Η Αλίκη Συνατσάκη στο βίντεο με τη Μαίρη αποκάλυψε τον λόγο της αλλαγής της εμφάνισής της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Αλίκη Συνατσάκη στο βίντεο με τη Μαίρη αποκάλυψε τον λόγο της αλλαγής της εμφάνισής της

Μετά από δύο χρόνια η Μαίρη Συνατσάκη και η αδερφή της Αλίκη έκαναν ένα q&a βίντεο αποκαλύπτοντας κι οι δύο πράγματα για τις αλλαγές στη ζωή τους.

Η Μαίρη και η Αλίκη Συνατσάκη έχουν μια πολύ δεμένη σχέση και πώς δεν θα μπορούσαν, αφού είναι όχι απλά αδερφές αλλά δίδυμες κι όλοι γνωρίζουμε πόσο ιδιαίτερη είναι η σχέση των διδύμων. Οι δυο τους μάλιστα, συνεργάζονται και επαγγελματικά, αφού η Αλίκη είναι η CEO της buyaboo.gr, της επιχείρησης που έχει δημιουργήσει η Μαίρη.

386885112_281251758125248_1544151674261894002_n.jpg

Οι δυο τους είχαν συνηθίσει τους fans τους τα προηγούμενα χρόνια να κάνουν και κοινά βίντεο είτε απαντώντας σε ερωτήσεις είτε δοκιμάζοντας διάφορα περίεργα φαγητά. Ωστόσο, το τελευταίο τους βίντεο ήταν πριν από δύο χρόνια κι έτσι Μαίρη και Αλίκη αποφάσισαν να επανέλθουν απαντώντας σε ερωτήσεις που θα τους έκαναν οι subscribers τους στο νέο «κανάλι» που δημιούργησε πρόσφατα η Μαίρη Συνατσάκη στο Viber - μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης - στην οποία το περιεχόμενο που δημοσιεύει η ίδια είναι αισιόδοξα μηνύματα για να φτιάχνει η διάθεση και η δική της και των ακολούθων της.

Η αποκάλυψη της Αλίκης για την απώλεια των κιλών και τον λόγο που συνέβη

Ήδη από την αρχή του βίντεο πολλές ερωτήσεις, αφορούσαν στη μεγάλη αλλαγή της Αλίκης στην εμφάνισή της, αφού εκείνη σε ένα διάστημα 9 μηνών, όπως αναφέρει στο βίντεο, έχασε 32 κιλά.

Oι followers της Μαίρης Συνατσάκη αλλά και οι δικοί της είχαν προσέξει αυτή την αλλαγή και μέσα από τα βίντεο που δημοσίευαν οι δυο τους το καλοκαίρι με outfits από τη συλλογή ρούχων που έχει η Μαίρη με την Αθηνά Οικονομάκου.

https://www.instagram.com/reel/Cs1dKj-RPhJ/

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Αλίκη ο λόγος που έχασε τόσα κιλά ήταν ιατρικός. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εγώ πέρσι τέτοια εποχή έκανα τις εξετάσεις αίματος τις τυπικές της χρονιάς και βγήκε το ζαχαρό μου ανεβασμένο. Επίσημα λοιπόν, μου είπε ο παθολόγος μου δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, Διαβήτης τύπου 2. Φοβήθηκα. Φοβήθηκα ότι το ζάχαρο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό - γενικά - ότι είμαι μικρή και τι θα γίνει αν δεν προσέξω. Κι αυτόματα έγινε ένα κλικ στο μυαλό μου και είπα κόβω ζάχαρη και υδατάνθρακα».

Στη συνέχεια βέβαια, η Αλίκη παραδέχθηκε πως αν και στην αρχή ήθελε να κάνει αυτή τη διατροφή μόνη της, τελικά συμβουλεύτηκε έναν φίλο της διατροφολόγο, ο οποίος της έδωσε πολύ σημαντικές συμβουλές για να φτιάξει τις τιμές στο ζάχαρό της. Η ίδια ξεκαθάρισε λοιπόν, πως έκανε διατροφή αλλά όχι για να χάσει κιλά αλλά για να φτιάξει το ζάχαρό της και μάλιστα κατάλαβε τη διαφορά στο σώμα της τον περασμένο Μάιο, όταν την τράβηξε μια φωτογραφία η Μαίρη Συνατσάκη και νόμιζε ότι της έχει κάνει photoshop.

Η Αλίκη συμπλήρωσε πως αυτή τη φορά έχασε τόσα κιλά γιατί άλλαξε το «κίνητρο» γι' αυτήν και «φοβήθηκε για την υγεία της». Και μάλιστα, με την απώλεια των κιλών η ζωή της βελτιώθηκε σε πολλά πράγματα, από το ότι κοιμάται καλύτερα και περπατάει πιο άνετα μέχρι το ότι φτάνει να ακουμπήσει τα πόδια της.

Παράλληλα, έθιξε και το θέμα της αγωγής της και την έλλειψη που δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες ενέσεις που αφορούν τον Διαβήτη για να χάσουν κιλά με αποτέλεσμα άνθρωποι που τις χρειάζονται για την υγεία τους να μην μπορούν να πάρουν την αγωγή τους. Όπως είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε διπλή φορά όταν πάμε κάτι να στερήσουμε από τον άλλον. Γιατί δεν είναι ότι έχουμε πληθώρα φαρμάκων οπότε θα πάρεις κι εσύ να αδυνατίσεις, θα πάρω κι εγώ για τον διαβήτη μου...».

H εγκυμοσύνη, η μητρότητα και η σχέση με τον Ίαν Στρατή

Πολλές από τις ερωτήσεις που είχαν να απαντήσουν η Μαίρη κι η Αλίκη Συνατσάκη αφορούσαν το νέο κομμάτι στην καθημερινότητα της πρώτης, την Ολίβια - η οποία σήμερα 5 Οκτωβρίου γίνεται 10 μηνών - και πιο συγκεκριμένα, ποιος ήταν ο πρώτος που έμαθε για την εγκυμοσύνη αλλά και πώς είναι να είσαι μαμά και επιχειρηματίας, προλαβαίνοντάς τα πάντα όλα, ποια είναι η σχέση της με την αδερφή της μετά το μωρό και πώς βρέθηκε να είναι ζευγάρι με τον Ίαν.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

Όπως αποκάλυψε η Μαίρη Συνατσάκη, πάνω κάτω όλοι οι δικοί της γνώριζαν ότι μπορεί να είναι έγκυος. Μάλιστα, η ίδια για να μάθει αν ήταν τελικά έκανε την εξέταση της χοριακής που είναι η ενδεδειγμένη σε διαγνωστικό κέντρο. Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε τα ευχάριστα νέα τα έμαθαν όλοι με βιντεοκλήσεις κι επειδή έχει μια κοινή συνομιλία με την Αλίκη και τον μπαμπά της και μία με την Αλίκη και τη μαμά της - τυχαία επειδή βρισκόταν πιο πάνω στα μηνύματά της - ο μπαμπάς της κι η αδερφή της ήταν οι πρώτοι που «πάτησε» για να τους πει τα νέα.

Η σχέση της με την αδερφή της μετά την άφιξη της Ολίβιας

Όσον αφορά τη σχέση της Αλίκης με τη Μαίρη, μετά τον ερχομό της Ολίβιας, αρχικά η Αλίκη ανέφερε πως ένιωσε μεγάλη χαρά για τον ερχομό της ανιψιάς της και πιο συγκεκριμένα είπε «δεν περιγράφεται με συναισθήματα», παρότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε η μία ούτε η άλλη την ύπαρξή της. Η σχέση τους, όπως είπαν κι οι δύο άλλαξε αλλά προς το καλύτερο, αφού οι δυο τους εξαιτίας της Ολίβιας βρίσκονται πιο συχνά, ενώ όπως είπε η Μαίρη Συνατσάκη, η Αλίκη είναι η πρώτη στη «λίστα» που έχει με άτομα που μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να κρατήσουν τη μικρούλα γιατί της έχει μεγάλη εμπιστοσύνη κι έτσι όπως είπε η Αλίκη «έχει κερδίσει πάρα πολλές στιγμές με την Ολίβια».

Η καθημερινότητα με την Ολίβια και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις

Όσον αφορά την καθημερινότητά της και πώς τα καταφέρνει όλα τώρα που έγινε μανούλα, η Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε πως κοιμάται λίγες ώρες - αν και αυτό γινόταν και πριν τη γέννηση της Ολίβιας - και οι ώρες που κάνει τις δουλειές της μπορεί να είναι λίγο «περίεργες» και με βάση το πρόγραμμα της μικρής Ολίβιας.

Χαρακτηριστικά όμως είπε: «Έχω την ευκολία - επειδή δεν έχουμε βοήθεια γιατί μέχρι στιγμής έχουμε κάνει αυτή την επιλογή με τον Ίαν - ότι στις δουλειές μου μπορώ να είμαι με τη μικρή και να είναι ένα περιβάλλον εκεί που να μου το επιτρέπει αυτό το πράγμα. Δεν έχω κάνει πράγματα - δειλά δειλά κάνω δηλαδή - που να είναι για μένα. Για νύχια μαζί με τη μικρή. Μία φορά είχαμε βγει για φαγητό με τον Ίαν και δυο τρεις με τα παιδιά και τη μία έκατσε ο ένας και την άλλη ο άλλος, οπότε αυτό ακόμα δεν το έχω βρει. Δεν υπάρχει ακριβώς ισορροπία. Είναι όλα υπέρ της μικρής και με βάση τη μικρή και τον ύπνο της μικρής».

Από τα πιο εύκολα πράγματα στο μεγάλωμα της Ολίβιας παραδέχτηκε στη συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη ήταν ο θηλασμός. Από την άλλη αυτό που τη δυσκολεύει είναι το μαγείρεμα, μιας και για εκείνη δεν μαγείρευε ποτέ στην καθημερινότητά της και τώρα πρέπει να φροντίζει να μαγειρεύει φαγητό για τη μικρή Ολίβια που να είναι και θρεπτικό αλλά και μαλακό γιατί ακόμα δεν έχει δόντια.

Παράλληλα, η Μαίρη Συνατσάκη αναφέρθηκε και πάλι στον μοντεσοριανό τρόπο διακόσμησης του δωματίου της Ολίβιας λέγοντας ότι ακολουθούν την οδηγία ότι το δωμάτιο του μωρού πρέπει να είναι προσβάσιμο σε εκείνο, σε όλες τις μεριές του για να γίνει ανεξάρτητο, γι' αυτό και η Ολίβια δεν είχε κούνια αλλά κρεβάτι από τόσο μωρό. Αποκάλυψε επίσης, ότι δεν της έχουν δώσει αλεσμένη τροφή αλλά κομμάτια απ' όταν άρχισε να τρώει για τον λόγο αυτό.

https://www.instagram.com/p/Cvjw9hbr1LR/

Πώς έγινε το love story με τον Ίαν;

Η Μαίρη Συνατσάκη είπε η σχέση τους δεν ξεκίνησε με κάποιον φαντασμαγορικό τρόπο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην πρώτη εκδοχή της παράστασης «Ηair» και στη συνέχεια συνεργάστηκαν και στο «Cats». Η ίδια τον είχε προσέξει από τότε, ωστόσο μόνο εκείνη ήταν single εκείνη την περίοδο. Kι έτσι πέρασε ο καιρός, συνεργάστηκαν και στη μεταγλώττιση μιας παιδικής ταινίας, εκείνος ύστερα πήγε στο Your Face Sounds Familiar με εκείνη να του στέλνει κάποια μηνύματα για τις εμφανίσεις του και τελικά ξαναβρέθηκαν στην δεύτερη εκδοχή του «Ηair», όπου πια κι οι δύο ήταν ελεύθεροι και κάπως έτσι ήρθαν πιο κοντά και η καραντίνα τους βρήκε μαζί.

Το πιο σημαντικό βέβαια που ανέφερε σχετικά με αυτό η Μαίρη Συνατσάκη ήταν το εξής:

«Καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν είναι κάτι να συμβεί, αν είναι να συμβεί θα βρεθεί ο χρόνος στη ζωή των ανθρώπων για να συμβεί. Γιατί θυμάμαι το συναίσθημα που είχα ότι «ρε παιδί μου αυτός πολύ ωραίος αλλά πολύ τρελούλης - στην πρώτη φάση που τον είχα γνωρίσει - άστον» και μετά τον είδα να ωριμάζει και να μεγαλώνει και να αλλάζει. Οπότε ξαναβρεθήκαμε σε μια εντελώς διαφορετική φάση ζωής που τότε ήταν κατάλληλο να πεις «ας πάμε κι ας μας βγει και σε κακό»».