Το δίλημμα του Στάθη στη Γη της ελιάς με τις 2 γυναίκες της ζωής του και η ανατροπή με τη Βασιλική

Κατερίνα Μπούσιου
Το δίλημμα του Στάθη στη Γη της ελιάς με τις 2 γυναίκες της ζωής του και η ανατροπή με τη Βασιλική

Η Αριάδνη παίρνει το όνομα του πατέρα της και η Βασιλική είναι εκτός εαυτού. Μία συνεχιζόμενη ένταση υπάρχει στη Γη της ελιάς και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει τη σχέση της Ιουλίας με τον Στάθη. 

Η ψυχολογική κατάσταση της Ιουλίας στη Γη της ελιάς είναι εκείνη που θα μας απασχολήσει στα επόμενα επεισόδια της σειράς. Γιατί λόγω της εύρεσης της κόρης της και της εγκυμοσύνης της, αναθεωρεί τα πάντα στη ζωή της. Τώρα πια επιζητά την ευτυχία και την ασφάλεια. Και βάζει τον Στάθη σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ο οποίος είναι στη χειρότερη μοίρα όλων. Όλες οι γυναίκες της ζωής του, είναι εναντίον του.

Ο Στάθης ανάμεσα σε δυο γυναίκες και το πρόβλημα με την τρίτη

Αυτό που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε στην τρίτη σεζόν στη Γη της ελιάς είναι το ποιες είναι φέτος οι προθέσεις της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου, για ένα από τα πιο βασικά ζευγάρια της σειράς, την Ιουλία και τον Στάθη. Θα έχουν επιτέλους αίσιο τέλος η Αντιγόνη Κουλουκάκου και ο Πασχάλης Τσαρούχας; Ή θα έχουμε πάλι πισωγυρίσματα και βιαστικές αποφάσεις; Από αυτές που κουράζουν το κοινό;

Φαίνεται πως το ζευγάρι θα μείνει τελικά μαζί και για πάντα. Ειδικά τώρα που η Ιουλία περιμένει το παιδί τους. Μόνο που αυτή η εγκυμοσύνη θα τη βάλει επιτέλους στο σωστό συναισθηματικό δρόμο. Ενώ στο παρελθόν είχε διώξει κακήν κακώς τον Στάθη από τη ζωή της, τώρα τον παρακαλά να μείνει μαζί της, ακόμη και να φύγουν μαζί εκτός Μάνης για να μεγαλώσουν το παιδί τους μακριά από όλους και με ηρεμία.

Το σκοτεινό μυστικό μίας νύφης στη Γη της ελιάς και η απαίτηση του κοινού για ένα νέο ζευγάρι

Ακόμη και αν το τελευταίο σενάριο το πραγματοποιήσει τελικά μόνη της, όπως ήδη σου έχω αναφέρει. Παρόλα αυτά, δεν θέλει να τον ξαναχάσει από τη ζωή της.

https://www.instagram.com/p/CuEMpOXIwLd/

Μόνο που ο Στάθης βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Αριάδνη σε μία ακόμη κρίση ζήλιας και επιθετικότητας τον φέρνει στα όρια του. Βάζοντάς του, ένα άτυπο τελεσίγραφο. Ή παίρνει το δικό της μέρος ή της βιολογικής της μητέρας. Ή με την Ιουλία ή με εκείνη. Πρέπει να διαλέξει. Ο Καπερνάρος προς το παρόν προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή. Να φέρει αυτές τις δύο γυναίκες κοντά. Κάποια στιγμή θα το καταφέρει όμως.

Ανάμεσα σε αυτό το μεγάλο μπέρδεμα μάνας και κόρης ο Στάθης αποκτά ένα πρόβλημα ακόμη. Τη Βασιλική.

Η άλλη του κόρη επηρεασμένη και από τη μαμά Αρετή, νευριάζει και κόβει κάθε επικοινωνία με το πατέρα της, μόλις μαθαίνει πως η Αριάδνη, εγγράφως και επίσημα πια, είναι μία Καπερνάρου. Την ενοχλεί που η ετεροθαλής αδελφή της, φέρει το όνομά τους. Η ρήξη με τον πατέρα της θα είναι ηχηρή, αλλά θα είναι προσωρινή.

Δεν το πας καλά, Βασιλική.