Η ανατροπή στη Γη της ελιάς με τη γυναίκα «μυστήριο» που βγάζει στην επιφάνεια το σκοτεινό παρελθόν 

Κατερίνα Μπούσιου
Η ανατροπή στη Γη της ελιάς με τη γυναίκα «μυστήριο» που βγάζει στην επιφάνεια το σκοτεινό παρελθόν 

Είναι η Γη της ελιάς η μόνη σειρά που πραγματικά δεν ξέρεις τι σε περιμένει με τις συνεχείς αλλαγές στο βιογραφικό των χαρακτήρων. 

Με τη φήμη να μην έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πως η σειρά ενδέχεται να συνεχίσει και για 4η σεζόν, η Γη της ελιάς οδεύει προς την αποδόμηση μερικών χαρακτήρων του. Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου «σκαλίζει» αυτή τη φορά το παρελθόν του Νίκου Γαλανού. Και εκεί θα βρεθεί πολύ υλικό και μία γυναίκα - μυστήριο. Μήπως θα επηρεαστεί ακόμη και ο γάμος του από αυτό και η σχέση με τον γιο του;

Μία διαθήκη και ένας νέος χωρισμός

Η Γη της ελιάς συνεχίζει και φέτος στο μοτίβο που την είχαμε γνωρίσει ως τηλεθεατές και τα προηγούμενα χρόνια. Τίποτε δεν είναι βέβαιο στις σχέσεις και τίποτε δε θεωρείται δεδομένο στους χαρακτήρες. Κάποιες φορές αυτό είναι ριψοκίνδυνο και μπορεί να καταντήσει επαναλαμβανόμενο, άρα και αποτρεπτικό για το κοινό.

Για παράδειγμα πόσες φορές θα περάσουν κρίση στον γάμο τους η Βασιλική και ο Φίλιππος; Πόσα δεινά ακόμη θα τους βρουν; Η σεναριογράφος ωστόσο καταφέρνει να μας εκπλήσσει με τις αφορμές που βρίσκει για να τα αλλάζει όλα και τελικά το αποτέλεσμα μας φαίνεται ως κάτι το απολύτως φυσικό.

https://www.instagram.com/p/CzY9iZ4tfzE/

Αφού θα ασχοληθούμε αρκετά στα επόμενα επεισόδια με το παρελθόν της Ιουλίας, τη αποδοχή η μη της κόρης της Αριάδνης και τις φασαρίες που θα φέρει εκείνη σε όλους στη Μάνη με τον ακραίο χαρακτήρα της, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το παρελθόν του αδελφού της Ισίδωρου. Γενικά αυτοί οι δυο πάνε «πακέτο» πολλές φορές στις εξελίξεις.

Ένας ακόμη γάμος στη Γη της ελιάς και μία εγκυμοσύνη που φέρνει κοντά τον Στάθη με την Ιουλία

Όλα ξεκινούν, γιατί ο αστυνόμος Κουράκος, μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ο Δημοσθένης αποφασίζει να διαρρήξει το σπίτι του Ισίδωρου. Με την απορία για το αν έχει κάμερες και συναγερμό ο πλούσιος γαιοκτήμονας θα μείνουμε, γιατί η ληστεία γίνεται με ευκολία από τους άντρες του Κούλλη Νικολάου.

Η λεία δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι και ένα σημαντικό έγγραφο. Το οποίο δεν είναι άλλο από τη διαθήκη του Ισίδωρου Βρετάκου. Ανάμεσα στις περιττές για εκείνον λεπτομέρειες, ο Δημοσθένης εντοπίζει μία χρυσή παράγραφο. Εκείνη που αναφέρει πως αφήνει ένα εκατομμύριο ευρώ σε μία γυναίκα.

https://www.instagram.com/p/Cq7FCb8IRZj/

Αυτή η γυναίκα - μυστήριο θα καταφθάσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Μάνη. Ή καλύτερα θα καταλάβουμε και θα δούμε ποια είναι. Και επειδή το spoiler αυτό έχει ενδιαφέρον, αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει πως σίγουρα η σχέση που έχει με αυτή τη γυναίκα ο Νίκος Γαλανός, είναι σχεδόν συγγενική. Δεν πρόκειται για κάποια χαμένη αδελφή, αλλά για έναν προηγούμενο δεσμό του. Αλήθεια πόσες φορές έχεις ακούσει για τη μητέρα του γιου του Μάνου; Μήπως έχει σχέση;

Η σύγκρουση (μικρή) πατέρα - γιου είναι σίγουρα στο πλάνο. Ήδη ο Μάνος εξεπλάγην με την κίνηση του πατέρα του να παντρευτεί στα ξαφνικά στην Αμερική την Αμαλία. Προς το παρόν ο Δημοσθένης ξεκινά τις έρευνες για να βρει αυτή τη γυναίκα και θα τη φέρει σύντομα στη Μάνη. Ποιο δικό της μυστικό στοιχίζει ένα εκατομμύριο ευρώ;