Famagusta: O Λούλης, η Μπεμπεδέλη και η απαίτηση του κοινού στην πρεμιέρα προς τον Ανδρέα Γεωργίου

Κατερίνα Μπούσιου
Famagusta: O Λούλης, η Μπεμπεδέλη και η απαίτηση του κοινού στην πρεμιέρα προς τον Ανδρέα Γεωργίου

Η συγκίνηση των Κυπρίων και η θριαμβευτική ανταπόκριση στα social media της νέας σειράς Famagusta. 

Μετά τον Maestro του Xριστόφορου Παπακαλιάτη, είναι η πρώτη φορά που το Mega με καταιγισμό τρέιλερ και μία συντονισμένη καμπάνια, διαφημίζει τόσο πολύ μία νέα σειρά. Η πρεμιέρα του Famagusta ήταν φυσικό λοιπόν να γίνει πρώτο trend στο Twitter με τους Κυπρίους στην καταγωγή θεατές να συγκινούνται και όλους εμάς τους υπόλοιπους να επικεντρωνόμαστε σε 4 ατού της σειράς και ένα παράπονο - απαίτηση του κοινού προς τον Ανδρέα Γεωργίου. Μα κυρίως να θαυμάζουμε δύο ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Λούλης και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη που κόσμησαν με την παρουσία τους τη σειρά.

https://www.instagram.com/reel/C2YHN56L6bY/

«Πάλι έμπλεξε ο Λούλης;»

Στα 4 ατού που σου ανέφερα για το Famagusta σίγουρα το πρώτο, είναι και το πιο εμφανές. Οι ταλαντούχοι και αγαπημένοι ηθοποιοί ως πρωταγωνιστές. Μπέζος, Λούλης, Μπεμπεδέλη, Βαλτινός, Καράντη, Ζένιος, Παυλίδου, Τρουφάκου κ.α. Η προσεγμένη παραγωγή σε σκηνικά και locations είναι το δεύτερο.

Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι η αναφορά στο θέμα της Τουρκικής εισβολής το 1974, για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά. 50 χρόνια μετά παραμένει μία βαθιά εθνική πληγή για τους Κύπριους και χθες είδαμε στα πλαίσια της πλοκής και αρκετές πραγματικές ιστορίες, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο δημοσιογράφος στη σειρά Χρήστος Λούλης ως Μάικλ, επίσης Κύπριος στην καταγωγή.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη η οποία υποδύθηκε την Χαρίτα Μάντολες, έναν ζωντανό θρύλο της Κύπρου που έχασε όλη την οικογένειά της κατά την εισβολή και ήταν η πρώτη που είχε μιλήσει για τις θηριωδίες των Τούρκων, ήταν συγκλονιστική στην ερμηνεία της. Μάλιστα στην παρουσίαση της σειράς στην Κύπρο που έγινε την Παρασκευή, δεν είχε αφήσει στιγμή από την αγκαλιά της, την ηρωΐδα που ενσαρκώνει. Το Twitter την αποθέωσε, όπως όλη τη σειρά, αλλά και τον πρωταγωνιστή Χρήστο Λούλη. Ο οποίος μετά τον Όρκο, φαίνεται πως έχει πάλι μπλεξίματα με φόνους.

Στα παρακάτω tweets θα δεις και μερικές επισημάνσεις του κοινού πολύ σημαντικές και προς τον δημιουργό Ανδρέα Γεωργίου. Δηλαδή τα τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα που αποτυπώθηκαν πολύ πειστικά από εκείνον, να μην είναι απλά το ντεκόρ για το story της μυθοπλασίας του Famagusta στα συνολικά 24 του επεισόδια.

Ο Γεωργίου παρεμπιπτόντως, επανήλθε με αυτή τη σειρά και ως ηθοποιός και ήταν καλύτερος από ποτέ.

Πιστεύουμε ότι θα κρατηθεί η χρυσή ισορροπία - αυτό είναι ένα ακόμη ατού - όπως την είδαμε και στο πρώτο επεισόδιο. Όσο για τον δολοφόνο;

Φυσικά τον φόνο τον έχει κάνει όπως έχουμε δει ο Στέφανος Μιχαήλ, αδελφός του Ανδρέα Γεωργίου και σε λίγο και του Χρήστου Λούλη, καθώς ο τελευταίος θα αποδειχθεί σύντομα ότι είναι ο αγνοούμενος γιος της Κοραλίας Καράντη και του Γιάννη Μπέζου.

Μέχρι τότε, θα θεωρηθεί και ύποπτος και θα συλληφθεί. Αυτό θα δημιουργήσει και μία πρώτη αντιπάθεια με τον βιολογικό (και ακόμη άγνωστο) πατέρα του Γιάννη Μπέζο. Έχει στη συνέχεια να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο από την αγαπημένη του Κατερίνα. Η οποία σύντομα θα γίνει πρώην και μάλιστα θα στραφεί εναντίον του, όπως μας αποκάλυψε και η Σοφία Παυλίδου στη συνέντευξή της στο Queen.gr.

Σοφία Παυλίδου: «Έκανα το μεγάλο βήμα και έβγαλα τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μου»