Η Βούλα Πατουλίδου συγκίνησε με την ανάρτησή της και θύμισε σε όλους ιστορικές στιγμές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Βούλα Πατουλίδου συγκίνησε με την ανάρτησή της και θύμισε σε όλους ιστορικές στιγμές

«Για την Ελλάδα ρε γα...το» είχε πει η Βούλα Πατουλίδου πριν από 30 χρόνια ανοίγοντας τον δρόμο των χρυσών μεταλλίων για τη χώρα μας και ακόμα και τώρα όλοι τη θυμούνται.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται φέτος στη Βουδαπέστη, καταφέρνοντας να «πετάξει» στα 8,52 μέτρα.

undefined

H νίκη του αυτή πέρα από την ιστορική της σημασία, αφού ο συγκεκριμένος αθλητής έχει καταφέρει να κάνει το «απίστευτο» - παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις που υπάρχουν για το συγκεκριμένο άθλημα (Ολυμπιακοί αγώνες, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα) - είχε και συναισθηματική αξία μιας και ανάμεσα στις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα την τελευταία βδομάδα με τις πυρκαγιές ήταν μια «αχτίδα φωτός» και χαράς για όλους μας.

Πέρα από τον απλό κόσμο, τον συνεχάρηκαν για την επιτυχία του πολλοί γνωστοί Έλληνες και αθλητές, μία εκ των οποίων ήταν και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία αναγνωρίζοντας το πόσο σπουδαίος αθλητής είναι ο Τεντόγλου, δημοσίευσε μια φωτογραφία του γράφοντας στη λεζάντα: «Ξέρεις τι θα πει λύσσα; Να γδέρνεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου για να φτάσεις το αδύνατο. Να μην τα παρατάς όταν όλα και όλοι σου γυρνάνε την πλάτη. Ο κόσμος αλλάζει μόνο μ' αυτούς τους τύπους που βγάζουν γλώσσα στο άπιαστο!».

https://www.instagram.com/p/CwVryiSorV1/

Η ανάρτηση της Βούλας Πατουλίδου συγκίνησε τους followers της, επώνυμους και μη, οι οποίοι - όπως και κάθε Έλληνας - δεν ξέχασαν ποτέ τη δική της ιστορική νίκη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100m μετ' εμποδίων - το πρώτο για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

Στα σχόλιά τους οι διαδικτυακοί της φίλοι ανέφεραν πως η δικής της «λύσσα», όπως και η αμίμητη φράση «Για την Ελλάδα ρε γα...το» ήταν αυτό που ώθησε πολλούς αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια αποτελώντας πηγή έμπνευσης.

Άλλωστε και το παράδειγμα της ίδιας και του Μίλτου Τεντόγλου μάς απέδειξε πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, ούτε μέχρι το τελευταίο λεπτό.