Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε στη Μάγισσα και το κοινό αναρωτήθηκε: Έζησε η Θεοφανώ μετά την επίθεση;

Κατερίνα Μπούσιου
Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε στη Μάγισσα και το κοινό αναρωτήθηκε: Έζησε η Θεοφανώ μετά την επίθεση;

Η σκηνή δολοφονίας της Θεοφανώς που «τάραξε» το κοινό της Μάγισσας και τα σημάδια που έδωσαν τα spoilers των επόμενων επεισοδίων. 

Το μαγικό συστατικό μίας καλοστημένης σειράς, είναι να δίνει στον θεατή τη δυνατότητα να εικάσει ή να αναρωτηθεί τη συνέχεια, βλέποντας κάποια σημάδια σε σκηνές ή διαλόγους. Στο χθεσινό επεισόδιο της Μάγισσας αυτό ακριβώς συνέβη. Το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου συμπλήρωσε το παζλ και έδωσε απάντηση σε μία σκηνή που ξάφνιασε το κοινό με τη δολοφονία της Θεοφανώς. Πώς το κοινό κατάλαβε πως τελικά θα σωθεί;

Ο Τζανής κήρυξε τον πόλεμο κατά των Λασκαραίων και αρχίζουμε να μετράμε θύματα

Και εκεί που το κοινό της Μάγισσας είχε αρχίσει να συμπαθεί τον Τζανή με τα παθήματά του, από χθες άλλαξε γνώμη. Ειδικά όταν μετά το τέλος του επεισοδίου παίχτηκε η σκηνή από το επόμενο, με τη διάσωσή του και την μετακόμισή του στον Πύργο των Γερακάρηδων.

Κοντολογίς, κήρυξε τον πόλεμο στην οικογένειά του, αποκάλεσε την Γερακίνα μάνα του (χωρίς να διαγράφει τη Δαμιανή) και συμμάχησε με τον Σπήλιο για να καταστρέψει ολοσχερώς τον Μάρκο και τον Αντρέι. Για τον Μιχαήλ και τον Κανέλλο θα αποφασίσει αργότερα όπως θα δεις. Ελπίζουμε να σωθεί ο εθνικός θείος Νίκος Ψαρράς.

Με λίγα λόγια από χθες το βράδυ ξεκίνησε επίσημα ο πόλεμος των δύο οικογενειών και θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα. Δολοφονίες θα γίνουν. Μέχρι εκεί θα φτάσουμε.

Η μόνη δολοφονία που δεν ισχύει είναι εκείνη της Θεοφανώς. Μπορεί να είδαμε να την μαχαιρώνει ο στενός συνεργάτης της Κυπριανής, αλλά το κοινό ξέρει πια να αναγνωρίζει την αλήθεια από την πλάνη. Εφόσον δεν υπάρχει σκηνή στο επόμενο τρέιλερ με τη συνέχεια της σκηνής της μικρής μάγισσας, σημαίνει ότι ήταν ένα όραμα αυτό που είδε. Και για αυτό προφυλάχθηκε από τον εχθρό της.

Άλλωστε ξέρουμε πως η Θεοφανώ σύντομα θα γίνει μάνα. Τελικά από κοριτσάκι που έλεγαν οι τελευταίες πληροφορίες, τώρα μαθαίνουμε πως θα χαρίσει ένα αγόρι, έναν απόγονο στον Μάρκο. Γερό να είναι και ότι να' ναι.

Εκείνο όμως που μας κινεί την περιέργεια και θα έχει ενδιαφέρον για τη συνέχεια, είναι για το πότε θα μάθει ο Μάρκος ότι το πρώτο παιδί που δολοφονήθηκε δεν ήταν τελικά δικό του αλλά του Τζανή. Γιατί τότε θα θελήσει να απαλλαγεί από την Μεταξία οριστικά και να διεκδικήσει να κρατήσει τη Θεοφανώ, τη μόνη που του πρόσφερε έναν απόγονο. Μπορεί να σου φαίνονται κυνικά όλα αυτά, αλλά έτσι λειτουργούσε η κοινωνία της εποχής για τις γυναίκες.

Όσο για τη Μεταξία, το κοινό έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε εκείνην για την τιμωρία της Δαμιανής. Χθες έδειξε ξεκάθαρα πως ξέρει ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία στην Πολυξένη. Δεν χρειαζόταν και ειδικές γνώσεις.

metaxiatelos.jpg