Λάλος και Μπισμπίκης στην τελική αναμέτρηση στον Σασμό: Το σχέδιο δολοφονίας στη φυλακή

Κατερίνα Μπούσιου
Λάλος και Μπισμπίκης στην τελική αναμέτρηση στον Σασμό: Το σχέδιο δολοφονίας στη φυλακή

Μαθιός και Ανδρέας δοκιμάζουν τις αντοχές τους στον Σασμό και μία ακόμη συμπλοκή, αλλάζει την συνολική πλοκή της σειράς.

Κρητικούς μίας άλλης πιο σκληρής εποχής θα θυμίσουν σε λίγο καιρό στον Σασμό, ο Δημήτρης Λάλος και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Οι απειλές που στο σημερινό επεισόδιο λέγονται,θα γίνουν σύντομα πράξη. Ο Μαθιός θα είναι σα να ξαναβιώνει όσα έχουν συμβεί στον παρελθόν στην οικογένειά του, μετά την εντολή για τη δολοφονία του που δίνει ο Ανδρέας.

Η Καλλιόπη σε deja vu

Ενώ θα βιώσουμε στα προσεχή επεισόδια τη μεγάλη κρίση στη σχέση του Αστέρη και της Αργυρώς στον Σασμό και την επανασύνδεσή τους, όλη μας η προσοχή θα είναι στραμμένη στον Μαθιό. Ο Δημήτρης Λάλος έχει αλλάξει τελευταία και εμφανισιακά ως ρόλος φορώντας σχεδόν μόνιμα το κρητικό μαύρο σαρίκι στο κεφάλι του. Και ως γνήσιος Κρητικός, θα απαντήσει με γενναιότητα στις απειλές του Ανδρέα Βρουλάκη: «Έχασα τον γιο μου. Δε φοβάμαι και δεν έχω τίποτε άλλο πια να χάσω. Ενώ εσύ έχεις πολλά Βρουλάκη».

Ο Βασίλης Μπισμπίκης δεν πτοείται και θα οργανώσει το σχέδιο της δολοφονίας του. Μόνο που πρακτικά αυτό έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Γιατί ο Μαθιός, μόλις η Βασιλική έχει οδηγήσει τον Λάζαρο στον θάνατο και έχει πάρει εκδίκηση για τον φόνο του γιου της, θα παραδοθεί στην αστυνομία. Θα πει πως εκείνος ήταν στο βουνό, εκείνος τον ανακάλυψε και πάνω στην πάλη, παραπάτησε και το χτύπημα ήταν μοιραίο. Όπως ακριβώς και έγινε.

Ο Μαθιός έτσι προστατεύει την εγκυμονούσα Βασιλική. Όμως ο Βασίλης Μπισμπίκης έχει άλλα σχέδια. Θέλει να τον σκοτώσει και στη φυλακή. Βάζει έναν δικό του άνθρωπο και την τελευταία στιγμή ο Αντώνης μαζί με τον Γιώργο προλαβαίνουν, πριν συμβεί το μοιραίο.

Η ανεπιθύμητη Δανάη Παππά στον Σασμό και η ανάρτηση γρίφος για το μέλλον της

Αυτή η ιστορία θα θυμίζει τον θάνατο του πατέρα του ίδιου του Μαθιού στη φυλακή. Με τον ίδιο τρόπο. Μήπως τελικά ο Ανδρέας Βρουλάκης ευθύνεται για αυτό τον φόνο; Και δεν είναι τελικά ο Παύλος υπεύθυνος; Αυτό κάποια στιγμή με τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια θα έχει βάση.

Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε είναι, πως εκείνη την εποχή ταξίδευε ως καπετάνιος. Αλλά αυτό δε σημαίνει, πως δεν έδωσε την εντολή.

Ο Μαθιός ωστόσο σώζεται και σύντομα βγαίνει και από τη φυλακή, καθώς δεν ευθύνεται αφενός για τον θάνατο και δεύτερον θα αποδειχθεί πως το χτύπημα - στραβοπάτημα του Λάζαρου ήταν το μοιραίο. Είναι καιρός μαζί με τη Βασιλική να κάνουν όνειρα και σχέδια για το παιδί που περιμένουν.