Μπορεί ο Νίκος Μπάρτζης να έχασε το Survivor All Star αλλά το Twitter τον αποθέωσε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μπορεί ο Νίκος Μπάρτζης να έχασε το Survivor All Star αλλά το Twitter τον αποθέωσε

Ο Νίκος Μπάρτζης δεν κατάφερε να «φτάσει στην πηγή και να πιει το νερό» αλλά είναι ο νικητής στις καρδιές του κοινού.

Survivor All Star ήταν και πάει. Ο Νίκος Μπάρτζης, ο 28χρονος αγρότης και επιχειρηματίας μετά από 6 μήνες και ενώ κατάφερε να φτάσει στην πηγή δεν ήπιε το νερό που τόσο λαχταρούσε από την αρχή του παιχνιδιού, και έχασε το τρόπαιο του All Star Survivor αλλά και το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Ας δούμε αναλυτικά, όμως πώς φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η πορεία του Νίκου Μπάρτζη στο Survivor All Star

Ο Νίκος Μπάρτζης μπήκε στο Survivor All Star ευθύς εξ αρχής λέγοντας στον Γιώργο Λιανό πως φέτος μπήκε με στόχο το έπαθλο. Αν και δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τον ίδιο να ξαναπάρει μέρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως αποκάλυψε στην έναρξη του τελικού, ήθελε διακαώς να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε με την συμμετοχή του στο Survivor 2021, απ' όπου αποχώρησε οικειοθελώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο γόνατό του.

Ο 28χρονος παίκτης ήταν το 2021 ένα από τα φαβορί και πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως αν είχε παραμείνει στο παιχνίδι θα ήταν ο μεγάλος νικητής. Αντ' αυτού τότε είχε κερδίσει ο Σάκης Κατσούλης και η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δυο παίκτες ξανασυναντήθηκαν στον τελικό του Survivor All Star.

Aπό την αρχή του φετινού παιχνιδιού ο Νίκος Μπάρτζης έδειξε τον δυναμισμό του και πως δεν θα άφηνε τίποτα «να πέσει» κάτω. Μπορεί να μην έδειξε τόσο ενεργά την αγωνιστικότητά του στους στίβους μάχης, αφού είχε αποφασίσει να παίξει πιο χαλαρά από την πρώτη φορά που συμμετείχε για να μην έχει κάποιον τραυματισμό ξανά, αλλά όσον αφορά την παρουσία του στο κομμάτι του «ριάλιτι» ήταν κάτι παραπάνω από παρών.

Αυτό ήταν που έκανε και τη διαφορά, αφού την πρώτη φορά που συμμετείχε ο ίδιος ήταν φίλος με τον master της στρατηγικής James Καφετζή και εκείνος ήταν που πάντα έβγαζε το φίδι από την τρύπα. Αυτή τη φορά ο Νίκος Μπάρτζης θα έπρεπε να «παίξει» το παιχνίδι μόνος του. Και αυτό έκανε. Κατάφερε να διώξει από το παιχνίδι πολύ νωρίς δύο πολύ δυνατές αντιπάλους του αγωνιστικά, την Ασημίνα Χατζηανδρέου και την Κατερίνα Δαλάκα αποκαλύπτοντας τις παραβάσεις που είχαν κάνει. Παράλληλα, ήταν αυτός που μίλησε για τις κρυφές συναντήσεις τόσο του Σάκη Κατσούλη και της Μαριαλένας Ρουμελιώτη, όταν ακόμα ήταν σε άλλες ομάδες όσο και του Μάριου Πρίαμου με την Ελευθερία Ελευθερίου.

Πέρα από αυτά, έπαιρνε θέση σε όσα συνέβαιναν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να έχει διαφωνήσει με πάρα πολλούς παίκτες. Το περίεργο της υπόθεσης είναι, βέβαια πως οι περισσότεροι από αυτούς βγαίνοντας από το Survivor και ιδιαίτερα φτάνοντας προς τον τελικό, υποστήριξαν τον Νίκο Μπάρτζη λέγοντας πως όσο κι αν δεν τους άρεσε πολλές φορές ήταν ο πιο «ντόμπρος» από τους παίκτες που συμμετείχαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα είπε βγαίνοντας από το Survivor η Σταυρούλα Χρυσαειδή για τον Νίκο Μπάρτζη και την μεταξύ τους σχέση: «Με τον Νίκο όταν μας
χώρισαν στις ομάδες, στην αρχή ήταν λίγο περίεργος. Ξέκοψε λίγο και όταν πήγα
εκεί δεν με πλησίασε ποτέ ή να μου πει κάτι. Δεν έκατσα πολύ να ασχοληθώ. Μετά
έκανε πράγματα που δεν μου άρεσαν και με ενοχλούσαν. Δεν έχει τον τρόπο να
εκφραστεί σωστά, δεν είναι κακό παιδί».

Ο κόσμος στήριξε τον Μπάρτζη από την αρχή

Ίσως αυτή η αφιλτράριστη ειλικρίνεια και το γεγονός ότι με τον συγκεκριμένο παίκτη ήξερες τι να περιμένεις, αφού δήλωνε ξεκάθαρα τις στρατηγικές του κινήσεις on camera, να ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που ο Νίκος Μπάρτζης έγινε τόσο αγαπητός στο κοινό που παρακολουθούσε το ριάλιτι επιβίωσης φέτος.

Οι συνεχόμενες ψηφοφορίες και η υπεροχή του Κατσούλη αγωνιστικά

Παρ' όλα αυτά το γεγονός πως ο ίδιος, τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και τώρα στο φινάλε του βγήκε υποψήφιος πολλές φορές, φαίνεται πως ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» του και αυτό που τελικά τον έκανε να χάσει το έπαθλο.

Ο Νίκος Μπάρτζης βγήκε τουλάχιστον 13 φορές υποψήφιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Άγιο Δομίνικο, ενώ πέρα από την 24ωρη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για όλους τους παίκτες όταν το παιχνίδι έγινε ατομικό, οι υποστηρικτές του είχαν το δύσκολο έργο, να τον στηρίξουν στον ημιτελικό σε νέα ψηφοφορία απέναντι στον Μάριο Πρίαμο αλλά και ξανά απέναντι στον Σάκη και τη Μαριαλένα, ώστε να φτάσει στον τελικό. Εκεί και πάλι οι fans του θα έπρεπε να τον στηρίξουν με την ψήφο τους απέναντι στον Σάκη Κατσούλη. Ουσιαστικά, δηλαδή το κοινό του Νίκου Μπάρτζη έπρεπε να τον ψηφίσει μέσα σε δύο 24ωρα τρεις τουλάχιστον φορές για να βγει νικητής, κάτι που και οικονομικά ήταν «κουραστικό» γι' αυτούς.

Από την άλλη μεριά, ο Σάκης Κατσούλης αρχικά δεν είχε βγει ποτέ υποψήφιος στο Survivor πέρα από την 24ωρη ψηφοφορία που ήταν αναγκαστική για όλους τους παίκτες και επομένως το κοινό του ήταν «ξεκούραστο» και ετοιμοπόλεμο να τον στηρίξει. Παράλληλα, με την πρόκρισή του στον τελικό και τη Μαριαλένα να μένει εκτός, οι fans του ζευγαριού συσπειρώθηκαν για να ψηφίσουν εκείνον. Πέρα, λοιπόν από τις δικές του ψήφους ο Σάκης Κατσούλης πήρε και τις ψήφους από όσους στήριζαν τόσο καιρό τη Μαριαλένα.

Όσοι στήριζαν, λοιπόν τον Νίκο Μπάρτζη του αναγνώρισαν ότι παρά τις τόσες φορές που βγήκε υποψήφιος, στον τελικό κατάφερε να έρθει «στήθος με στήθος» με τον αντίπαλό του κι αυτό ήταν ακόμη μία νίκη για εκείνον.

Αν δε, ο ίδιος είχε προσπαθήσει λίγο περισσότερο να είναι καλύτερος στα αγωνίσματα, ίσως τώρα να ήταν και ο μεγάλος νικητής, αφού ο Σάκης Κατσούλης ως αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης αγωνιστικά είχε τη στήριξη και όσων βλέπουν το παιχνίδι κυρίως για το αγωνιστικό κομμάτι και για τους στίβους μάχης.