Η Aguilera μίλησε για την ηθική και τις «ετικέτες» που δεν θα έπρεπε να στιγματίζουν τις γυναίκες

Τζένη Ντεμιράι
Η Aguilera μίλησε για την ηθική και τις «ετικέτες» που δεν θα έπρεπε να στιγματίζουν τις γυναίκες
Invision

«Θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει και να νιώθει άνετα ως γυναίκα», τόνισε η Christina Aguilera μιλώντας για τη σεξουαλικότητα των γυναικών και το γεγονός ότι υποβιβάζεται η σημασία της. 

Η Christina Aguilera μίλησε για τη γυναικεία σεξουαλικότητα σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, θέλοντας να μας θυμίσει ότι οι αλλαγές που πρέπει να έρθουν και σχετίζονται με τις έμφυλες ανισότητες συνδέονται άμεσα με τον τρόπο που αντικειμενικοποιείται το γυναικείο σώμα και το γεγονός ότι συχνά η γυναικεία σεξουαλικότητα παραμερίζεται ή και υποβιβάζεται.

Η 43χρονη τραγουδίστρια θέλησε να στείλει ένα μήνυμα, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα συναισθήματα που τη συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής της πορείας.

https://www.instagram.com/p/C3kma47JC2L/

«Μας ντροπιάζουν, μας βάζουν ετικέτες, μας εξετάζουν εξονυχιστικά»

Όπως η Aguilera είπε χαρακτηριστικά:

«Έχω βιώσει από πρώτο χέρι τα διπλά πρότυπα [που ισχύουν για τις γυναίκες] και έχω νιώσει πως ντροπιάζομαι επειδή είμαι ανοιχτή, επειδή εκφράζομαι σεξουαλικά και προσπαθώ να φροντίζω το σώμα μου και επειδή προσπαθώ να ενδυναμώσω άλλες γυναίκες. Οι άνθρωποι το φοβούνται αυτό.

«Οι γυναίκες περνάνε πολλά λόγω της σεξουαλικότητας τους. Μας ντροπιάζουν, μας βάζουν ετικέτες, μας εξετάζουν εξονυχιστικά. Ήρθε η ώρα να τελειώσουν όλα αυτά», συνέχισε να λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Christina Aguilera και εξήγησε πως το brand της, Playground, μπορεί να συνεισφέρει στη σεξουαλική ευεξία.

Όπως τόνισε η ίδια, μέρος της έμπνευσης που κρύβεται πίσω από την δημιουργία του Playground είναι η επιθυμία της να ενημερωθεί το κοινό για το στίγμα που συνοδεύει τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

«Θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει και να νιώθει άνετα ως γυναίκα»

Μπορεί τα λόγια της να είχαν απώτερο στόχο να μας πείσουν ότι τα προϊόντα του Playground είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε τη σεξουαλική μας ευεξία, ωστόσο, τα μηνύματα που πέρασε ήταν δυνατά, ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες.

«Θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει χωρίς να αισθάνεται καμία ντροπή ή στιγματισμό και να νιώθει άνετα ως γυναίκα. Θέλω ο γιος μου να καταλάβει και να εκτιμήσει τους αγώνες των γυναικών και όλα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν για να αισθανθούν μέρος αυτού του πράγματος», κατέληξε να λέει.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP