Brangelina δεν σκοπεύουν να ησυχάσουν ποτέ- τουλάχιστον δικαστικά σε ό,τι αφορά το κτήμα αυτό και η Jolie επανέρχεται νομικά κατά του Pitt, κατηγορώντας τον για ψευδείς δηλώσεις, σχετικά με τα όσα είπε για το πώς έχτισε την αυτοκρατορία του Miraval και το πώς επισκεπτόταν το κτήμα για να βλέπει από κοντά τη δουλειά των οινοπαραγωγών.

Η νέα αγωγή της Jolie κατά του Brad για το Miraval

Είναι αλήθεια πως ο Pitt και φωτογραφίες και βίντεο έχει γυρίσει στο Miraval, στο οποίο το 2014 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη Jolie ενώ ο ηθοποιός έχει υποστηρίξει πως συχνά πυκνά αναλαμβάνει τον ρόλο του αγρότη και μαθαίνει τα πάντα για το κρασί στο κτήμα αυτό που απέκτησε από κοινού με την 48χρονη Angelina το 2011.

Στα έγγραφα που προσκόμισαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι της Jolie, η ηθοποιός τονίζει καυστικά:

«Ο Pitt είναι ηθοποιός, όχι οινοπαραγωγός, έχεις να αντιμετωπίσει τις ψευδαισθήσεις του και όχι τις ρώγες από το σταφύλι και τη λάσπη. Όλα αυτά τα χρόνια εκείνος υποστηρίζει πως έχτισε το κτήμα, έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες και έχει γυρίσει τον κόσμο σε παγκόσμιες περιοδείες. Ναι, έχει επισκεφτεί και τις εκτάσεις του Miraval για να θαυμάσει μόνο τον κόπο των Γάλλων παραγωγών που βοήθησαν την επιχείρηση να είναι επιτυχημένη, ο Pitt όμως δεν είναι οινοποιός», τονίζουν τα νομικά έγγραφα της πλευράς Jolie που συμπληρώνουν πως ο Pitt μόνο ξοδεύει εκατομμύρια, όπως η ανακατασκευή του στούντιο ηχογράφησης στο Miraval ενώ καταλήγει πως ο Brad αντιδρά σαν μικρό παιδί από το 2021, όταν η Angelina πούλησε το μερίδιό της στο κτήμα. Οι δικηγόροι της Jolie τονίζουν πως ο Pitt χρωστάει περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια στην Angelina.

Το κτήμα που αγαπά ο Pitt:

Ο Pitt λόγω του προβλήματος αλκοολισμού του, δεν έκανε συχνές επισκέψεις στο κτήμα του. Αλλά τα τελευταία χρόνια αποφάσισε πως στο κομμάτι που του αναλογεί, θα το αξιοποιήσει στο στούντιο ηχογραφήσεων που έχει δημιουργήσει και χρησιμοποιείται και για κινηματογραφικές παραγωγές.

Σε αυτό το στούντιο πριν το ανακατασκευάσει ο Pitt και επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για την διαμόρφωσή του, είχαν ηχογραφήσει τα άλμπουμ τους οι Pink Floyd αλλά και η Σαντέ.

Η πρώην του Brad Pitt τον αποθεώνει 25 χρόνια μετά τον χωρισμό τους και ο νυν της το επικροτεί

Διαθέτει ένα μεγάλο κτίριο για την φιλοξενία των μελών της παραγωγής, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με φόντο τους αμπελώνες και ελαιώνες της περιοχής. Η χαρά του Pitt δεν κρυβόταν όπως θα διαπίστωσες, καθώς και η λαχτάρα του να κάνει τα σχέδιά του πραγματικότητα. Όπως άλλωστε δήλωσε «Η σκέψη μου είναι, εκτός από το στούντιο να κάνουμε στον εξωτερικό χώρο και εκθέσεις που να έχουν σχέση με την τέχνη γενικότερα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Φεβρουάριος 2021

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ο ηθοποιός μήνυσε την πρώην σύζυγό του ισχυριζόμενος ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της στο οινοποιείο που αγόρασαν μαζί το 2008.

To πρώην ζευγάρι αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του κτήματος Château Miraval στη Νότια Γαλλία, όπου το 2014 παντρεύτηκαν και πέρασαν εκεί αμέτρητες ανέμελες στιγμές μαζί με τα παιδιά τους. Το οινοποιείο αποτέλεσε «μήλο της έριδος» όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες χωρισμού του πρώην ζευγαριού το 2016.

«Η απόφασή της να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Pitt ήταν σκόπιμη και προφανής. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη, οι ενέργειες της Jolie ήταν παράνομες, έβλαψαν σοβαρά και σκόπιμα τον Pitt και έγιναν για να πλουτίσει άδικα η ίδια εις βάρος του», αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles.

Ωστόσο μετά τον χωρισμό τους το 2019, η Jolie ανακοίνωσε πως θέλει να πουλήσει το μερίδιό της έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων και δέχτηκε να παραχωρήσει στον ηθοποιό ένα μεγαλύτερο μερίδιο από εκείνο που του αναλογούσε. Το καλοκαίρι του 2021 ο Brad Pitt έγινε έξαλλος όταν ανακάλυψε πως η σταρ είχε πουλήσει το 50% των μετοχών της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη.

«Η Stoli και η Jolie προσπάθησαν να αναγκάσουν τον Pitt σε μια συνεργασία με έναν άγνωστο, και ακόμη χειρότερα, έναν άγνωστο με κακές προθέσεις», αναφέρει το έγγραφο.

Οι κατηγορίες του Brad Pitt και η νέα διαμάχη με την Αngelina Jolie

O 59χρονος σταρ της μεγάλης οθόνης ισχυρίζεται πως η 47χρονη σχεδίαζε κρυφά να πουλήσει το μερίδιό της στο κτήμα Château Miraval, ως εκδίκηση για τη δικαστική τους διαμάχη.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Page Six, ο Pitt υποστηρίζει πως εκείνος και η πρώην σύζυγός του είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν ότι δεν θα πουλούσαν ποτέ το μερίδιό τους, αν δεν το αποφάσιζαν από κοινού. Όπως τονίζει ο Pitt η πρώην σύζυγός του συνεργάστηκε κρυφά πίσω από την πλάτη του με τον Yuri Shefler, ιδιοκτήτη της Stoli Group.

Σεπτέμβριος 2022

Το δράμα των Brangelina αγρίεψε κι άλλο: Η νέα μήνυση της Jolie στον Pitt ύψους 250 εκατομμυρίων

Τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και ανακοινώθηκε το διαζύγιο των Brangelina, ελάχιστα πράγματα φανταζόμασταν πως συμβαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι και στα έξι παιδιά του. Κάποια απιστία υποπτεύθηκαν πολλοί ενώ οι υπόλοιποι έφτιαχναν memes για την Jennifer Aniston που έπαιρνε το αίμα της πίσω. Κανείς δεν φανταζόταν ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες της έπαυλης του ζευγαριού, ο Pitt με τη Jolie βίωναν μια άκρως τοξική σχέση, στοιχεία της οποίας μάθαμε μόλις φέτος κι ενώ η διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών τους και για το κτήμα Miraval καλά κρατεί.

Ο πόλεμος για το διάσημο κτήμα Miraval, από άσχημος μετατράπηκε σε πυρηνική βόμβα το τελευταίο διάστημα με τη Jolie να φτάνει στα άκρα. Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από την Jolie κατέθεσε αγωγή 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της ισχυριζόμενη ότι αυτός και η παρέα των κολλητών του ξεκίνησαν μια ύπουλη εκστρατεία για να «πάρουν τον έλεγχο» του γαλλικού οινοποιείου που οι Brangelina αγόρασαν ως ζευγάρι «σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και της επιμέλειας των έξι παιδιών» και να διασφαλίσει ο Pitt πως η Jolie δεν θα έβλεπε ποτέ ούτε μια δεκάρα από τα τεράστια κέρδη του Miraval.

Στην αγωγή της η εταιρία της Jolie ισχυρίζεται επίσης ότι ο Pitt προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μεγάλο οικονομικό μερίδιο της Jolie στο οινοποιείο για να την αναγκάσει να υπογράψει μια «ρήτρα σιωπής» που θα την απέτρεπε από το να συζητήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στο διαζύγιό τους ενώ παράλληλα τονίζεται πως ο Pitt σπατάλησε εκατομμύρια από τα χρήματα της εταιρείας με τον ηθοποιό να φτάσει να ξοδέψει 1 εκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει μια πισίνα.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη στο Λος Άντζελες ισχυρίστηκαν ότι αφού το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα των 1.300 στρεμμάτων στη Νότια Γαλλία το 2008, επένδυσαν από κοινού δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να το βελτιώσουν. Στην αγωγή επισημαίνεται πως το ποσοστό που είχαν στο οινοποιό οι Brangelina, ήταν 50%- 50% μέσα από ένα μπλεγμένο σύνολο εταιριών που στην περίπτωση της Jolie μεγάλο μέρος της προσωπικής της περιουσίας ήταν δεμένο με το κτήμα Miraval.

Στη συμφωνία που έγινε γνωστή μέσα από τα νομικά έγγραφα, επισημαίνεται πως η Jolie θα επέβλεπε τα ανθρωπιστικά projects του ζευγαριού μέσα από το ίδρυμα Pitt- Jolie ενώ ο Brad ανέλαβε τον έλεγχο του οινοποιείου. Κι ενώ το κτήμα κέρδιζε βραβεία ο Pitt ανέπτυξε το πρόβλημα αλκοολισμού του για το οποίο έχει μιλήσει και ο ίδιος, πρόβλημα το οποίο οδήγησε σε εκείνο το περιστατικό κακοποίησης εν πτήση και στον χωρισμό τελικά από την Jolie.

Britain Babylon Premiere
Brad Pitt poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Babylon' in London, Thursday, Jan. 12, 2023. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)Invision

«Σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και επιμέλειας, ο Pitt ξεκίνησε μια πολύπλευρη, χρόνια εκστρατεία για να καταλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και να οικειοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας προς όφελός του, oρίζοντας τον εαυτό του νόμιμο ιδιοκτήτη του Chateau Miraval, ενώ αφενός ήθελε να σφετεριστεί την αξία της εταιρείας της Jolie, Nouvel, και να αποκτήσει την αποκλειστική ιδιοκτησία του Chateau Miraval.

Τα έγγραφα υποστηρίζουν ότι μετά την κατάθεση διαζυγίου, ο Pitt απλώς λειτούργησε το οινοποιείο χωρίς να συμβουλευτεί την Jolie, η οποία όταν προσπάθησε να πάρει πληροφορίες και περισσότερο έλεγχο, την «απέρριψε» ενώ ταυτόχρονα ο Brad κατέστρωσε και εκτέλεσε ένα σχέδιο για να μεταφέρει κρυφά περιουσιακά στοιχεία από το Chateau Miraval σε εταιρείες που ανήκουν σε αυτόν και τους φίλους του, υποτιμώντας έτσι το συμφέρον της Jolie.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι μετά το διαζύγιο, οι διευθυντές του Pitt και του Chateau Miraval έχουν σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια χρήματα του Chateau Miraval σε έργα ματαιοδοξίας που έχουν ελάχιστη, έως καθόλου, επιχειρηματική αξία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια πισίνα, και ότι κατά την καθοδήγηση του Pitt, το Chateau Miraval ανέθεσε σε εταιρία τη δημιουργία μιας ενιαίας σκάλας στο κάστρο του κτήματος που έπρεπε να κατασκευαστεί και να ξαναχτιστεί συνολικά τέσσερις φορές αφού εκείνος ήταν δυσαρεστημένος με τις τρεις πρώτες προσπάθειες.

H Jolie κατονομάζει όχι μόνο τον Pitt αλλά και τους συμμάχους του και διευθυντές στο Miraval, Gary Bradbury, Roland Venturini, και Warren Grant.

Ο όρκος σιωπής που δεν δέχτηκε η Jolie

«Αν και η Τζολί δεν ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει το μερίδιό της στον Pitt, εντούτοις προσφέρθηκε να το πουλήσει σε αυτόν και διαπραγματεύτηκε μαζί του για μήνες. Πλησιάζοντας σε μια συμφωνία, η αγωγή υποστηρίζει ότι ενώ η Jolie αποδέχτηκε την οικονομική συμφωνία με τον πρώην σύζυγό της, χωρίς να αποδεχτεί την ρήτρα σιωπής με την οποία ο Pitt την ανάγκαζε να μην μιλήσει ποτέ δημόσια για τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση. του γάμου τους. Εκείνη παρά το γεγονός πως μεγάλο μέρος του πλούτου και της ρευστότητας της ήταν συνδεδεμένα με το μερίδιό της στο οινοποιείο, αποφάσισε να μην συμφωνήσει με τους παράλογους όρους του και πούλησε το μερίδιό της στην Stoli.

Η Stoli ήταν έτοιμη να βάλει την εμπειρία της και το δίκτυο διανομής της για να λειτουργήσει για το Chateau Miraval, αλλά εκείνος απρόθυμος να μοιραστεί τον έλεγχο, ο Pitt αρνήθηκε να συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρία ως ισότιμος εταίρος».