Δύο λόγοι για να αγαπήσουμε ξανά τον Ανδρέα Κωνσταντίνου: Από τη «Μικρά Αγγλία» στο «Μετά τη φωτιά»

Κατερίνα Μπούσιου
Δύο λόγοι για να αγαπήσουμε ξανά τον Ανδρέα Κωνσταντίνου: Από τη «Μικρά Αγγλία» στο «Μετά τη φωτιά»

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Ανδρέα Κωνσταντίνου για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Μετά τη φωτιά».

Στη μνήμη των περισσότερων θαυμαστών και θαυμαστριών του, ο πάντα γοητευτικός Ανδρέας Κωνσταντίνου παραμένει ο Σπύρος από τη «Μικρά Αγγλία», ο Σέργιος από τις «Άγριες Μέλισσες». Μετά από μία αξιόλογη πορεία στο θέατρο, ο ηθοποιός επιστρέφει τηλεοπτικά με έναν ιδιαίτερο ρόλο, ως Οδυσσέας στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Μετά τη φωτιά» που θίγει ένα ιδιαίτερο θέμα με τη συνεχή κακοποίηση μίας γυναίκας από τον σύζυγό της και την προσπάθειά της να σπάσει τα δεσμά της και να απελευθερωθεί.

Μπορεί να μην έχει τηλεόραση στο σπίτι του αλλά είναι ο ζεν πρεμιέ της TV

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου δεν αγαπά τη δημοσιότητα ούτε τον τίτλο που του έχουν δώσει στο παρελθόν ως ζεν πρεμιέ. Σπάνια θα τον δεις να δίνει συνεντεύξεις και σπανιότερα να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις, ακόμη και για να στηρίξει τις θεατρικές, κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές δουλειές στις οποίες συμμετέχει.

Αυτό το στοιχείο του προέρχεται από μία βαθύτερη ανάγκη του να τον αγαπάμε για την καλλιτεχνική του ταυτότητα, αυτό το κάτι ξεχωριστό που έχει να μας πει μέσα από τους ρόλους του.

Πάντως όταν τολμά να εκτεθεί είναι απολαυστικός. Γιατί έχει έναν αφοπλιστικό τρόπο να μιλά για τη ζωή του, την επαναστατική του εφηβεία, τις δουλειές που έκανε πριν ασχοληθεί με την υποκριτική με τις σπουδές του στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και την απόφασή του όχι απλά να μην ασχολείται με τα social media, αλλά να μην έχει ούτε τηλεόραση στο σπίτι του. Εκείνος που μέσα από τους τηλεοπτικούς του ρόλους κάνει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Θα θυμάσαι όταν είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Στούντιο 4» και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο τον ρώτησαν αν έχει Instagram: «Μου είχε εξηγήσει μία κοπέλα στο τηλέφωνο γιατί πρέπει να το κάνω και μετά το ξέχασα».

Αυτή είναι η σχέση του με οτιδήποτε αφορά την προβολή. Απλά δεν τον ενδιαφέρει. Όπως και δεν τον αφορούν τα βραβεία που έχει πάρει για τους ρόλους του στο θέατρο: «Τα βραβεία με μπερδεύουν. Δεν περιμένω ένα βραβείο για να μου πει τι θα κάνω».

Μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» και τον χαρακτηριστικό του ρόλο ως Σπύρος Μαλταμπές (δεν θα ξεχάσουμε την κραυγή της Πηνελόπης Τσιλίκα με το «Σπύρο αγάπη μου» όταν το πλοίο του ναυάγησε) και τους σπουδαίους του ρόλους στο θέατρο, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία ως ο Σέργιος στις Άγριες Μέλισσες. Παρών μόνο στο πρώτο επεισόδιο και σε κάποιες flashback σκηνές στη συνέχεια.

konstantinou2.jpg

Φέτος κάνει - ασυνήθιστο για εκείνον - ένα διπλό τηλεοπτικό comeback. Τόσο με τη σειρά «Milky way» αλλά κυρίως με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Οδυσσέας στη σειρά «Μετά τη φωτιά» που στηρίζεται στη σειρά «Le Bazar de la Charité».

https://www.instagram.com/p/CvKnpe4tYd4/

Η Ντόρα Μακρυγιάννη υποδύεται την Ιωάννα Βενιέρη, σύζυγο του δικηγόρου και επιχειρηματία Άρη Βενιέρη (Λευτέρης Ελευθερίου) και προσπαθεί να διαφύγει με την κόρη της από τα δεσμά που της έχει επιβάλει ο σύζυγός της. Την συνεχή σωματική και ψυχολογική κακοποίησή της.

https://www.instagram.com/p/CvKnuLSNq_X/

Η αδελφή της Ειρήνη (Άλκηστις Ζιρώ) κορίτσι της καλής κοινωνίας και δικηγόρος πιστεύει πως η αδελφή της έχει ψυχολογικά προβλήματα και ο σύζυγός της είναι ο μόνος που τη φροντίζει.

Μία φωτιά σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση την οποία εκείνη διοργανώνει, αλλάζει τη δική της ζωή όσο και της αδελφής της. Σωτήρας εκείνη την νύχτα θα αποδειχθεί ο Οδυσσέας (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Ένα λαϊκό παιδί που δουλεύει εκείνο το βράδυ στην εκδήλωση και γλιτώνει σχεδόν από θαύμα. Η βραδιά εκείνη που έμοιαζε η ευκαιρία της Ιωάννας να διαφύγει από τον σύζυγο της και η ένωση των τριών πρωταγωνιστών στη συνέχεια ξετυλίγει μία περίεργη και γεμάτη μυστήρια ιστορία.

Και επειδή είδαμε σε ειδική προβολή το πρώτο επεισόδιο, αυτό που έχω να σου μεταφέρω είναι πως πρόκειται για μία σειρά που ίσως κάνει και τη μεγάλη έκπληξη τη φετινή τηλεοπτική χρονιά. Τόσο με τη σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη όσο και με το καστ. Θα σε εκπλήξει ο ρόλος του Λευτέρη Ελευθερίου ως o σύζυγος δυνάστης, αλλά και ο ρόλος του Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ο οποίος μας δείχνει και το χιούμορ του σε κάποιες σκηνές, πριν ξεκινήσει η τραγωδία. Η Ντόρα Μακρυγιάννη ίσως κάνει και τον πιο σημαντικό ρόλο της καριέρας της. Θα το δεις.

Στη photo gallery θα δεις και μερικές αποκλειστικές φωτογραφίες από το δεύτερο επεισόδιο. Η σειρά θα προβάλλεται από τον ΑΝΤ1 Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.