Μία απλή διαπίστωση από τη συνέντευξη της Σίσσυς Χρηστίδου που συζητήθηκε όσο καμία

Κατερίνα Μπούσιου
Μία απλή διαπίστωση από τη συνέντευξη της Σίσσυς Χρηστίδου που συζητήθηκε όσο καμία

Η Σίσσυ μας εξήγησε πώς και γιατί άλλαξε. Τη στιγμή που ήθελε και τη στιγμή που ήμασταν έτοιμοι να την ακούσουμε.  

Η Σίσσυ Χρηστίδου γιόρτασε πριν από δύο μέρες τα 43α γενέθλιά της και δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος. Η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο περιοδικό ΟΚ, υπήρξε αποκαλυπτική, διδακτική και με το πιο empowerment μήνυμα που θα μπορούσε να δώσει προς όλες εμάς.

https://www.instagram.com/p/CxGps3soBbQ/

«Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος»

Η Σίσσυ Χρηστίδου δεν μιλά συχνά, αλλά όταν το κάνει μεταφέρει με τα λόγια της ακριβώς αυτό που σκέφτεται. Χωρίς περιττές γενικεύσεις και τεχνάσματα, απλά για να κάνει μία ακόμη συνέντευξη που θα βοηθήσει στην προβολή της δουλειάς της. Έτσι είναι και ως άνθρωπος με τους φίλους της, έτσι είναι και ως παρουσιάστρια από την πρώτη στιγμή που εκτέθηκε μπροστά στον φακό. Αυτή η ειλικρίνεια μαζί με τον πάντα εφηβικό αυθορμητισμό της, την κάνουν αγαπητή στο κοινό. Γιατί το κοινό αγαπά την αυθεντικότητά της.

Το κυριότερο: Μιλά όταν πρέπει να μιλήσει και φέρεται ως δημόσιο πρόσωπο όχι με γνώμονα το αντίκτυπο στην δική της εικόνα, αλλά στη ζωή των παιδιών της που είναι προτεραιότητα.

Το ιδιαίτερο θεματικό πάρτι έκπληξη της Σίσσυς Χρηστίδου που οργάνωσαν ο αδερφός & οι φίλοι της

Την προσωπική της ζωή στον δημόσιο αντίκτυπό της, η Σίσσυ την διαχειρίστηκε σοφά, όσα χρόνια τη γνωρίζουμε. Ούτε κρύφτηκε, αλλά ούτε εκτέθηκε παρά πάνω από όσο έπρεπε. Όπως και στο διαζύγιό της με τον Θοδωρή Μαραντίνη, όπως και στην απώλεια του πιο αγαπημένου της προσώπου, της μητέρας της Μίνας. Το ψυχικό κόστος ήταν μεγάλο και στις δύο περιπτώσεις.

Όμως η Σίσσυ περνώντας μέσα από αυτές τις δύο δοκιμασίες άλλαξε. Μας ταρακούνησε με τον τρόπο που περιέγραψε αυτή την αλλαγή, για πρώτη φορά. Και την σωστή στιγμή. Ήρθε η ώρα να μιλήσει.

Να διαχωρίσει, το τι νομίζουμε εμείς πως έχει συμβεί, με το τι πραγματικά έχει γίνει και πως εκείνη αισθανόταν. Λέγοντας στον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη, πως μετανιώνει για την ανοχή που έδειξε: «Έκανα μεγάλη υπομονή αυτά τα χρόνια γιατί η μητέρα μου πάλευε για τη ζωή της και προτεραιότητά μου ήταν να βρίσκομαι στο πλευρό της. Υποχωρούσα στα πάντα και σε πολλούς τομείς στη ζωή μου. Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Αυτό αξιολογήθηκε ως αδυναμία. Και για να είμαι ειλικρινής, ήταν. Άφησα πίσω και τον εαυτό μου, αλλά και όσα όφειλα και είχα χρέος να υπερασπιστώ και να φροντίσω».

https://www.instagram.com/reel/CxFeGIAoSbJ/

Και συνεχίζει: «Η εισβολή της δημοσιότητας με φοβίζει μόνο ως προς τα παιδιά. Δύο παιδιά που παλεύω με όλο μου το είναι να κρατήσω στην παιδική πραγματικότητα όπου δικαιούνται να βρίσκονται. Κατά τ' άλλα προσωπικά, αυτό που με πείραξε περισσότερο, ήταν τα ψέματα που ειπώθηκαν. Για να υπερασπιστώ τη δημόσια εικόνα μου, θα έπρεπε να βγω να πω την αλήθεια. Επέλεξα να μην το κάνω, γιατί τα παιδιά μου, είναι πάνω από τη δημόσια εικόνα μου. Και δεν είμαι πρόθυμη να δημοσιοποιήσω αλήθειες που δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο για την επιφάνεια. Στο τέλος και πάντα, η αλήθεια είναι μία».

https://www.instagram.com/p/CwibDxII1g2/

Μακάρι να μην χρειαζόταν, ο πόνος, η απώλεια, το άγχος της προστασίας των παιδιών της για να αλλάξει η Σίσσυ. Αλλά εδώ, δίνει ένα πολύ ωραίο μήνυμα προς όλες τις γυναίκες. Ότι έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να παλέψεις για να αλλάξεις. Για να ζήσεις.

Με τη βοήθεια του ψυχολόγου της, η Σίσσυ επανήλθε: « Ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να διαχειριστώ όσα μου συνέβαιναν. Τον πόνο, την προδοσία, την απώλεια. Με άλλαξε. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν ξεκινήσω ψυχοθεραπεία».

https://www.instagram.com/p/CvWsFrJoCNR/

Την καλύτερη όμως απάντηση την έδωσε σε συνδυασμό με την αλλαγή στο σώμα της, την απώλεια κιλών, όχι γιατί δεν αισθανόταν καλά με τον εαυτό της, αλλά γιατί απλά ήθελε να ξαναφορέσει με άνεση τα ρούχα που της άρεσαν: «Με το ίδιο σθένος που στάθηκα απέναντι στα προσωπικά και τα επαγγελματικά μου, στάθηκα και απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό. Βρήκα ξανά τη δύναμή μου. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια είχα χάσει πολύ μεγάλος μέρος της δύναμής μου. Πλέον, αισθάνομαι ότι την έχω πάρει πίσω».

Ο τίτλος της εκπομπής της «Χαμογέλα και πάλι» δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο καταλληλότερος για όσα είπε. Και όπως τα είπε.