Η Μαίρη Συνατσάκη μεταμορφώθηκε με ένα νέο app αλλά ο Σάββας Πούμπουρας προειδοποίησε για κίνδυνο

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μαίρη Συνατσάκη μεταμορφώθηκε με ένα νέο app αλλά ο Σάββας Πούμπουρας προειδοποίησε για κίνδυνο

Το application της μεταμόρφωσης που ξετρέλανε τη Μαίρη Συνατσάκη, την Ντορέτα Παπαδημητρίου, την Γαρυφαλλιά Καληφώνη και άλλες celebs, μάλλον δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. 

Ένα νέο app, κάνει θραύση στο Instagram και αυτή η εφαρμογή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και από αρκετές Ελληνίδες celebrities. Η Μαίρη Συνατσάκη και η κολλητή της φίλη Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν από τις πρώτες. Αλλά αυτό που φαινομενικά είναι ένα αθώο φωτογραφικό άλμπουμ, κρύβει αρκετούς κινδύνους όπως επεσήμανε και ο Σάββας Πούμπουρας.

Τα κορίτσια του κολλεγίου και ο κρυφός κίνδυνος

Στο Facebook και στο Instagram έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα περίεργα apps. Από τα μακάβρια «Πότε θα πεθάνεις» μέχρι τα πιο τρελά για να δεις πώς θα είσαι στα επόμενα 40 χρόνια, αν θα γεράσεις όμορφα και πολλά άλλα. Εσχάτως η μόδα του Ιnstagram είναι το #yearbook ή #notebook.

https://www.instagram.com/p/CyEJo7io5td/

Η εφαρμογή, προσαρμόζει μία σου φωτογραφία σε διάφορες φωτογραφίες που μοιάζουν όπως τα λευκώματα των Αμερικάνικων κολλεγίων της δεκαετίας του '80.

Η προσαρμογή σε διάφορες φωτό μερικές φορές είναι έως και αστεία. Η Μαίρη Συνατσάκη το τόλμησε γράφοντας μάλιστα ενθουσιασμένη: «Ανακάλυψα ένα τρομερό application που βάζεις φωτο σου και σου βγάζει με διάφορες εκδοχές του εαυτού σου από φωτογραφίσεις σχολικών λευκωμάτων. Ειλικρινά δεν ξέρω που το βρήκα. Είμαι τρομερά πρωτοπόρος και πρωτότυπη. Ου Α Ου;»

Η Αλίκη Συνατσάκη στο βίντεο με τη Μαίρη αποκάλυψε τον λόγο της αλλαγής της εμφάνισής της

https://www.instagram.com/p/CyI1LlvLE-l/

Σε μία φωτογραφία της κρατώντας τη γάτα της είναι αγνώριστη.

sinatsaki4.jpg

Και η κολλητή της φίλη Ντορέττα Παπαδημητρίου το τόλμησε. Με την πρώτη φωτογραφία της να είναι σωστή cheerleader. Σωστό κορίτσι του Beverly Hills όπως έγραψε: «Έλα παιδιά ,ότι πρόλαβα ,γιατί έχω ραντεβού με Brandon και Kelly στο Peach Pit».

https://www.instagram.com/p/CyJL8EKorBG/

Όπως και η Γαρυφαλλιά Καληφώνη.

kalifoni.jpg

Από εκείνες που επίσης το δοκίμασαν ήταν και η Εβελίνα Νικόλιζα. Άλλος άνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/CyGTDnIIEsF/

Καλά όλα αυτά και ωραία στις περισσότερες περιπτώσεις η μεταμόρφωση, αλλά ο Σάββας Πούμπουρας όχι απλά δεν υπέκυψε στο νέο app, αλλά προειδοποίησε για έναν μεγάλο κίνδυνο. Για το που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία της εκάστοτε ενδιαφερόμενης, σε ποια χώρα και για ποιο σκοπό.

Μας παρέπεμψε μάλιστα και σε ένα σχετικό άρθρο του Δημήτρη Δημητριάδη, ειδικό των social media, ο οποίος και αναλύει διεξοδικά τους κινδύνους από τη χρήση της εφαρμογής.

poumpouras.jpg

Και όπως αναφέρει κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την χρήση αλλά ούτε και που πηγαίνουν τα προσωπικά δεδομένα του προφίλ του. Θέτει μάλιστα μερικά ερωτήματα.

https://www.instagram.com/p/CyHW413qRdU/

Και όπως γράφει: «Είναι οι χρήστες πλήρως ενημερωμένοι ότι τα δεδομένα του προσώπου τους μπορεί να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς; (Δεν θα σας τρομάξω με τους σκοπούς που έχω στο μυαλό μου). Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία τους από κατάχρηση; Υπάρχουν επαρκείς νόμοι που διέπουν τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και της ΤΝ σε δημόσιους χώρους στην Ευρώπη; Θα μπορούσαν τέτοιες τάσεις να εισάγουν μια «κουλτούρα ελέγχου» και να κάνουν πιο αποδεκτική την αναγνώριση προσώπου; Αυτά τα λίγα για τώρα… πάω να βρω τυπωμένες φωτογραφίες από την επετηρίδα του σχολείου μου…»