Χρήστος Μάστορας: Το πρόβλημα υγείας, το παράπονο και τα μηνύματα στήριξης από συναδέλφους και fans

Γεωργία Βλαχοπούλου
Χρήστος Μάστορας: Το πρόβλημα υγείας, το παράπονο και τα μηνύματα στήριξης από συναδέλφους και fans

Ο Χρήστος Μάστορας αποκάλυψε τον λόγο που έλειπε από το νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν και ένα κύμα αγάπης κατέκλυσε το προφίλ του στο Instagram με όλους να λένε το αυτονόητο.

Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου το νυχτερινό μαγαζί στο οποίο εμφανίζεται αυτή τη χρονιά ο Χρήστος Μάστορας, ο Σάκης Ρουβάς και η Αναστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναβάλλονταν οι παραστάσεις των δύο αυτών ημερών, καθώς ο frontman του συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES είχε μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, χωρίς να αναφέρεται στην ανακοίνωση ο λόγος ασθενείας του.

65c6342fb17ec.jpg

Η αποκάλυψη για την υγεία του και το παράπονο

Μία βδομάδα μετά ο Χρήστος Μάστορας επανήλθε και με ένα post στο Instagram του αποκάλυψε ποιο ήταν το πρόβλημα υγείας που είχε, καθώς και το παράπονό του για τους διάφορες παραφιλολογίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σχετικά με το τι του συνέβη και ακύρωσε τις εμφανίσεις του.

«Συνήθως αδιαφορώ για το τι λέγεται για μένα γιατί έχω ένα πολύ δυνατό στενό κύκλο ανθρώπων που με αγαπούν και τους αγαπώ αδιαπραγμάτευτα και για εκείνους είμαι ο Χρήστος, ο Χρηστάρας και ο Χρηστάκης που πάντα ήξεραν. Για την οικογένειά μου πεθαίνω, για τους φίλους μου που τους έχω από μικρό παιδί πεθαίνω και πεθαίνουν κι αυτοί για μένα. Έχουμε μια μικρή φυλή, ο ένας είμαστε για τον άλλον. Αυτό με κάνει τόσο ελεύθερο στα επαγγελματικά μου και τόσο ανθεκτικό στην κριτική του κόσμου, στις απόψεις του κόσμου για μένα. Ή μάλλον για τον τύπο που λέγεται Μάστορας. Ακούω κατά καιρούς διάφορες φήμες και έτυχε να ακούσω και τώρα κάποιες άλλες που δεν τιμούν οποίους τις διαδίδουν. Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες. Ο πιο σημαντικός λόγος που τις ανεβάζω είναι για να μοιραστώ την ιστορία μου για την αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα. Αιτία ο κόβιντ ο άτιμος…Ψάξτε το. Μπορεί και κάποιος από εσάς να υποφέρει από αυτήν αυτό τον καιρό και να μην ξέρει πως να το διαχειριστεί. Εγώ μπήκα στο νοσοκομείο και είχα την πιο απίστευτη γιατρό, την Δήμητρα Πορτάλιου ( @mimiport_242 ) να με προσέχει σε κάθε βήμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωτήρη Χαραμόγλη @sotiris_haramoglis για όλα και μία μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους υπέροχους εργαζόμενους στο @metropolitanhospital_
Είμαι καλά τώρα όποτε πάμε γερά!» έγραψε ο τραγουδιστής δημοσιεύοντας κάποιες φωτογραφίες του με πρησμένα μάτια και εικόνες από έρευνες σχετικά με αυτήν την post covid παρενέργεια.

https://www.instagram.com/p/C3XgPC1toNQ/

Τι είναι η δακρυοαδενίτιδα

Σύμφωνα με το site του Iνστιτούτου Οφθαλμικής Φλεγμονής και Παθολογίας του Οφθαλμού: «Δακρυοαδενίτιδα είναι η φλεγμονή του δακρυϊκού αδένα. Είναι μια σπάνια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από διόγκωση τους ενός ή και των δύο δακρυϊκών αδένων».

Μπορεί να οφείλεται σε λοιμώδη αίτια, όπως είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση, τα βακτήρια, οι μύκητες, τα χλαμύδια και άλλα ή σε εκδήλωση συστηματικού νοσήματος, όπως είναι η σαρκοείδωση ή η νόσος Graves.

Υπάρχει η οξεία δακρυοαδενίτιδα, η οποία εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες και στα συμπτώματά της είναι ο έντονος πόνος, η ερυθρότητα, το οίδημα επιπεφυκότα, η διόγκωση του πάνω βλεφάρου, οι πυώδεις εκκρίσεις, ενώ μπορεί να συνυπάρχουν σημεία λοίμωξης από το ανώτερο αναπνευστικό, πυρετός, διόγκωση των παρωτίδων και διογκωμένοι λεμφαδένες.

Από την άλλη υπάρχει η χρόνια δακρυοαδενίτιδα, στην οποία η διόγκωση διαρκεί για περισσότερο από ένα μήνα δεν υπάρχει πόνος, αλλά μπορεί να υπάρχει ξηροφθαλμία.

Όπως φαίνεται λοιπόν, και όπως ανέφεραν οι γιατροί στον Χρήστο Μάστορα, ανάμεσα στα post covid συμπτώματα είναι και η πρόκληση της συγκεκριμένης φλεγμονής, παρότι ακόμα οι έρευνες και η βιβλιογραφία δεν είναι τόσο «πλούσιες». Μία follower του πάντως, έγραψε και την δική της εμπειρία με την δακρυοαδενίτιδα με τον τραγουδιστή να της απαντά πως «ο πόνος ήταν φριχτός».

Η στήριξη από τους συναδέλφους του και τους fans του

Η εξομολόγηση που έκανε ο Χρήστος Μάστορας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε έκανε πολλούς συναδέλφους του, επώνυμους αλλά και fans να του στείλουν τα «περαστικά» τους με την Χαρούλα Αλεξίου να λέει πως γνωρίζει ότι πέρασε μια δύσκολη περίοδο.

Στην gallery μπορείς να δεις όλα πολλά από τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που δέχθηκε ο frontman των MEΛΙSSΩΝ.

Πηγή πληροφοριών για τη δακρυοαδενίτιδα: www.eyepathology.gr