Οι αποκαλύψεις της Θεοφανώς στη Μάγισσα αναγκάζουν την Κατερίνα Λέχου να περάσει στην αντεπίθεση

Κατερίνα Μπούσιου
Οι αποκαλύψεις της Θεοφανώς στη Μάγισσα αναγκάζουν την Κατερίνα Λέχου να περάσει στην αντεπίθεση

Ο κάθε εχθρός χρειάζεται τους συμμάχους σε αυτό τον νέο πόλεμο που ξεκινά στη Μάγισσα. 

Κάθε αλήθεια έχει και ένα τίμημα στη Μάγισσα. Και έτσι μετά την αποκάλυψη για το μωρό της Θεοφανώς και τη σχέση με τον Μάρκο, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και όλοι συμπαρασύρονται από τα μυστικά τους. Τι θα γίνει όμως, όταν η Μεταξία ανακαλύψει τη δολοφόνο του παιδιού της; Ίσως η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περιμένεις και αναγκάζει την Κατερίνα Λέχου ως Δαμιανή να έχει το πλεονέκτημα της αντεπίθεσης.

Η Έλλη Τρίγγου αναζητά συμμάχους για να σωθεί

Ας συμφωνήσουμε καταρχάς ότι η Μάγισσα, η σειρά του ΑΝΤ1 που ξεκίνησε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, έχει κρατήσει τις δυνάμεις της στο prime time παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και σε αυτό έχουν συμβάλει και οι εξελίξεις των τελευταίων επεισοδίων. Γενικότερα, η σειρά έχει μπει σε μοτίβο μίας καθημερινής σειράς στον τρόπο που ρέει η πλοκή και στον τρόπο που μοντάρονται τα επεισόδια. Που σημαίνει ότι διατηρείται ένα σασπένς για τη συνέχεια, αναγκαίο.

Όλα ξεκίνησαν πια να αλλάζουν στη σειρά, με την αποκάλυψη του Μάρκου πως είναι ο πατέρας του παιδιού της Θεοφανώς. Από εδώ και στο εξής, όλες οι μεγάλες ανατροπές θα έχουν να κάνουν με εκείνη. Το δικό της χάρισμα να βλέπει όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, θα της είναι χρήσιμο, εκτός από οδυνηρό μερικές φορές.

Τα σενάρια για τη δεύτερη σεζόν της Μάγισσας και η σύγκρουση για τον διωγμό της Θεοφανώς

Σταδιακά θα οδηγηθεί (αρχικά) να βρει ποιος δολοφόνησε τη Σινώπη. Και συχνά από εδώ και πέρα θα βλέπει στα οράματά της την Πολυξένη και τη Δαμιανή. Χωρίς ακόμη να μπορεί να κάνει τη σύνδεση πως είναι η πηγή όλων των κακών.

Αυτή τη σύνδεση δεν θα την κάνει ούτε η Μεταξία, που θα θεωρήσει πως η παλαιότερη συζήτηση με τη μητέρα της για τον ρόλο της Δαμιανής στη δολοφονία της μητέρας της, υποκινείται από τη Θεοφανώ με τα δήθεν οράματά της. Κάπως έτσι μέσω του Τζανή, με τον οποίο συνεχίζει να έχει παράνομο δεσμό, θα δώσει το μήνυμα στην Δαμιανή.

Εδώ, ας κάνουμε μία μικρή αναφορά, στο πώς από σήμερα και μετά αλλάζουν και οι σχέσεις μεταξύ της Μεταξίας και της Δαμιανής. Η δεύτερη προσπαθεί να δηλητηριάσει τη νύφη της, λέγοντας της ξεκάθαρα πως νιώθει τον πόνο της και πως η Θεοφανώ, σκότωσε τον μωρό της.

Η Δαμιανή είναι ούτως ή άλλως υποψιασμένη με τη Θεοφανώ. Δεν θέλει να γεννήσει το παιδί του Μάρκου, γιατί αυτό σημαίνει ότι ο διάδοχος θα φέρνει σε δεινή θέση τον γιο της Τζανή και ήδη προσπαθεί στα προσεχή επεισόδια να κατευθύνει και τον σύζυγό της Μιχαήλ, κατά της μικρής μάγισσας. Ειδικά όταν έξω από τον Πύργο τους, βρεθούν κάτοικοι της περιοχής που ζητούν την απομάκρυνσή της από τη Μάνη.

Η Κατερίνα Λέχου ως Δαμιανή, περνά στην αντεπίθεση. Κατά της Θεοφανώς και κατά του Μάρκου στη συνέχεια. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συνεχίζει η μάγισσα να τρομοκρατεί με τις αποκαλύψεις της, τις ζωές τους.

Όλα αυτά όμως, ενώ παράλληλα, ο Αντρέι, μαθαίνει πως είναι ένας Λάσκαρης. Τότε είναι που το θέμα της Θεοφανώς, θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η πρωτακαθεδρία της οικογένειας και τα προνόμια και μετά όλα τα άλλα.