Η Δούκισσα Νομικού μίλησε για το διαφορετικό χρώμα στα μάτια της και δεν είναι η μόνη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Δούκισσα Νομικού μίλησε για το διαφορετικό χρώμα στα μάτια της και δεν είναι η μόνη

Η Δούκισσα Νομικού δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ετεροχρωμία και η αποκάλυψη για τα πρώτα της βήματα στο modeling.

H Δούκισσα Νομικού έγινε ευρέως γνωστή το 2007 μέσα από τα καλλιστεία του ANT1 όπου κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες και να στεφθεί Σταρ Ελλάς. Έκτοτε διέγραψε ανοδική πορεία στο χώρο της μόδας αλλά και της τηλεόρασης, παρουσιάζοντας διάφορα projects που αγαπήθηκαν από το κοινό.

Μετά την αποχώρηση από το Πρωινό του ΑΝΤ1 τον Σεπτέμβριο του 2022, η 37χρονη έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην ενασχόληση με το modeling αλλά και το brand κοσμημάτων που έχει δημιουργήσει με την επωνυμία της.

H throwback φωτογραφία και η αποκάλυψη για τα μάτια της

Πριν λίγες ώρες η 37χρονη δημοσίευσε ένα Instagram story στο οποίο τη βλέπουμε να ποζάρει στον φακό σε παιδική ηλικία αλλά και σήμερα. Όπως θα δεις κι εσύ παρακάτω η Δούκισσα δεν έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα του χρόνου, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του προσώπου της να παραμένουν ακριβώς ίδια.

doukissa1.jpg

Τα μάτια της Δούκισσας Νομικού έχουν διαφορετικό χρώμα με το αριστερό της μάτι να είναι μπλε και το δεξί πράσινο. Πριν λίγα χρόνια το μοντέλο-παρουσιάστρια είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των followers και μεταξύ άλλων είχε εξηγήσει τι δεν της αρέσει πάνω της:

«Θα σου πω κάτι που όχι ακριβώς δεν μου άρεσε, αλλά μου φαινόταν περίεργο, γιατί δεν το έβλεπα στις φίλες μου. Έχω διαφορετικά μάτια. Το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο».

https://www.instagram.com/p/BZl7ncklzml/

Kαι πρόσθεσε:

«Θυμάμαι ότι στο σχολείο έλεγαν «α, το κορίτσι με το ένα μάτι μπλε και το άλλο πράσινο». Στις πρώτες φωτογραφίσεις μού τα έκαναν το ίδιο χρώμα. Μετά είπα «αυτό είναι. Μου αρέσει γιατί είναι διαφορετικό, είμαι εγώ».

Η Άννα Πρέλεβιτς και η Δούκισσα στόλισαν από νωρίς τα σπίτια τους και μας βάζουν σε εορταστικό mood

doukisa2.webp

«Επειδή διαβάζω τα σχόλιά σας, οι περισσότεροι με ρωτάτε για τα μάτια μου. Ναι έχουν διαφορετικό χρώμα, το ένα είναι πράσινο, το άλλο είναι μπλε. Μικρή φαινόταν πολύ πιο έντονα, τώρα όχι και τόσο. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη μόδα, οι φωτογράφοι έκαναν photoshop για να είναι το ίδιο χρώμα.

Δεν ξέρω γιατί. Το θεωρούσαν μάλλον «ελάττωμα»; Κάποια στιγμή τους είπα να σταματήσουν να το αλλάζουν. Πάντως άργησα να συνειδητοποιήσω πως ό,τι μας κάνει να διαφέρουμε, είναι το πλεονέκτημά μας. Το να είμαστε μοναδικοί είναι η δύναμή μας. Μην προσπαθείς να κρύψεις ό,τι σε κάνει ξεχωριστό. Ανάδειξέ το, Μην προσπαθείς να γίνεις όπως ΌΛΟΙ», είχε γράψει παλαιότερα η Δούκισσα Νομικού.

Τι είναι η ετεροχρωμία ίριδας

Η ετεροχρωμία της ίριδας ορίζεται ως η περίπτωση που εμφανίζονται δύο ή περισσότερα διαφορετικά χρώματα στις ίριδες ματιών ενός ανθρώπου ή ζώου.

Η κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου λέγεται ολική ετεροχρωμία. Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, είναι αποτέλεσμα σχετικό με την διαφορετική, πυκνότερη ή ελλιπέστερη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών στον βυθό της ίριδας του ματιού, ή τμήματός του και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό.

Οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ετεροχρωμία

Αρκετά ηχηρά ονόματα από τον χώρο του θεάματος έχουν μιλήσει ακομπλεξάριστα για την ετεροχρωμία και έχουν παραδεχθεί ότι έχουν διαφορετικά μάτια. Η Mila Kunis, η Kate Bosworth, η Olivia Wilde και ο Henry Cavill είναι μόνο μερικά από τα ονόματα της λίστας.

Πηγή κεντρικής: dutchesss_