Η πρώτη κόντρα στο MasterChef οι αλά Survivor μονομαχίες και η λέξη που έφερε ένταση στο κοινό

Κατερίνα Μπούσιου
Η πρώτη κόντρα στο MasterChef οι αλά Survivor μονομαχίες και η λέξη που έφερε ένταση στο κοινό

Ματσαρίσματα αλά Survivor, σκληρές μονομαχίες και ματσαρίσματα είχαμε για πρώτη φορά χθες στο MasterChef και ελάχιστα καλά πιάτα.

Νέες αλλαγές στους κανονισμούς και στον τρόπο που μάχονται πλέον μεταξύ τους οι παίκτες, είχαμε χθες για πρώτη φορά στο MasterChef. Οι πρώτες ομάδες όπως και οι πρώτες κόντρες είναι γεγονός, ενώ το Twitter βρήκε ήδη την viral παίκτριά του, εκφράζοντας όμως ένα μεγάλο παράπονο προς τους αγαπημένους του κριτές. Τι ήταν που έφερε ένταση στο κοινό, χαρίζοντάς μας επικά σχόλια;

Η Ρένα η πρώτη υποψήφια για αποχώρηση και οι δύο νέοι αρχηγοί

Οι νέοι κανονισμοί του MasterChef εγκαινιάστηκαν στο χθεσινό επεισόδιο και στο πρώτο Mystery Box. Χριστίνα και Λευτέρης που είχαν τα καλύτερα πιάτα των οντισιόν έγιναν αυτόματα αρχηγοί. Και θα παραμείνουν, αν δεν παραιτηθούν και αν δεν τους βγάλουν από τη θέση, τα μέλη της ομάδας τους. Αυτό λέει ο νέος κανονισμός. Ανταγωνισμός στο φουλ δηλαδή, γιατί στην Ελλάδα ως γνωστόν όλοι θέλουν να γίνουν είτε πρόεδροι, είτε αρχηγοί.

«Giovanni μπες ξανά στο MasterChef και σήκωσέ το», είπε το Twitter/Χ μετά την είσοδο του Σοφοκλή

Οι δύο αρχηγοί έπρεπε να ορίσουν στην αρχή τα μέλη της ομάδας τους. Της μπριγάδας τους, όπως λέγεται η μαγειρική ομάδα στο λεξιλόγιο των μεγάλων σεφ. Μπορντώ και γκρι. Δεν έχουμε μπλε και κόκκινους φέτος. Και στη συνέχεια όρισαν ο καθένας τα ζεύγη που θα μονομαχούσαν, κάνοντας για πρώτη φορά στις 8 σεζόν του μαγειρικού διαγωνισμού, ματσαρίσματα όπως γίνονται και στο Survivor και σε άλλους διαγωνισμούς.

Η μπριγάδα με με τους περισσότερους πόντους θα ήταν η νικήτρια. Το καλύτερο από όλα τα πιάτα θα κέρδιζε και χίλια ευρώ. Η χαμένη ομάδα θα ψήφιζε για να βγάλει τον πρώτο υποψήφιο.

Η Μπριγαδο-Survivor κατάσταση είχε ενδιαφέρον αν και έφερε άγχος στους 24 παίκτες. Το κοινό ωστόσο «διαμαρτυρήθηκε» με απίθανα σχόλια γιατί η λέξη μπριγάδα ακούστηκε από τους κριτές για να εμπεδωθεί από όλους μας, πάνω από 30 φορές. Και μοιάζει ως λέξη μεξικάνικης σαπουνόπερας.

Οι περισσότεροι αστόχησαν στα πιάτα τους και οι Μπορντώ ήταν οι νικητές με τον Ηλία μάλιστα να κερδίζει και τα χίλια ευρώ για το νοστιμότερο πιάτο. Ο παίκτης να το θυμηθείς, θα είναι από τα φαβορί γιατί φαίνεται πως έχει ταλέντο.

https://www.instagram.com/p/C2msgPzKdmq/

Ήταν όμως και εκείνος που από τον εξώστη ειρωνεύτηκε τον Λευτέρη και αρχηγό της αντίπαλης ομάδας προς τη Βιβή, λέγοντας πως εκείνος έπρεπε να ψηφιστεί για τους συμπαίκτες του, κάνοντας και μία χειρονομία υποτίμησης. Η πρώτη κόντρα ήδη διαφάνηκε, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχει συμβεί κάτι στο σπίτι για να τη δικαιολογεί.

Οι παίκτες φάνηκε πως ήταν αρκετά διαβασμένοι από τις προηγούμενες σεζόν. Πλην της Γεωργίας και του Γιάννη. Αμφότεροι μοιάζουν με διάδοχοι του Μπόμπενα στο να λένε ότι σκέφτονται χωρίς φόβο για το αν θα γίνουν αρεστοί ή το αντίθετο, αλλά δεύτερος Δημήτρης Ταϊρίδης δεν θα υπάρξει. Η δε Γεωργία που έχει μία τάση να γκρινιάζει, είπε τη μαγική λέξη «εκπλάγηκα» όταν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος χαρακτήρισε το πιάτο της νοσοκομειακό.

Το Twitter «φοβήθηκε» πως θα η Γεωργία θα έχει ένα από τα συνηθισμένα της ξεσπάσματα.

Προτεινόμενη από τη ψηφοφορία των γκρι ήταν η Ρένα που είχε και το χειρότερο πιάτο. Σήμερα οι αρχηγοί θα διαλέξουν νέα ζευγάρια για μονομαχίες στο τεστ δημιουργικότητας. Για να φτάσουμε στην Πέμπτη όπου όλοι οι υποψήφιοι θα δώσουν την πρώτη μεγάλη μάχη της σεζόν για την πρώτη αποχώρηση.