Survivor: Τα αρνητικά σχόλια του κοινού για τον Φάνη, η «ανάποδη» ψηφοφορία & η ατάκα για τον James

Γεωργία Βλαχοπούλου
Survivor: Τα αρνητικά σχόλια του κοινού για τον Φάνη, η «ανάποδη» ψηφοφορία & η ατάκα για τον James

H αντίδραση του Φάνη στην στρατηγική των Διάσημων στον πρώτο αγώνα ασυλίας σχολιάστηκε αρνητικά στο Twitter/X κι αυτό ίσως του στοιχίσει.

Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η παιδεία ήταν τρεις λέξεις που «εμπεδώσαμε» παρακολουθώντας το επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, αφού ο Φάνης από τους Μαχητές δεν σταμάτησε να λέει πως εκείνος και η ομάδα του διαθέτει αυτές τις αρετές, ενώ οι αντίπαλοι και πιο συγκεκριμένα η Ζωή Ασουμανάκη όχι.

Τι συνέβη όμως και η καινούργια παίκτρια δέχθηκε τα πυρά της Μπλε ομάδας και του Φάνη;

Η στρατηγική που γύρισε boomerang

Tην προηγούμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα επάθλου, πολλοί παίκτες από την Μπλε ομάδα με εντολή γιατρού, πέραν του Rob, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, γι' αυτό η ομάδα τους πήρε πέναλτι. Πέναλτι σύμφωνα με τους κανονισμούς σημαίνει ότι οι Κόκκινοι μπορούσαν να διαλέξουν όποιον παίκτη ήθελαν, για να αντικαταστήσουν τα ματσαρίσματα που είχαν με τα άτομα που τελικά δεν έπαιξαν. Βέβαια, κατά σύμπτωση οι παίκτες των Μπλε που έμειναν έξω ήταν αυτοί που δεν είχαν βρει τον στόχο, οπότε οι Διάσημοι έπαιζαν συνεχώς με τους καλούς και κάπως έτσι έχασαν το έπαθλο φαγητού.

Κάτι αντίστοιχο έγινε λοιπόν, και στο τελευταίο επεισόδιο από τους Διάσημους αυτή τη φορά, ίσως σαν «απάντηση» στους Μαχητές. Αφού, οι παίκτες των Μπλε ήταν μπροστά στο σκορ, τρεις από τις γυναίκες των Κόκκινων - η Ζωή Ασουμανάκη, η Όλγα Πηλιάκη και η Μαρία Αντωνά - ανέφεραν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν.

Αυτό έφερε μεγάλες αντιδράσεις από την ομάδα των Μαχητών και τον Φάνη, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο λόγος που έμεινε εκτός στίβου μάχης, κυρίως η Ζωή Ασουμανάκη ήταν ότι φοβόταν το νερό - αφού είχε παίξει βέβαια ήδη στη συγκεκριμένη πίστα.

Γι' αυτό και η ομάδα του δεν ήθελε να παίξει το πέναλτι που κέρδισε από την συγκεκριμένη παίκτρια.

Στα του αγώνα η Ασημίνα και η Κατερίνα Δαλάκα «κουβάλησαν» την ομάδα των Κόκκινων, όπως είχε κάνει για τους Μαχητές ο Φάνης και ο Γιάννης στο αντίστοιχο σκηνικό και ανατρέποντας το σκορ, έφεραν τη νίκη και το έπαθλο φαγητού στην ομάδα τους.

Οι Μπλε «έξαλλοι» έφυγαν μετά το τέλος του αγώνα, χωρίς καν να βρεθούν δίπλα στον Γιώργο Λιανό για να μιλήσουν όπως κάθε φορά για τα τεκταινόμενα του αγώνα με την ατμόσφαιρα να μυρίζει «μπαρούτι».

Τα αρνητικά σχόλια του κοινού για τον Φάνη

Ο Φάνης από τους Μαχητές λοιπόν, και κατά τη διάρκεια της προσωπικής του συνέντευξης στην καλύβα αλλά και στο συμβούλιο, στο οποίο η ομάδα του έπρεπε να ψηφίσει κάποιον προς αποχώρηση, συνεχώς αναφερόταν στη Ζωή και την πράξη της, η οποία κατ' αυτόν έδειχνε πως δεν έχει παιδεία, αξιοπρέπεια και ήθος, αναφερόμενος μάλιστα και στην οικογένειά της που δεν της τα «δίδαξε».

Αυτό έκανε πολλούς από το κοινό να τον σχολιάσουν αρνητικά, αφού όπως πολύ εύστοχα παρατήρησαν, τον ενόχλησε κάτι που και η ομάδα του είχε κάνει την τελευταία φορά για να κερδίσει το έπαθλο, αφού ο Rob, όπως η Ζωή, είχε μείνει εκτός με δική του απόφαση κι όχι γιατρού. Επομένως γιατί αυτοί ήταν οι ηθικοί κι οι υπόλοιποι όχι; Και γιατί εφόσον οι κανονισμοί του παιχνιδιού επιτρέπουν σε κάποιον αν δεν θέλει να μην παίξει ζημιώνοντας με πέναλτι την ομάδα του, να είναι λάθος αυτό και κατακριτέο;

Mε την αντίδρασή του αυτή πάντως, ο Φάνης από εκεί που είχε πολύ κόσμο με το μέρος του, γιατί κατά τ' άλλα και καλός παίκτης είναι αγωνιστικά και με το κομμάτι του ριάλιτι το «έχει», έχει αρχίσει να χάνει αρκετό έδαφος. Δεν ήταν μόνο τα όσα είπε για την Ζωή αυτή τη φορά, ήταν και το γεγονός πως - ενώ ο ίδιος θεωρείται «δίκαιος» - είχε ψηφίσει την καλύτερη παίκτρια της ομάδας του, την Δώρα, πριν από λίγο καιρό, επειδή δεν μπορούσε να ψηφίσει κάποια κοπέλα από την «παρέα» του. Κι αυτό το κοινό δεν το ξεχνάει. Επομένως, είναι ήδη δύο οι «κόκκινες κάρτες» που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης από τους τηλεθεατές.

Η «ανάποδη» ψηφοφορία και ο πρώτος υποψήφιος

Αυτή η κόντρα των Μαχητών με την Ζωή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου έγινε κάτι για πρώτη φορά στα χρονικά του ριάλιτι επιβίωσης. Όλη η Μπλε ομάδα, αντί να ψηφίσει κάποιον συμπαίκτη τους προς αποχώρηση, όπως λένε οι κανονισμοί, είχαν συνεννοηθεί και ψήφισαν την Ζωή, θέλοντας να κάνουν μια δήλωση, πως δηλαδή δεν της αξίζει να βρίσκεται στο Survivor λόγω της συμπεριφοράς της.

Αφού ολοκληρώθηκε το show των Μαχητών, σχετικά με την Ζωή και την «απαράδεκτη» γι' αυτούς συμπεριφορά της οι Μαχητές συνέχισαν με την κανονική τους ψηφοφορία βγάζοντας τελικά υποψήφιο προς αποχώρηση και πάλι τον Rob.

Ο Παππάς περιμένει τον James

Ο Γιώργος Λιανός πάντως ανακοίνωσε στους παίκτες και των δύο ομάδων στο νέο επεισόδιο που θα δούμε, πως θα υπάρξουν και νέες προσθήκες στο παιχνίδι, όχι μόνο άγνωστων ατόμων αλλά και παλαιότερων παικτών με τον Αλέξη Παππά να «πιάνει» το νόημα για την είσοδο του James Καφετζή και να λέει με χιούμορ «Θα ήθελα να δω τον Lebron, αλλά όχι τον James».