Η Μαίρη Συνατσάκη στο νέο της βίντεο αποκάλυψε μια λεπτομέρεια για την Ολίβια που δεν έχουμε δει

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαίρη Συνατσάκη στο νέο της βίντεο αποκάλυψε μια λεπτομέρεια για την Ολίβια που δεν έχουμε δει

Στο καθιερωμένο βίντεό της στο YouTube η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για την Ολίβια και καταλάβαμε γιατί επέλεξε το μοντεσοριανό δωμάτιό της.

Η Μαίρη Συνατσάκη μετά τη γέννηση της κόρης της με τον Ίαν Στρατή έχει επιστρέψει ενεργά στα βίντεο που έκανε στο YouTube. Στο ραντεβού με τους διαδικτυακούς φίλους της κάθε Τετάρτη μοιράζεται τις σκέψεις της για διάφορα θέματα παίρνοντας αφορμή από σχόλια που της έχουν κάνει αλλά μιλάει και για το πώς κυλάει η ζωή με την σχεδόν 11 μηνών Ολίβια.

Η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε στο χειρότερο μήνυμα που έχει λάβει ποτέ για την κατάθλιψη & τη μητρότητα

https://www.instagram.com/reel/Cwuh0iTLWpH/

Η Ολίβια περπατάει!

Στο νέο της βίντεο, λοιπόν η Μαίρη Συνατσάκη ξεκίνησε αποκαλύπτοντας πως η Ολίβια εδώ και λίγο καιρό περπατάει - χαρακτηριστικά όπως είπε «περπατουλάει» - και γι' αυτό χάρισε το τραπεζάκι του σαλονιού της στην αδερφή της Αλίκη, καθώς είχε «πολλές γωνίες» και η μικρή Ολίβια εξερευνεί όλο το σπίτι.

Μάλιστα, η ίδια αντάλλαξε απόψεις και με μια άλλη μανούλα που το παιδί της είναι σε αντίστοιχη, ίσως και λίγο πιο προχωρημένη φάση από την κόρη της.

380271343_854486383009563_9106969431969394672_n.png

Στη συνέχεια βέβαια, η ίδια αναφέρθηκε και σε ένα σχόλιο που της έκανε μια follower της σχετικά με το outfit που επέλεξε να φορέσει πρόσφατα σε ομιλία που είχε να κάνει, επιλέγοντας μέσα από το σακάκι της να φορέσει ένα cropped top. Όπως είπε η Μαίρη Συνατσάκη, αυτό το σχόλιο πράγματι μπορεί να είναι απορία πολλών γυναικών, ό λόγος όμως είναι πως η γυναίκες έχουν καταπιεστεί περισσότερο όσον αφορά και τον τρόπο που ντύνονται γι' αυτό πολλές φορές μπορούν να υπάρξουν αρνητικά σχόλια από μια γυναίκα προς άλλη λόγω του ντυσίματός της.

«Όταν τα άρθρα στα media είναι «Προκάλεσε εγκεφαλικά με το μικροσκοπικό μπικίνι της η Χ,Ψ, η Γ» κι αυτό είναι ένας τίτλος που επαναλαμβάνεται 100 φορές τη μέρα κάθε καλοκαίρι, τα media κάνουν το βλέμμα να επιμένει και να στρέφεται στο «αυτό που έχεις φορέσει είναι για να προκαλέσει, αυτό που έχεις φορέσει είναι για να προκαλέσει είναι για να δω εγώ το σώμα σου μ' αυτόν τον τρόπο. Θα έπρεπε το βλέμμα να στραφεί αλλού» είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Το μοντεσοριανό δωμάτιο της Ολίβιας

Σε άλλο αντίστοιχο βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube κανάλι της η Μαίρη Συνατσάκη είχε αναφερθεί και στο δωμάτιο της μικρής Ολίβιας, το οποίο δημιούργησαν με βάση τη μοντεσοριανή αγωγή.

Σε εκείνο το βίντεό της, η ίδια είπε πως η μικρή Ολίβια δεν κοιμήθηκε ποτέ σε κούνια, αλλά είχε πάντα το κρεβατάκι της το οποίο μάλιστα δεν είχε βάση. Παράλληλα, έδειξε πως μετά τους 6 - 7 μήνες αφαίρεσε τα προστατευτικά από το κρεβάτι της μικρούλας και πρόσθεσε κάποια μαξιλαράκια γύρω από αυτό και σε επίπεδα έτσι ώστε να μπορεί να κατεβαίνει η μικρούλα με ευκολία και ασφάλεια από το κρεβάτι της όποτε θέλει.

«Το δικό μας το παιδί, η προσωπικότητά του κι έτσι όπως την ζήσαμε, φάνηκε να της ταιριάζει αυτή η ανεξαρτησία και να έχει τον χώρο της έτσι διαμορφωμένο που να είναι απολύτως ένα «ναι δεν πειράζει τίποτα να ακουμπήσεις εδώ..ναι..ναι εκεί, πήγαινε εκεί...». Ένας χώρος που να μην έχει «όχι» και «μη». Είναι έτσι διαμορφωμένο το δωμάτιό της που να είναι παντού «ναι πήγαινε, ακούμπα, πιάσε...». Αυτός ήταν ο στόχος» είχε αναφέρει η Μαίρη Συνατσάκη και η ώρα που .

https://www.instagram.com/p/Cvjw9hbr1LR/