Με ένα βίντεο στο ΤikTok και απόλυτα φυσικό look η Στικούδη είπε «τέλος» στα σχόλια περί μητρότητας

Γεωργία Βλαχοπούλου
Με ένα βίντεο στο ΤikTok και απόλυτα φυσικό look η Στικούδη είπε «τέλος» στα σχόλια περί μητρότητας

«Πες τα χρυσόστομη» έγραψαν στο βίντεο της Κατερίνας Στικούδη για τις άκομψες ερωτήσεις που δέχονται οι γυναίκες σχετικά με την μητρότητα και οι εξιστορήσεις στα σχόλια δεν σταματούσαν.

Η Κατερίνα Στικούδη είναι ένα άτομο που κατά καιρούς έχει δεχθεί διάφορα τοξικά σχόλια τόσο για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της, όσο και πρόσφατα για την προσωπική της ζωή και το πώς γίνεται να διατηρεί τη θηλυκότητά της και να είναι μέσα σε «όλα» - χορεύοντας και τραγουδώντας - ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Το post της Στικούδη με χορό στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης έλαβε κύμα τοξικότητας χωρίς κανένα λόγο

Κι όμως η ίδια δεν τα λαμβάνει τις περισσότερες φορές υπόψιν της, αφού ξέρει πως πρώτα και κύρια πρέπει ο καθένας μας να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν στη ζωή του, χωρίς να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα «θέλω» των άλλων. Κι αυτό έκανε και η ίδια από την αρχή της καριέρας της αλλά και στην προσωπική της ζωή μαζί με τον Βαγγέλη Σερίφη, την οποία κρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το βίντεο στο TikTok προς απάντηση όσων ασχολούνται με τις γυναίκες και το πότε θα γίνουν μανούλες

Βέβαια, η Κατερίνα Στικούδη δεν μπορεί να «κρατηθεί» και να μην πει την άποψή της, όταν ακούει σχόλια αναχρονιστικά και στερεοτυπικά γύρω της που αφορούν τις γυναίκες και άρα και την ίδια. Γι' αυτό λοιπόν, με ένα βίντεο στο TikTok της και απόλυτα φυσικό look, η ίδια ήθελε να δώσει την δική της απάντηση στα άκομψα σχόλια που δέχονται ακόμα και σήμερα οι γυναίκες για το πώς θα «διαθέσουν» στην ουσία το σώμα τους - πότε θα παντρευτούν, πότε θα γίνουν μάνες, πόσα παιδιά θα κάνουν, πότε, πότε, πότε.

«"Δεν έχετε παντρευτεί ακόμα; Καλέ τι περιμένετε; Ακόμα να κάνετε ένα παιδάκι, άντε άντε με το καλό βάλτε μπρος. Ωραία με το καλό να πάτε και στο δεύτερο τώρα, μη μείνετε με ένα...Ε δεν θα κάνεις κι ένα τρίτο;" Σταματήστε να λέτε στις γυναίκες τι θα κάνουν με το...γατάκι τους» είπε στο βίντεό της εμφανώς εκνευρισμένη η Κατερίνα Στικούδη και οι followers της αν την είχαν μπροστά τους θα την αγκάλιαζαν και θα την χειροκροτούσαν.

Για την ακρίβεια, το έκαναν με τα σχόλιά τους αφού το «Πες τα χρυσόστομη» κυριαρχούσε ανάμεσά τους. Βέβαια, το γεγονός πως κατευθείαν υπήρξαν πάρα πολλές βιωματικές εξιστορήσεις από τις followers της που έλεγαν όλα αυτά που έχουν ακούσει ανά τα χρόνια σχετικά με το αν θα γίνουν μητέρες ή πόσα παιδιά θα κάνουν, μάλλον πρέπει να μας βάζει σε προβληματισμούς για το ότι δεν νοείται εν έτει 2023 να υπάρχουν τέτοια σχόλια.

Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να κάνει αυτό που νιώθει όσον αφορά το θέμα της μητρότητας, χωρίς να δέχεται πίεση από τον περίγυρό της κι αυτό πρέπει πια να γίνει κατανοητό από όλους. Άλλωστε, είναι προτιμότερο μια γυναίκα να είναι συνειδητοποιημένη όταν λέει πως δεν θέλει να γίνει μητέρα ή πως δεν θέλει να κάνει άλλο παιδί παρά να γίνεται μητέρα ενός ή παραπάνω παιδιών για εγωιστικούς λόγους ή για να εκπληρώσει τα «θέλω» για παράδειγμα των παππούδων και λοιπών συγγενών.

Όλα αυτά σκέφτεται η Κατερινα Στικούδη, η οποία έχει δημοσιεύσει ξανά ένα αντίστοιχο βίντεο, απαντώντας στα σχόλια που την ήθελαν έγκυο στο 2ο παιδί της πολύ καιρό πριν αυτή μείνει έγκυος. Γιατί ναι αν μια γυναίκα έχει λίγο παραπάνω κοιλίτσα πάει να πει πως είναι έγκυος, δεν υπάρχει άλλος λόγος.

«Και επίσημα πλέον φέτος τα Χριστούγεννα έφαγα και μελομακάρονο και κουραμπιέ, δεν είμαι έγκυος» τον περασμένο Γενάρη.