Το φινάλε του Famagusta δικαίωσε τον Χρήστο Λούλη: To spoiler του Αντρέα Γεωργίου για τον β' κύκλο

Κατερίνα Μπούσιου
Το φινάλε του Famagusta δικαίωσε τον Χρήστο Λούλη: To spoiler του Αντρέα Γεωργίου για τον β' κύκλο

«Δε νιώθω την ανάγκη να λογοδοτήσω σε κανέναν». Το πρώτο podcast για το Famagusta έφερε αποκαλύψεις από τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου. 

Ο πρώτος κύκλος του Famagusta των 8 πρώτων επεισοδίων μόλις τελείωσε και το κοινό στο Twitter, «χειροκρότησε» την επιλογή της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου να αθωώσουν τον Χρήστο Λούλη. Τα πράγματα δεν είναι όμως ακόμη ξεκάθαρα. Το τι θα συμβεί στον δεύτερο κύκλο της σειράς που ξεκινά την Κυριακή στις 7 Απριλίου, αποκάλυψε μετά το τέλος του επεισοδίου ο Αντρέας Γεωργίου σε ένα ειδικό podcast μαζί με τον συνεργάτη του και συμπαραγωγό Κούλλη Νικολάου. Εκεί ο σκηνοθέτης αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας και ένα παράπονο και να μιλήσει για τα αρνητικά σχόλια που έλαβε.

«Δεν με επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια...Το Twitter δεν με αγαπά»

Ο πρώτος κύκλος του Famagusta, τελείωσε με μία ανατροπή που ήδη φανταζόμασταν και σου είχαμε άλλωστε αποκαλύψει. Ο κολλητός φίλος του Στέφανου Μιχαήλ πνιγμένος από τις τύψεις, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να πει την αλήθεια.

Η Κοραλία Καράντη μίλησε για έκπληξη στο Famagusta: Ο εφιάλτης Λούλη και ο μάρτυρας - κλειδί

Και την μεγαλύτερη έκπληξη βίωσε ο Γιάννης Μπέζος που ως συνήγορος της πολιτικής αγωγής είχε ήδη κατακεραυνώσει τον κατηγορούμενο Χρήστο Λούλη. Τώρα άκουσε πως ο γιος του είχε κρυφή σχέση με το θύμα και μάλιστα τη δολοφόνησε. Η σύζυγός του Κοραλία Καράντη όπως και όλοι έμειναν εμβρόντητοι. Το Twitter/X ενθουσιάστηκε με το φινάλε και το θάρρος του Κλεάνθη.

Τι θα συμβεί όμως από τις 7 Απριλίου που θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος των 8 επεισοδίων και πριν τον τρίτο, επίσης με τον ίδιο αριθμό επεισοδίων; Θα έχουμε καταρχάς στο ιστορικό πλαίσιο, το μετά της εισβολής. Και θα δούμε το ζεύγος Σέκερη (Μπέζος - Καράντη) να ζουν ως πρόσφυγες, κυνηγημένοι και διωγμένοι από τον τόπο τους. Έχουν χάσει το παιδί τους και προσπαθούν να στήσουν μία νέα ζωή. Επίσης θα δούμε τον Στέφανο Μιχαήλ να προσπαθεί να δικαιολογηθεί και να δημιουργείται ένα μικρό δικαστικό, μπέρδεμα. Η μαρτυρία του Κλεάνθη αμφισβητείται.

Ο Αντρέας Γεωργίου στο πρώτο podcast της σειράς μας έδωσε μία ιδέα για το πώς θα είναι το πρώτο επεισόδιο. Συγκρίνοντάς το με το πρώτο αυτού του κύκλου που παρακολουθήσαμε (εκεί που χάνει η Χριστίνα το παιδί της), το οποίο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με 40 βαθμούς θερμοκρασία και περίπου 250 κομπάρσους. Όπως είπε ο παραγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτης: «Απαιτητικό είναι και το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου για εμάς, είναι μία δεύτερη πρεμιέρα. Είμαστε στον καταυλισμό. Σε τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος των 8 επεισοδίων. Με πολλούς ηθοποιούς και πολύ απαιτητικές σκηνές μέσα στον καταυλισμό που ήρθαν οι πρόσφυγες από την Αμμόχωστο».

https://www.instagram.com/p/CzWvXWrOMd_/

Στη συνέχεια μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που άκουσε για τη σειρά Famagusta, κυρίως στην πατρίδα του την Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα. Για το πόσο ακριβής ήταν η αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων (που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και ιστορικά ντοκουμέντα). Και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν με επηρεάζουν γενικά τα αρνητικά σχόλια. Όμως για αυτή τη δουλειά, επειδή η πρόθεσή μας είναι καθαρή, πίστευα ότι αυτό θα περάσει και στον κόσμο. Άκουσα σχόλια του τύπου «εκμεταλλεύτηκαν την πόλη μας για να κερδοφορήσουν, κάνουν πολιτική προπαγάνδα». Για εμένα επιτυχία είναι η αίσθηση που άφησε η σειρά στον τηλεθεατή, στον κόσμο».

Με τον Κούλλη Νικολάου να απαντά αφοπλιστικά: «Δεν νιώθω την ανάγκη να λογοδοτήσω σε κανέναν για μία προσπάθεια που ήταν τόσο ξεκάθαρη. Θα πω «ας έχεις την άποψή σου», να έχω τη δική μου».

Οι δύο επί χρόνια συνεργάτες μίλησαν με συγκίνηση για το όραμά τους. Για τη σειρά που φιλοδοξούν κάποια στιγμή να ταξιδέψει και σε όλον τον κόσμο, (για αυτό έδωσαν μάλιστα το όνομα Famagusta, την φράγκικη λέξη της Αμμοχώστου), για να γνωρίσουν οι νέες γενιές ένα κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας τους που αγνοούν οι περισσότεροι. Σε αυτό δεν έχουν άδικο. Ακόμη και εμείς ως Ελλαδίτες, πολλές πτυχές αυτής της πληγής της Κύπρου αγνοούσαμε και μάθαμε μέσω της σειράς. Για αυτό το κοινό βρέθηκε στην πλειοψηφία του τόσο κοντά τους στη δική τους αλήθεια.

Αν και όπως είπε ο Ανδρέας Γεωργίου εκφράζοντας και ένα μικρό παράπονο: «Δεν με αγαπά το Twitter. Λένε ότι δεν έπρεπε να παίξω στη σειρά». Με τον Κούλη Νικολάου να απαντά πως: «Εμένα μου λένε όμως «Μη τυχόν πεθάνει ο Γεωργίου». Επιβαλλόταν να παίξεις σε αυτή τη σειρά. Έχεις και χρόνια να παίξεις».

Νικολάου και Γεωργίου έδωσαν και μία υπόσχεση προς το τέλος του podcast τους, λέγοντας πως από το επόμενο θα φιλοξενήσουν όλους τους πρωταγωνιστές της σειράς. Για έναν από αυτόν, τον Γρηγόρη Βαλτινό που υποδύθηκε τον Μακάριο αποκάλυψαν και ένα μικρό παρασκήνιο. Καθώς κατόρθωσαν να πείσουν στον σημερινό πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστουδουλίδη, να γίνει το γύρισμα του πραξικοπήματος με τον Μακάριο στο δικό του γραφείο. Και αυτό συνέβη μέσα σε ένα 24ωρο. «Θείο δώρο ήταν ο Βαλτινός για εμάς σε αυτή τη σειρά» όπως συμπλήρωσε ο Κούλης Νικολάου.