Η έκπληξη του φινάλε στο Προξενιό της Ιουλίας που αποκάλυψε ο Μελέτης Ηλίας και μία δολοφονία

Κατερίνα Μπούσιου
Η έκπληξη του φινάλε στο Προξενιό της Ιουλίας που αποκάλυψε ο Μελέτης Ηλίας και μία δολοφονία

Αν έχεις διαβάσει το ομότιτλο βιβλίο να ξέρεις πως το Προξενιό της Ιουλίας στον Alpha δεν θα έχει το ίδιο τέλος. Τι θα συμβεί όμως με τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Γιωργίκη; 

Ο Γιάννος Περλέγκας, μπήκε αθόρυβα στο Προξενιό της Ιουλίας στον ρόλο του Επιφάνειου, αλλά θα τον δεις στη συνέχεια να διαδραματίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στην τραγωδία που ακολουθεί μαζί με την αποκάλυψη της αλήθειας για τον θάνατο της αγαπημένης του Ευγενίας και πρώην συζύγου του Γιωργίκη. Ο Μελέτης Ηλίας που υποδύεται τον τελευταίο μας έκανε και άλλες πολύ ξεχωριστές αποκαλύψεις για τη σκηνή του φινάλε.

Ο Επιφάνειος έρχεται πιο κοντά με τον γιο του Χρήστο

Ο Μελέτης Ηλίας ως Γιωργίκης θα αρχίσει σταδιακά να μας ξεδιπλώνει το σκοτεινό χαρακτήρα του στο Προξενιό της Ιουλίας όπως δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξή του στη Super Κατερίνα.

Δηλαδή τις ακραίες αντιδράσεις του, με ζήλια προς την Ιουλία και με μία εξωσυζυγική σχέση στη συνέχεια με τη Δέσποινα, την υπηρέτριά τους. Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι της ζωής του, δεν θα αφορά μόνο το θέμα της Ιουλίας, γιατί δεν είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στο φινάλε του, στη δολοφονία του όπως ήδη έχουμε δει από το τρέιλερ της σειράς.

Πριν πάμε σε αυτό, ο ηθοποιός απάντησε στο πως και αν μάθει ότι το παιδί της Ιουλίας δεν είναι δικό του: «Αυτό είναι ένα μελανό σημείο, γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχε απόδειξη, ήταν μόνο η υποψία. Μπαίνουν λόγια στο μυαλό του Γιωργίκη, μπαίνει η υποψία και η υποψία πολλές φορές είναι χειρότερη από το αποδειχθεί κάτι, γιατί έχεις την αμφιβολία και παλεύεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Και ο Γιωργίκης αυτό το ζει δεύτερη φορά γιατί και ο Χρήστος όπως είδαμε δεν είναι παιδί του αλλά και αυτό με μια υποψία. Ο Γιωργίκης μπορεί να πιστεύει κατά βάθος ότι μπορεί και να είναι. Αυτό νομίζω θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για εκείνον».

Υπάρχει ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα για εκείνον όταν καταρχάς αποκαλυφθεί πως ο Χρήστος δεν είναι δικό του παιδί, αλλά του Επιφάνειου. Όταν μάθει ότι ο πρώην σύζυγος της Χάδως και νυν μοναχός, είναι εκείνος που είχε εξωσυζυγική σχέση μαζί του. Στα επόμενα επεισόδια θα δεις πως αρκετές φορές ο Γιωργίκης θα θελήσει να γνωρίσει τον Επιφάνειο (δεν ξέρει ακόμη ποιος είναι) αλλά όλο κάτι θα γίνεται και δεν συναντιούνται. Θα γίνει όμως αυτή η συνάντηση.

Και θα είναι σημαντική. Γιατί τότε ο Επιφάνειος θα του ανακαλύψει το ποιος δολοφόνησε τη γυναίκα του. Ο Γιωργίκης έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, γιατί ο Επιφάνειος (παρόλο που είναι ταγμένος στη θρησκεία) δεν του συγχώρεσε ποτέ πως άφησε, να γίνει η δολοφονία της Ευγενίας. Για πολλά χρόνια μάλιστα τον θεωρούσε τον Νο1 ύποπτο.

Ένας ακόμη όμως άνθρωπος γνωρίζει ποιος σκότωσε την Ευγενία. Και αυτός είναι ο Ραζίνης και πατέρας του Γρηγόρη. Σύντομα θα δεις συνάντηση Επιφάνειου - Ραζίνη για να κλείσει μια και καλή αυτή η ιστορία. Θα είναι όμως διατεθειμένος να μοιραστεί το μυστικό του;

https://www.instagram.com/p/C3D4wivrk4X/

Ο Μελέτης Ηλίας πάντως μας αποκάλυψε επίσης σε αυτή τη συνέντευξη πως για το φινάλε του ως ρόλος δεν γνωρίζει ακόμη τον δολοφόνο του, γιατί δεν του το έχουν αποκαλύψει οι σεναριογράφοι. Αλλά μας έδωσε ένα σημαντικό στοιχείο: «Σίγουρα δεν θα ήθελα να το έχει κάνει ο Χρήστος, ο γιος μου. Στο βιβλίο νομίζω ο γιος του τον σκοτώνει, αλλά εμείς δεν πάμε με το βιβλίο, αλλά με αφορμή το βιβλίο».

Αν δεν συμβεί λοιπόν το τέλος του βιβλίου, δύο είναι οι βασικοί ύποπτοι ως δολοφόνοι του. Είτε ο Γρηγόρης (όταν μάθει και για το παιδί του), ή ο Επιφάνειος. Πάντως η Ιουλία σε καμία περίπτωση δεν είναι η δολοφόνος του συζύγου και της κόρης της.