Survivor: Η ψήφος του Φάνη στην Κατερίνα Δαλάκα σχολιάστηκε αρνητικά αλλά πέτυχε τον σκοπό της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Survivor: Η ψήφος του Φάνη στην Κατερίνα Δαλάκα σχολιάστηκε αρνητικά αλλά πέτυχε τον σκοπό της

Όλοι απόρησαν με την ψήφο του Φάνη στην Κατερίνα Δαλάκα, όμως το σχέδιό του να «ζηλέψει» η Ασημίνα πέτυχε όπως θα δούμε στο νέο επεισόδιο.

Το πραγματικό Survivor απ' ότι φαίνεται τώρα αρχίζει. Η είσοδος του James Kαφετζή στους Μπλε πέρα από αέρα ανανέωσης, έφερε και ένα νέο σκεπτικό, πιο στρατηγικό - τουλάχιστον για όσους μπορούν να ακολουθήσουν τη σκέψη του, όπως ο Φάνης. Και αυτό αποδείχθηκε με την ψήφο του τελευταίου ως MVP της εβδομάδας στην Κατερίνα Δαλάκα που έκπληκτοι όλοι είδαμε στο επεισόδιο της 13ης Φεβρουαρίου.

Κι όμως για όλα υπάρχει εξήγηση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η είσοδος του James και της Σταυρούλας στην ομάδα των Μαχητών τους ευνόησε αυτή την 6η βδομάδα παραμονής τους στο παιχνίδι και τους έκανε να κερδίσουν και τους 3 αγώνες ασυλίας. Ο mastermind του ριάλιτι, James, έχοντας δει τα επεισόδια όσο βρισκόταν στην Ελλάδα εντόπισε πως η σχέση της Ασημίνας με την Κατερίνα Δαλάκα δεν είναι πραγματικά φιλική τουλάχιστον από την μεριά της πρώτης και σύμφωνα με τις προσωπικές της συνεντεύξεις, κάτι που σωστά τελικά είχε θίξει αποχωρώντας οικειοθελώς από τους Κόκκινους και ο Χρήστος Βολικάκης.

Η ήττα των Διασήμων, ο MVP Φάνης κι η ανατροπή στις υποψήφιες

Έτσι, έχοντας στην ομάδα του την Σταυρούλα που είναι από τις πιο δυνατές παίκτριες που έχουν περάσει ποτέ από το Survivor, ο James προκάλεσε την Ασημίνα και την Δαλάκα να την «ματσάρουν» συνέχεια, για να αποδείξουν κι αυτές ότι συνεχίζουν να είναι πολύ δυνατές παίκτριες. Κάπως έτσι, η Σταυρούλα έπαιρνε πολύτιμους πόντους και οι υπόλοιπες Μαχήτριες μπόρεσαν επιτέλους να κάνουν κάποιες νίκες διαλέγοντας τις υπόλοιπες γυναίκες των Διασήμων. Στο ίδιο μοτίβο λοιπόν, όχι μόνο ο τρίτος αγώνας ασυλίας πήγε στους Μπλε αλλά και ο τίτλος του MVP, που άλλοτε κέρδιζε η Δαλάκα, πήγε στον Φάνη.

Αυτό ουσιαστικά σήμαινε πως οι Κόκκινοι πέρα από τη Ζωή Ασουμανάκη και την Όλγα Πηλιάκη που ήταν ήδη υποψήφιες θα έπρεπε αναγκαστικά, με βάση τους κανόνες, να ψηφίσουν ακόμα μια γυναίκα από την ομάδα τους, με τον Φάνη να δίνει ακόμα μία προς αποχώρηση, όπως ήταν αναμενόμενο και παρότι σύμφωνα με τους κανονισμούς θα μπορούσε να ψηφίσει και παίκτρια της δικής του ομάδας.

Μην έχοντας πολλές επιλογές οι Διάσημοι από την κάλπη έβγαλαν υποψήφια την Μαρία Αντωνά και άφησαν τον Φάνη να διαλέξει ανάμεσα στην Κατερίνα Δαλάκα και την Ασημίνα. Κάποιος που παρακολουθεί το παιχνίδι από την αρχή του σίγουρα θα πόνταρε στο ότι ο παίκτης των Μπλε δεν θα ψήφιζε την Δαλάκα προς αποχώρηση, αφού είναι πολύ καλύτερη αγωνιστικά από την Ασημίνα. Ωστόσο, εκείνος έκανε την ανατροπή ψηφίζοντάς την.

Το κοινό στηρίζει Δαλάκα

Τόσο οι Διάσημοι όσο και το κοινό στο Twitter/Χ δεν κατάλαβαν ακριβώς τον λόγο που ο Φάνης ψήφισε προς αποχώρηση την Δαλάκα από τη στιγμή που ανέφερε πως ναι μεν με την Ασημίνα είναι πολύ κοντά αγωνιστικά αλλά η δεύτερη έχει «πέσει» την τελευταία βδομάδα. Κάπως έτσι, η κίνησή του αυτή σχολιάστηκε αρνητικά με τους πιο πολλούς να θυμούνται πως σε αντίστοιχη φάση η Κατερίνα Δαλάκα ως MVP δεν είχε ψηφίσει κάποιον δυνατό παίκτη της Μπλε ομάδας προς αποχώρηση αλλά τον πιο αδύναμο.

Τι πέτυχε ο Φάνης με την ψήφο στη Δαλάκα;

O Φάνης ψηφίζοντας την Δαλάκα δεν ήθελε να στοχεύσει σε αυτήν - κουράζοντάς την όπως είπαν οι περισσότεροι - αλλά ήθελε να επηρεάσει κι άλλο την ψυχολογία της Ασημίνας κάνοντάς τη να ζηλέψει βλέποντας ότι όλοι περίμεναν να βγει εκείνη υποψήφια στη θέση της Κατερίνας.

Survivor: Ο καυγάς της Ασημίνας με την Δαλάκα επιβεβαίωσε τον Βολικάκη και ένα πράγμα είπαν όλοι

Η Ασημίνα που όντως φέτος αγωνιστικά δεν είναι η καλύτερη όλον αυτόν τον καιρό πιστεύει ότι είναι ισάξια αγωνιστικά με τη φίλη της, απλά ο λόγος που χάνει άλλοτε είναι η κακή της ψυχολογία κι άλλοτε τα λάθος «ματσαρίσματα». Η ίδια λοιπόν, όπως θα δούμε και στο σημερινό επεισόδιο δεν μπορεί να διαχειριστεί ότι οι συμπαίκτες της περίμεναν να βγει αυτή υποψήφια. Κάπως έτσι ο Φάνης έσπειρε κι άλλο τη διχόνοια ανάμεσα στις δύο παίκτριες των Διασήμων, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στην Κόκκινη ομάδα μελλοντικά. Όπως είπε, άλλωστε στον Γιώργο Λιανό το Survivor είναι σαν μια παρτίδα σκάκι.