H εντυπωσιακή εμφάνιση της Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη και τα λόγια αγάπης για την Ελλάδα

Τσακιρίδου Χριστίνα
H εντυπωσιακή εμφάνιση της Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη και τα λόγια αγάπης για την Ελλάδα
NDP Photo Agency

H Monica Bellucci έδωσε το παρών στην προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» και αποθεώθηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η Monica Bellucci καθώς είναι η επίτιμη καλεσμένη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης (08/11) η διάσημη ηθοποιός έδωσε το παρών στην προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» των Tom Volf και Γιάννη Δημολίτσα, που είναι βασισμένο στην παράσταση «Maria Callas: Letters and Memoirs».

H εντυπωσιακή εμφάνιση της Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην Πλατεία Αριστοτέλους για να υποδεχθεί τη σταρ της μεγάλης οθόνης. Κατά την άφιξή της η Bellucci χαιρέτισε εγκάρδια το κοινό στην είσοδο του φεστιβάλ και δεν δίστασε να πάρει ένα πανό που είχαν ετοιμάσει οι fans αποκλειστικά για εκείνη.

1699516360811-374934672-belucci6.jpg

H καταξιωμένη ηθοποιός «άνοιξε» την προβολή της ταινίας και ανεβαίνοντας στο βήμα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα βρίσκεται βαθιά στην καρδιά μου. Δεν θα πω πολλά για την ταινία. Απολαύστε την προβολή».

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Δημολίτσας πήρε λίγο αργότερα το λόγο και τόνισε: «Αυτό που θα δούμε σήμερα, σίγουρα δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για την Μonica Bellucci, τη Μonica αν θέλετε, η οποία ενσαρκώνει τη Μαρία, μέσα από τα γράμματα της».

1699516374941-622990935-belucci12.jpg

Η Monica Bellucci είναι ξανά ερωτευμένη και ο σκηνοθέτης Tim Burton είναι ο νέος της σύντροφος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η 59χρονη βραβεύτηκε με τιμητικό «Χρυσό Αλέξανδρο» για τη συνολική της προσφορά στο σινεμά. Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.

Το κομψό total black look

Για την εμφάνισή της στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Monica Bellucci επέλεξε total black και συγκεκριμένα ένα μαύρο κοστούμι. Το μαύρο τοπ με διαφάνειες και η ασορτί clutch τσάντα ολοκλήρωσαν το outfit με τον ωραιότερο τρόπο και τόνισαν τις καλλίγραμμες αναλογίες της ηθοποιού.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

Σε ανάρτησή του το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε ανακοίνωσε την παρουσία της ηθοποιού στη γιορτή του σινεμά αναφέροντας: «Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποδέχεται την εκθαμβωτική Μonica Bellucci, μία από τις πιο λαμπερές και επιδραστικές παρουσίες στον χώρο του σινεμά παγκοσμίως, η οποία θα παραλάβει τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο και θα παρευρεθεί σε δύο προβολές της 64ης διοργάνωσης. Η αξέχαστη Μαλένα (2000) του Τζουζέπε Τορνατόρε, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Μόνικα Μπελούτσι θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά. Το 2019, η Μόνικα Μπελούτσι πραγματοποίησε το θεατρικό της ντεμπούτο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs, όπου ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Μαρίας Κάλλας. Η προβολή του υβριδικού φιλμ Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις των Τοm Volf και Γιάννη Δημολίτσα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, μας ταξιδεύει στους αθέατους διαδρόμους της δημιουργικής συνάντησης του σινεμά, του θεάτρου και της όπερας, αλλά και της συνομιλίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές προσωπικότητες της τέχνης. Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο».

#TIFF64 GOLDEN ALEXANDER | Η λαμπερή Μόνικα Μπελούτσι στο 64ο ΦΚΘ 😍 Τολμηροί και πολυδιάστατοι ρόλοι σε μια σπουδαία...

Posted by Thessaloniki International Film Festival on Tuesday, October 24, 2023

Πηγή κεντρικής: ndp