Το Προξενιό της Ιουλίας: Οι κρυφές ερωτικές επιστολές και το μοιραίο λάθος του Δημήτρη Αλεξανδρή

Κατερίνα Μπούσιου
Το Προξενιό της Ιουλίας: Οι κρυφές ερωτικές επιστολές και το μοιραίο λάθος του Δημήτρη Αλεξανδρή

Οι αντιδράσεις για την αλλαγή ημερών προβολής της σειράς. Ο Στασινόπουλος θα μπορούσε να έχει προβλέψει την τραγωδία στο Προξενιό της Ιουλίας. 

Η διχόνοια και η ζήλια είναι δύο λέξεις κλειδιά για το Προξενιό της Ιουλίας στη συνέχειά του. Πλέον θα δούμε το αληθινό πρόσωπο και τις πραγματικές προθέσεις αρκετών χαρακτήρων. Κάποιοι, όπως η Δέσπω παίζουν με τη φωτιά. Ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Στασινόπουλος παγιδεύονται από τα λάθη τους. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής δεν είναι και στην καλύτερη θέση ως ρόλος. Σε ευνοϊκή θέση είναι ο Επιφάνειος. Πλέον οδηγεί τον Χρήστο σε ένα μοναδικό ντοκουμέντο που αφορά στη μητέρα του.

Ο Στασινόπουλος κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής ως αστυνόμος Κωστής Στασινόπουλος στο Προξενιό της Ιουλίας, κάνει έναν σημαντικό ρόλο. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο αθέατος ρυθμιστής κάποιων εξελίξεων. Και όχι μόνο λόγω του ρόλου του ως διοικητής επιβάλλοντας τον νόμο. Αλλά και ως φίλος.

Το Προξενιό της Ιουλίας έχει μία απίστευτη ανατροπή: Γιωργίκης και Αλεξάνδρα είναι αδέλφια

Έχεις δει τη σκηνή όπου πρώτος αντικρύζει τον αιματοβαμμένο Γιωργίκη, πλάνα που θα δούμε προς το τέλος της σειράς. Είναι σοκαριστικό να βλέπει τον κολλητό φίλο σε αυτή την κατάσταση και στη συνέχεια να χάνει τη ζωή του. Με την Ιουλία αναγκαστικά ύποπτη και στη συνέχεια κατηγορούμενη.

Ο Στασινόπουλος όμως λίγο πριν το μεγάλο φονικό έχει αρχίσει να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει με τον φίλο του. Έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως ποτέ δεν ερεύνησε παραπάνω τον θάνατο της πρώην γυναίκας του Γιωργίκη. Πως του φάνηκε φυσιολογική η απάντηση εκείνου πως έβαλε τέρμα στη ζωή της τρώγοντας τα δηλητηριασμένα μανιτάρια. Δεν σκέφτηκε τότε να ψάξει τα κίνητρα της αυτοκτονίας της.

https://www.instagram.com/p/C2exCp8s9_3/

Εκείνη την εποχή ο Ανέστης (νυν πατέρας Επιφάνειος και πρώην σύζυγος Χάδως) φοβόταν μήπως αποκαλυφθεί το κρυφό τους ειδύλλιο και μήπως οι υποψίες για τον θάνατό της πέσουν πάνω του. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που έφυγε για να μονάσει, δίχως κανείς να γνωρίζει που βρίσκεται. Υπάρχει όμως μία περιρέουσα ατμόσφαιρα που υπονοεί πως μπορεί ο θάνατος να είναι δολοφονίας.

Τώρα ο μοναχός, προσπαθεί να υποψιάσει τον Χρήστο (και δικό του γιο χωρίς ούτε και αυτό να το γνωρίζει ακόμη κανείς, πλην Χάδως) να ψάξει στοιχεία για τη μητέρα του. Κάπως έτσι θα δεις και μία σκηνή με την Ιουλία και τον Χρήστο να ψάχνουν στο υπόγειο του σπιτιού εκνευρίζοντας μάλιστα τον Γιωργίκη. Η Δέσπω όμως τους παρακολουθεί, έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για το μέλλον. Με αρκετό...ύφος όπως θα δεις και στο sneak preview.

Σου έχω μιλήσει και στο παρελθόν για ένα ημερολόγιο που είχε η Ευγενία όπου έγραφε ό,τι συνέβαινε στη ζωή της. Αυτό που αν αποκρυπτογραφηθεί θα λύσει το μυστήριο του θανάτου της.

Στο Προξενιό της Ιουλίας ένα ημερολόγιο είναι το «κλειδί» για το δραματικό φινάλε του Μελέτη Ηλία

Όμως προς το παρόν, ο πατέρας Επιφάνειος θα κατευθύνει τον Χρήστο σε ένα σημείο όπου φυλάσσονται κάποια γράμματα της μητέρας του. Για την ακρίβεια και κάποιες ερωτικές επιστολές που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους. Εκεί κρύβεται η υπόλοιπη αλήθεια για τη ζωή της. Για την αγάπη που είχε στον γιο της που την ανάγκαζε να υπομένει τα βασανιστήρια του Γιωργίκη.

Ο Χρήστος με τη βοήθεια της Ιουλίας πάντα, θα καταλάβει σε λίγο διάστημα πως δεν είναι γιος του Προβιού. Αλλά θα μεσολαβήσουν πολλά μέχρι να μάθει τη δραματική αλήθεια για τον πραγματικό του πατέρα. Χρειάζεται λίγη υπομονή.

Η υπομονή όμως του κοινού εξαντλήθηκε γιατί ο Alpha απροειδοποίητα άλλαξε τις ημέρες μετάδοσης της σειράς. Τώρα που είχε γίνει μία σταθερή τηλεοπτική συνήθεια. Και είχαν δίκιο. Παράτολμο όλο αυτό.

Η σειρά πλέον θα μεταδίδεται από Τετάρτη έως Παρασκευή στις 22.40