Η συγκινητική ιστορία της Στέλλας και η πρωτοτυπία στον Γιατρό: Ο Μαρκουλάκης εκτός νοσοκομείου

Κατερίνα Μπούσιου
Η συγκινητική ιστορία της Στέλλας και η πρωτοτυπία στον Γιατρό: Ο Μαρκουλάκης εκτός νοσοκομείου

Η εμφάνιση της Λωξάνδρας Λούκας με σύνδρομο Down στον ρόλο της Στέλλας. Ο Γιατρός στην πιο κρίσιμη και αληθινή στιγμή του. 

Το σημερινό επεισόδιο έχει μία πολύ ιδιαίτερη, ανθρώπινη και με κοινωνική χροιά ιστορία. Πριν δεις τον Γιατρό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να απολύεται από το νοσοκομείο, θα γνωρίσεις τη Στέλλα και θα θαυμάσεις την Λωξάνδρα, την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down η οποία συμμετείχε και σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Ανδρέας δεν μπορεί πλέον να γυρίσει πίσω τον χρόνο

Ο Γιατρός - ο οποίος μεταδίδεται πλέον μόνο κάθε Δευτέρα - έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό, για αυτή την πολύ βαθιά συναισθηματική του ταυτότητα, παρακολουθώντας τον αγώνα του γιατρού Ανδρέα Βρεττού, για να επαναφέρει τη μνήμη του μετά τον πυροβολισμό του. Αλλά κυρίως για τις ιδιαίτερες ιστορίες των ασθενών σε κάθε επεισόδιο.

Οι guests του σημερινού επεισοδίου είναι ιδιαίτεροι και αξιέπαινοι. Γιατί θα δούμε ηθοποιούς με σύνδρομο Down οι οποίοι ήδη έχουν μία καλλιτεχνική πορεία στο θέατρο. Η σημερινή ασθενής του Ανδρέα, η Στέλλα, είναι η δίδυμη αδελφή του Μιχάλη (Θάνος Λέκκας). Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, πως η ετεροζυγωματική αδελφή του έχει σύνδρομο Down.

Ο Ανδρέας ως master των διαγνώσεων καταλαβαίνει την πάθησή της και καταλαβαίνει επίσης πως η νεαρή είχε την πρώτη της ερωτική επαφή, αλλά δεν τολμά να το μαρτυρήσει. Προσπαθώντας όμως να την πείσει, της προκαλεί λιποθυμικό επεισόδιο και αυτό φέρνει την οργή του Μιχάλη.

Η απόφαση της Άννας αν και δύσκολη, είναι να απαλλάξει τον Ανδρέα από τα καθήκοντά του. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει πως εκείνος θα χάσει όλη του τη ζωή. Η δυνατότητα που έχει για να ασκεί το επάγγελμά του, είναι αυτή που τον κρατά παρά την απώλεια της μνήμης του, ενεργό. Η φαρμακευτική θεραπεία επίσης δεν αποδίδει και αντί να κερδίζει χρόνο, χάνει ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως που μοιάζει ως αδιέξοδο, στο τέλος ανατρέπεται. Ο Ανδρέας θα συνεχίσει να είναι στο νοσοκομείο.

https://www.instagram.com/p/CyyaGMxsk0P/

Στον ρόλο της Στέλλας θα δούμε την ηθοποιό Λωξάντρα Λούκας μαζί με τον Αλέξανδρο Χάτσιο στον ρόλο του Άλκη και οι δύο με σύνδρομο Down. H Λωξάντρα μάλιστα είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα».

Το κοινό απαιτεί περισσότερο Γιατρό Μαρκουλάκη: Η αλλαγή που έφερε τη μεγάλη αντίδραση των fans

Όσο για τη συνέχεια της σειράς, από τις αρχές του χρόνου αναμένεται να γυριστούν και τα νέα επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος άλλωστε ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο (όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός) και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εκτός από την παρουσία του στον δεύτερο κύκλο του παιχνιδιού «Προδότες» στον ΑΝΤ1, θέλει να συνεχίσει να είναι και στη σειρά.

Γιατρός χωρίς εκείνον δεν υφίσταται άλλωστε.