Οι δύο άγνωστοι γιοι του Γρηγόρη Βαλτινού και η σπάνια δήλωσή του για τις ενοχές του ως πατέρας

Κατερίνα Μπούσιου
Οι δύο άγνωστοι γιοι του Γρηγόρη Βαλτινού και η σπάνια δήλωσή του για τις ενοχές του ως πατέρας

Η πρώτη φωτογραφία του ως Μακάριος για τη νέα σειρά Famagusta. Ο Γρηγόρης Βαλτινός μιλά για τον νέο του ρόλο, αλλά συγκινεί με την αναφορά για τον πιο σπουδαίο του ρόλο, εκείνον του πατέρα των δύο αγοριών του.  

Λίγο πριν τη μεταφορά της θεατρικής του παράστασης «Da» στη Θεσσαλονίκη και την τηλεοπτική του επιστροφή με έναν σπουδαίο ρόλο στο Famagusta, ο Γρηγόρης Βαλτινός έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη για τους δύο του γιους και τον ρόλο του ως πατέρας. Δίνοντάς μας ωστόσο και ένα πολύ ωραίο backstage story για την επίπονη μεταμόρφωσή του ως Εθνάρχης Μακάριος, στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου.

«Θα ήθελα να ήταν 5 χρονών να τα πάρω μία μεγάλη αγκαλιά»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός «μετρά» πια 4 δεκαετίες μίας σπουδαίας καριέρας στο θέατρο και είναι επιλεκτικές οι παρουσίες του στη μικρή οθόνη. Αλλά πάντα φροντίζει να είναι λίγες και καλές. Σήμερα με αφορμή την τηλεοπτική του επιστροφή μετά από πολλά χρόνια, με τον νέο του ρόλο ως Εθνάρχης Μακάριος στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου Famagusta, μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα .

Μιλώντας για την σχεδόν 4ωρη προετοιμασία του στο μακιγιάζ και την αγωνία του για το πώς θα αποδώσει μία τόσο μεγάλη διεθνή προσωπικότητα και τον μεγαλύτερη ηγέτη στην ιστορία της Κύπρου: «Έχω τρομερό άγχος. Καλούμαι να ενσαρκώσω αυτό το ιστορικό πρόσωπό και αυτό είναι τρομερά αγχωτικό για όλους όσους το έχουν κάνει. Είχα τρομερό δίλημμα. Με ηρέμησε ο Ανδρέας (σ.σ Γεωργίου). Έτρεμα στο γύρισμα. Ήμουν άυπνος και είχα συντροφιά την κόλλα και τις τρίχες - που μισώ στο θέατρο. Η προετοιμασία του Μακάριου θέλει 4 ώρες κάθε μέρα πριν το γύρισμα. Του μοιάζω οπτικά».

Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και εσύ από τη φωτογραφία των γυρισμάτων την οποία ανήρτησε ο Ανδρέας Γεωργίου.

valtinosfamagusta.jpg

Εκείνο όμως που μας έκανε εντύπωση από τη σημερινή του συνέντευξή, ήταν η αναφορά του σε ένα πιο σπουδαίο του ρόλο, εκείνον του πατέρα. Και ήταν τόσο συγκινητικά τα λόγια του, όταν μίλησε με καμάρι για τον Νικηφόρο και τον Γιάννη, τους ενήλικες πια γιους του: «Μαζί με το θέατρο, το να κάνεις οικογένεια είναι σχεδόν επίτευγμα. Από τη πλευρά κυρίως των άλλων και όχι του καλλιτέχνη. Φιλούσα τα παιδιά μου όταν γύριαζα από το θέατρο και φοβόμουν να μην τα ξυπνήσω. Αυτή την «ενοχή» την έχω μέσα μου. Μου λείπει το να γίνουν για μία φορά 5 ετών και να τα αγκαλιάσω όπως όταν ήταν μικροί οι γιοι μου. Το κάνω και τώρα που είναι μαντράχαλοι. Είναι μία ανάγκη μου».

Ο μεγαλύτερος γιος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο Νικηφόρος, ακολούθησε εν μέρει την πορεία του πατέρα του, σπουδάζοντας σκηνοθεσία στο Los Angeles, ενώ ο μικρότερος Γιάννης είναι απόφοιτος της Παντείου στις Οικονομικές Επιστήμες. Εδώ τους βλέπεις μαζί με τον πατέρα τους, αρκετά χρόνια πριν.

valtinosgioi.jpg

Ο Νικηφόρος είναι παντρεμένος εδώ και δύο χρόνια με την Holly Patrick με καταγωγή από τον Καναδά.

nikoforosvaltinos.jpg

Η μητέρα τους Εύα Μπίθα και σύζυγος του Γρηγόρη Βαλτινού εδώ και 30 χρόνια, ως δημοσιογράφος γνωρίστηκε μαζί του, με αφορμή μία συνέντευξή τους και ο έρωτάς τους υπήρξε κεραυνοβόλος.

valtinossizigos.jpg

Το μυστικό της ευτυχίας τους, το ανέφερε στη σημερινή του συνέντευξη: «Πιστεύω ότι δεν καταπιέσαμε ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ ώριμο άτομο και με ωρίμασε η σύζυγός μου. Εγώ είχα τον ναρκισσισμό που έχουν όλοι στην αρχή, αλλά από την τέχνη ωριμάζεις».

https://www.instagram.com/p/CdwTwdcr3QB/