Ένα λάθος στη Μάγισσα φέρνει τη μεγάλη τιμωρία, αλλά η Μεταξία βρίσκει την πραγματική αλήθεια

Κατερίνα Μπούσιου
Ένα λάθος στη Μάγισσα φέρνει τη μεγάλη τιμωρία, αλλά η Μεταξία βρίσκει την πραγματική αλήθεια

Ο Βρώτσος εξοργίζει τον Μάρκο αλλά λύνει το μεγάλο θέμα στη Μάγισσα με τη δολοφονία του παιδιού του. 

Στις ιστορίες μυθοπλασίας πάντα υπάρχει ένα τραγικό ζευγάρι και ένα πιο τυχερό. Αν ο Αντρέι και η Θεοφανώ είναι για παράδειγμα το τυχερό- ευτυχισμένο ζευγάρι της Μάγισσας, ο Μάρκος και η Μεταξία έχουν εξελιχθεί στο πιο τραγικό. Μαθαίνουν επιτέλους ποιος σκότωσε το παιδί τους. Η Δαμιανή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η Πολυξένη είναι το εξιλαστήριο θύμα. Ποια όμως δεν θα πιστέψει όσα συμβούν; Και αυτό θα καθορίσει το μέλλον;

https://www.instagram.com/reel/C3kPn5lIgKM/

Ο κίνδυνος για τον Αντρέι και την Θεοφανώ

Μετά τη λαχτάρα που πέρασαν οι φανς του ερωτευμένου ζευγαριού στο επεισόδιο της Δευτέρας στη Μάγισσα, ήρθε νέα αγωνία. Το ταξίδι του Αντρέι και της Θεοφανώς στη Μονεμβασιά δεν εξελίχθηκε καλά. Εκείνος συνελήφθη από τους Τούρκους και εκείνη πιάστηκε από τον άνθρωπο της Κυπριανής. Μάλιστα τον πρώτο, σαν να τον περίμεναν.

Σου έχω νέα. Καταρχάς ο Αντρέι θα γλιτώσει και θα βοηθήσει και ο Κανέλλος σε αυτό που έχει καλές σχέσεις με τους Τούρκους. Και η Θεοφανώ θα ξεφύγει από τον κίνδυνο. Προς το παρόν.

Στη Μάγισσα η είδηση πως πεθαίνει η Θεοφανώ τάραξε το κοινό: Σύντομα όμως γίνεται μαμά

Αλλού όμως είναι το hit της σημερινής βραδιάς. Ο Βρώτσος για να αποδείξει στον Μάρκο πως ξέρει τη δολοφόνο του παιδιού του, θα αγνοήσει τον Αντρέι που του ζήτησε να περιμένει για την αποκάλυψη (για να παγιδέψει καλύτερα τη Δαμιανή) και αύριο ενώπιον όλων θα εμφανίσει τη συνεργάτιδα της Πολυξένη, με την ίδια να το παραδέχεται λίγο πιο μετά.

Στην ουσία θυσιάζεται για την κυρά της. Τη Δαμιανή τη συμφέρει όλη αυτή η εξέλιξη. Ειδικά τώρα που λείπει ο Αντρέι. Γιατί αργότερα ο ίδιος δεν θα έχει την Πολυξένη ως πολύτιμη μάρτυρα, διαθέσιμη να μιλήσει για την κυρά της που έδωσε την εντολή. Το Twitter τα «έβαλε» με τον Βρώτσο για το λάθος τακτικής.

Η υπηρέτρια κλείνεται στο μπουντρούμι και ο Μάρκος αποφασίζει την τιμωρία της: Να κρεμαστεί. Αυτοί ήταν οι νόμοι τότε στη Μάνη και σε κάθε οικογένεια εφαρμόζονταν προσωπικά από τον αρχηγό της σειριάς.

Ο Αντρέι θα θυμώσει όταν το μάθει, αλλά θα το αφήσει στην άκρη προς το παρόν αυτό το θέμα. Εκείνη όμως που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια είναι η Μεταξία και κατ' επέκταση η μάνα της η Γερακίνα. Η σύζυγος του Μάρκου δεν πείθεται ότι η Πολυξένη το έκανε αυτοβούλως, γιατί ξέρει πως τις μόνες εντολές που θα άκουγε ήταν εκείνες της Δαμιανής.

Ξεκινά να την παρακολουθεί και κατά τακτά διαστήματα να την απειλεί. Η Γερακίνα επίσης ετοιμάζει σχέδιο για την παγίδευσή της. Αλλά δεν θα είναι εύκολο. Έχει και το μέτωπο με την πεθερά της την Κυπριανή ανοιχτό.

kalliopi.jpg

Προς το παρόν θαυμάσαμε ξανά τον τηλεοπτικό έρωτα Ροϊλού - Τρίγγου. Για να εμφανιστούν ανενόχλητοι στη Μονεμβασιά, έπρεπε να υποδυθούν τους παντρεμένους. Ε, τους πήγαινε πολύ, όπως είπε και το κοινό.