Στη Γη της ελιάς ξεκινά μία νέα περιπέτεια για τον Ντάνο μετά τον θάνατο του Φίλιππου

Κατερίνα Μπούσιου
Στη Γη της ελιάς ξεκινά μία νέα περιπέτεια για τον Ντάνο μετά τον θάνατο του Φίλιππου

Πριν μας αποχαιρετήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο τέλος της σεζόν στη Γη της ελιάς, θα προχωρήσει σε μία ανακάλυψη. 

Ως διακριτικό θα χαρακτηρίζαμε τον μέχρι στιγμής ρόλο του Γιώργου Αγγελόπουλου, του πάντα αγαπημένου Ντάνου μας, στη Γη της ελιάς. Ο Ορέστης ήρθε θριαμβευτικά ως ο δότης της καρδιάς του Κίμωνα, αλλά στη συνέχεια παίζει μάλλον συνοδευτικό ρόλο σε παράλληλες ιστορίες. Τώρα ήρθε η ώρα να γράψει τον τηλεοπτικό του επίλογο διαφορετικά. Και όλα θα ξεκινήσουν χρονικά μετά τον θάνατο του Φίλιππου.

Οι δύο δίκες, ένας γάμος

Μέχρι να σου αναλύσω το τι θα συμβεί στην περίπτωση του Ορέστη στη Γη της ελιάς, ας δούμε το ενδιαφέρον που θα έχουν οι δύο μεγάλες αστυνομικές και δικαστικές περιπέτειες τόσο για την Αρετή όσο και για την Χάιδω.

Το μεγάλο δίλημμα της Βασιλικής στη Γη της ελιάς και ο νέος σύντροφος μετά την απώλεια του Φίλιππου

Η Αρετή περνά πάρα πολύ δύσκολα ως προφυλακισμένη, αλλά δεν πτοείται. Ξανά τα βάζει με όλους και με όλα, αντί να είναι ήρεμη. Ευτυχώς που η Ασπασία και ο Λυκούργος πιστεύουν πως δεν έχει κάνει τον φόνο. Με το που θα λήξει η περιπέτειά της με τη συμμετοχή της Μαργαρίτας, θα ξεκινήσει ο δικαστικός Γολγοθάς της Χάιδως που θα τραβήξει μέχρι και λίγο πριν το Πάσχα. Για να δούμε τελικά το κίνητρο του Παναγιώτη Βαφέα που τον οδηγεί στο να σκοτώσει τον Φίλιππο για αντίποινα μετά την αθώωση της μητέρας του.

Η δίκη της μητέρας του Φίλιππου στη Γη της ελιάς οδηγεί στο τέλος του: Η συμφιλίωση με τη Βασιλική

Παρά τις απειλές που έχει δεχθεί ο νεαρός δεν θα πάρει τα μέτρα του εγκαίρως. Ο Ορέστης και ο αστυνόμος θα δούν πρώτοι το πτώμα του. Με την εμπειρία που είχε στην αστυνομία ο Ορέστης θα καταλάβει πως δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, παρόλο που μοιάζει προφανές ποιος ήθελε να δολοφονήσει τον Φίλιππο.

https://www.instagram.com/p/C2hoW7nMAkA/

Όταν όμως λήξει και αυτή η ιστορία θα ξεκινήσει το κεφάλαιο της ολοκλήρωσης του ρόλου του Ορέστη, μέχρι όμως και τις αρχές της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν. Ήρθε η ώρα επιτέλους να ψάξει για το τι συνέβη με τον θάνατο του Κίμωνα. Ο Κουράκος μέσω των συμμοριών της νύχτας θα βρεθεί μπροστά σε στοιχεία και ομολογίες που δείχνουν πως δεν γνωρίζουν όλα όσα έχουν συμβεί στο σπίτι του Δημοσθένη εκείνη τη νύχτα. Και θα του το γνωστοποιήσει.

Μένει να δούμε όμως αν μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία. Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως ο Κούλλης Νικολάου ηγείται ενός σκοτεινού κυκλώματος και οι εχθροί του οδήγησαν στη δολοφονία του Κίμωνα και όχι στην αυτοκτονία του όπως φάνηκε.

Αυτό το plot twist εστιάζεται και στον ρόλο της Βάσιας Παναγοπούλου ως Ασπασία. Γιατί θα γκρεμιστεί ολοκληρωτικά αυτή τη φορά ο κόσμος της. Αυτό όμως θα συμβεί στον επόμενο κύκλο και όχι στον τωρινό. Πάντως το κοινό έχει την απορία: Θα συλληφθεί τελικά ο Δημοσθένης ή θα πέσει θύμα και εκείνος των εχθρών του;