Στο Survivor η υποψηφιότητα του Rob αλλάζει τα δεδομένα και ο Αλέξης Παππάς πήρε τη θέση του Μαρτίκα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Στο Survivor η υποψηφιότητα του Rob αλλάζει τα δεδομένα και ο Αλέξης Παππάς πήρε τη θέση του Μαρτίκα

Οι Μαχητές έχασαν και τον 2ο αγώνα ασυλίας και οι Διάσημοι με «μπροστάρη» τον Αλέξη Παππά ξεκίνησαν τα παιχνίδια στρατηγικής.

Το Survivor 2024 μπορεί να έχει μόλις δυο μέρες που ξεκίνησε, όμως ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι στρατηγικές των παικτών και κυρίως των τριών Διασήμων που δεν βρίσκονται για πρώτη φορά στον Άγιο Δομίνικο. Με «αρχηγό» τον Αλέξη Παππά, η Ασημίνα Χατζηανδρέου και η Κατερίνα Δαλάκα ήδη από το 1ο συμβούλιο υποψηφιοτήτων προσπαθούν να «σπείρουν» τη διχόνοια στους Μαχητές, αφού γνωρίζουν καλά πως το συγκεκριμένο παιχνίδι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι κι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην ψυχολογία των παικτών.

H 2η υποψηφιότητα που αλλάζει τα δεδομένα

Να σου θυμίσω, λοιπόν πως η ομάδα των Μαχητών μπορεί να κέρδισε το πρώτο αγώνισμα επάθλου παίρνοντας τη φωτιά μέσα από τα χέρια των Διασήμων, έχασε ωστόσο τόσο τον πρώτο αγώνα ασυλίας όσο και τον δεύτερο. Έτσι, αρχικά πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση ήταν η Δώρα Νικολή ενώ μετά το χθεσινό συμβούλιο ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Σκωτσέζος Rob.

Αυτές οι δύο υποψηφιότητες ήταν «βούτυρο» στο ψωμί του Αλέξη Παππά, ο οποίος και στα δύο συμβούλια άρχισε να μιλάει για δύο κλίκες των μπλε με βάση τις ψήφους και την λίγο υπερβολική ατάκα του Άγγελου Γεωργουδάκη ότι η ομάδα των Μαχητών είναι μια «οικογένεια» - παρότι γνωρίζονται λίγες ώρες. Από κοντά να σιγοντάρουν ήταν και η Κατερίνα Δαλάκα με την Ασημίνα.

Κι αν μπορούμε να δεχτούμε πως η ψήφος στη Δώρα των Μαχητών ίσως ήταν και λίγο άδικη από την άποψη ότι μόνο σε δύο αγωνίσματα είδαμε να παίζει, η υποψηφιότητα του Rob ήταν δικαιολογημένη, αφού μπορεί σαν χαρακτήρας να είναι ήδη αγαπητός απ' όλους, στα αγωνίσματα ωστόσο δεν φαίνεται ακόμα να το έχει «βρει».

Βέβαια, αυτό που δεν σχολίασαν οι Διάσημοι και ο Αλέξης Παππάς είναι πως με βάση τους νέους κανονισμούς - οι οποίοι λένε πως αποχωρεί παίκτης μετά από μονομαχία κι όχι ψηφοφορία - οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι του ιδίου φύλου. Έτσι, αν χάσουν και τον τρίτο αγώνα ασυλίας οι Μαχητές και ψηφίσουν άντρα, η Δώρα Νικολή αυτομάτως θα σωθεί καθώς τη θέση της θα πρέπει να πάρει κάποιος άντρας συμπαίκτης της.

Επομένως, η υποψηφιότητα του Rob μπορεί να ήταν και τυχαία με βάση την αγωνιστική του ικανότητα, μπορεί όμως να έκρυβε και κάποια στρατηγική ήδη πριν φτάσουμε στο 3ο συμβούλιο υποψηφιοτήτων.

Ο Αλέξης Παππάς είναι ο νέος Μαρτίκας

Το σίγουρο πάντως είναι πως το τηλεοπτικό κοινό είδε στο πρόσωπο του Αλέξη Παππά, έναν νέο Σπύρο Μαρτίκα, έναν νέο «professor», ο οποίος θέλει να είναι αυτός που θα κινήσει τα νήματα φέτος όσον αφορά το κομμάτι του ριάλιτι και της στρατηγικής. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιώργος Λιανός δίνει πρώτα σε εκείνον τον λόγο για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα, όπως έκανε και με τον Σπύρο Μαρτίκα.

Και μπορεί στο Survivor το 2021, η στρατηγική του να ήταν κυρίως απέναντι στον James Καφετζή βλέποντας πως το κοινό του είχε ιδιαίτερη συμπάθεια, όμως στο φετινό Survivor που κανείς δεν θα έχει άποψη για τη γνώμη του κόσμου, αφού δεν υπάρχει ψηφοφορία, το σχέδιο «Μαρτίκα» δεν φαίνεται κακή ιδέα - το να προσπαθεί δηλαδή να επηρεάζει την ψυχολογία πολλών διαφορετικών παικτών της αντίπαλης ομάδας και στη συνέχεια και της δικής του.

Ο Σάββας Γκέντσογλου είναι φαινόμενο Κατσούλη;

Την ώρα που ο Αλέξης Παππάς πάντως και άλλοι παίκτες των Διασήμων κοιτούν πώς θα «χαλάσουν» την ψυχολογία των Μαχητών, ο Σάββας Γκέντσογλου, με το καλό του επίπεδο στα αγωνίσματα και την ήρεμη και χαλαρή παρουσία του στις ατομικές του συνεντεύξεις μέχρι στιγμής - μακριά από ίντριγκες και βαρύγδουπες δηλώσεις - φαίνεται πως για πολλούς έχει αρχίσει να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τελικό στο Γαλάτσι.

Άλλωστε, θυμίζει σε πολλά και τον δύο φορές νικητή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τον Σάκη Κατσούλη, ο οποίος ήταν επίσης αθλητής του ποδοσφαίρου όπως είναι και ο Σάββας, ενώ αν εξαιρέσουμε το Survivor All Star και την κόντρα με την Σταυρούλα Χρυσαειδή ήταν πάντα το «καλό παιδί» του συγκεκριμένου ριάλιτι.