Η Έρρικα Πρεζεράκου υψώνει την παλάμη της μετά το ατύχημα και όλοι μιλούν για αποδοχή και δύναμη

Τζένη Ντεμιράι
Η Έρρικα Πρεζεράκου υψώνει την παλάμη της μετά το ατύχημα και όλοι μιλούν για αποδοχή και δύναμη

Κάτω από την ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να δείξουν την υποστήριξή τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Έρρικα Πρεζεράκου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για την αποδοχή του διαφορετικού, δείχνοντας πιο φανερά από ποτέ τα αποτελέσματα του ακρωτηριασμού που υπέστη μετά το τραγικό ατύχημα σε σκάφος στην Κύθνο, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία της, στην οποία στέκεται σταυροπόδι καθισμένη στο πάτωμα, η Έρρικα υψώνει την παλάμη της και δείχνει τα δάχτυλά της.

Στην περιγραφή της φωτογραφίας της, η αθλήτρια και Περιφερειακή Σύμβουλος έγραψε: «Σήμερα είναι Παγκόσμια μέρα για άτομα με αναπηρία …. Ήθελα τόσα να γράψω .. όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε… Συγχωράτε με αν κάνω λάθος… μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία .. αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε η να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό .. που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα.. Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιόλουστα μου πλάσματα.. Δεν ξέρω αν σας είπα σήμερα ποσό πολύ σας αγαπώ»;

https://www.instagram.com/p/C0Z3bT6ssu0/

Τα σχόλια και η υποστήριξη στην ανάρτησή της

Κάτω από την ανάρτηση της Έρρικας δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να δείξουν την υποστήριξή τους.

Κάποιος της έγραψε «Σε θαυμάζω γιατί το πέρασες με αξιοπρέπεια χωρίς εκμετάλλευση στα media.,και πίστεψέ με σε νιώθω, βλέπεις έχασα και το μάτι μου ,και ξέρω πόση δύναμη χρειάζεται»!

Ενώ ένας ακόμα σχολίασε «Φωτεινή, μοναδική... Είσαι μια λατρεία... Ένα καλό παράδειγμα για όλους μας».

Ένας άλλος, θέλοντας να δείξει την δική του στήριξη είπε «Θαυμάζω την δύναμη σου κοριτσάρα μου!!! Είσαι παράδειγμα για πολλούς. Μπράβο σου»!!!

2 χρόνια μετά τον χαμό της Αναστασίας η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου γέννησε και δίνει ελπίδα ζωής

Το ατύχημα και η ζωή μετά από αυτό

Τον Αύγουστο του 2020 η Έρρικα Πρεζεράκου βρισκόταν μαζί με τον τότε σύντροφό της, Τίτο Καταλαγαριανάκη, διακοπές στην Κύθνο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και ενώ βρίσκονταν σε ένα σκάφος, η Έρρικα έπεσε από αυτό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα δάχτυλα του δεξιού της χεριού από την προπέλα του ταχύπλοου.

Μετά τον τραυματισμό κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια ακουλούθησαν χειρουργεία που είχαν στόχο να σωθούν τα δάχτυλα της αθλήτριας. Τελικά, σώθηκαν τα τρία από τα τέσσερα.

«Έχω ευγνωμοσύνη που ζω. Έχω χαρά που ζω. Προσπαθώ να μη θυμάμαι τίποτα από εκείνη τη μέρα γιατί καταλαβαίνω ότι δεν με βοηθάει να προχωρήσω. Επειδή μου έτυχε ένα βράδυ να έχω εφιάλτες. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά», είχε δηλώσει η ίδια λίγο καιρό μετά το ατύχημα.

Σε συνέντευξή της, το 2022 είχε μιλήσει ξανά για το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή. Όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί. Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου. Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες. Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα».

Στην ίδια συνέντευξη, η Έρρικα Πρεζεράκου είπε: «Μετά το ατύχημά μου νιώθω ότι είναι η ώρα να δεσμευτώ με τον εαυτό μου να τον φροντίσω. Όταν θα γίνει αυτό, μπορεί να ελκύσει κάποιους ανθρώπους. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά για να κάνει ωραία πράγματα το σώμα, αυτό εκπέμπει το νέο πρόγραμμα γυμναστικής που έχω φτιάξει».