«Θα ήταν ωραία στα νιάτα της»: Η Μαντώ Γαστεράτου έπεσε θύμα ηλικιακού ρατσισμού και είπε όσα έπρεπε

«Θα ήταν ωραία στα νιάτα της»: Η Μαντώ Γαστεράτου έπεσε θύμα ηλικιακού ρατσισμού και είπε όσα έπρεπε

Ένα ιδιαίτερα άκομψο σχόλιο δέχτηκε η Μαντώ Γαστεράτου και αυτό έγινε αφορμή για να ανοίξει μία ακόμα μεγάλη συζήτηση για τον ηλικιακό ρατσισμό. 

Αν και η Μαντώ Γαστεράτου είναι μόλις 35 ετών δέχτηκε ένα σχόλιο για την ηλικία της και «τα νιάτα που έχουν περάσει», κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε: Αν μία γυναίκα στα 35 της δέχεται σχόλια τύπου «αυτή θα ήταν ωραία στα νιάτα της», τι συμβαίνει με τις γυναίκες που είναι 40-50-60;

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου η Μαντώ Γαστεράτου ανέβασε μία φωτογραφία της στο Instagram, στην οποία αναδεικνύονται τα φυσικά της χαρακτηριστικά και έχει γαλήνιο βλέμμα. Στην περιγραφή της ανάρτησής της έγραψε ένα κείμενο βαθιά αληθινό σχετικά με το age shaming.

Όπως είπε η ίδια, πρόσφατα άκουσε την ατάκα «αυτή θα ήταν ωραία στα νιάτα της» και αυτό αποτέλεσε αφορμή να μιλήσει για τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον εαυτό της.

gasteratou.jpg

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια έγραψε χαρακτηριστικά: «Έφτασε και για μένα η στιγμή που άκουσαν τα αφτιά μου την ατάκα: "αυτή θα ήταν ωραία στα νιάτα της..." κι έτσι σήμερα το πρωί όπως κοίταζαν τα μάτια μου στον καθρέφτη την πιο ώριμη αυτή γυναίκα, προσπαθούσα να αναγνωρίσω το είδωλο της νεαρής κοπέλας που δεν χάθηκε αλλά συμφιλιώθηκε με την γυναίκα που κοιτάζω σήμερα. Τις αγαπώ και τις δύο... κι αν λυπάμαι για κάτι δεν είναι η "πολυτέλεια της νιότης" που αρχίζει να ξεθωριάζει, μα τα χρόνια που πέρασα στα "νιάτα" μου και δεν με κοίταζα με τα ματιά που με κοιτάζω σήμερα!

Και αν με ρωτούσατε πως είναι σήμερα "αυτή που ήταν ωραία στα νιάτα της..." θα σας έλεγα πιο όμορφη από ποτέ και μέσα κι έξω! #ageshamingneedstostop».

https://www.instagram.com/p/Cy04nLVrBeN/

Υποστήριξη στα σχόλια

Η απόφαση της Μαντώς Γαστεράτου να μιλήσει για τον ηλικιακό ρατσισμό απασχόλησε και τους ακόλουθούς της, κάποιοι από τους οποίους έσπευσαν να σχολιάσουν την ανάρτησή της, ενθαρρύνοντάς την.

Ένας από αυτούς έγραψε «Εισαι μια κουκλα,νεα γυναικα,ολοκληρωμενη,με 2 υπεροχα παιδια,αγαπας και αγαπιεσαι!!!! Τι αλλο να ζητησεις κουκλα μου»;

Ενώ κάποιος ακόμα σχολίασε «Η κακία δυστυχώς θα υπάρχει πάντα..αλλά εσύ να ακούς τον εαυτό σου,κ να βλέπεις τα δύο θαυματακια σου! αυτά»!!

Υπήρχαν φυσικά και εκείνοι που επισήμαναν το γεγονός ότι η Μαντώ είναι μόλις 35 ετών και ένα τέτοιο σχόλιο είναι εντελώς παράλογο.

Ωστόσο, ακόμα κι αν μία γυναίκα δεχόταν αυτό το σχόλιο σε μεγαλύτερη ηλικία και πάλι θα υπήρχε σημαντικό πρόβλημα. Τι σημαίνει «αυτή θα ήταν ωραία στα νιάτα της»;

Το συγκεκριμένο σχόλιο συνδέει την ομορφιά με τη νεότητα, ωστόσο, δεν είναι μόνο τα νιάτα όμορφα, αφού κάθε ηλικία έχει τη δική της ομορφιά και γοητεία.

Δες στην παρακάτω Gallery κάποια από τα σχόλια που έλαβε η Μαντώ Γαστεράτου στο post της