Η Βενετία Καμάρα, η κατάθλιψη και άλλοι Youtubers που έθεσαν στο προσκήνιο θέματα ταμπού

Η Βενετία Καμάρα, η κατάθλιψη και άλλοι Youtubers που έθεσαν στο προσκήνιο θέματα ταμπού

«Ένιωθα άλλος άνθρωπος, έλεγα “μα δεν είμαι έτσι, δεν ξυπνάω και νιώθω με αυτόν τον τρόπο”», δήλωσε η Βενετία Καμάρα, μιλώντας στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2Night Show ήταν η Youtuber Βενετία Καμάρα, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων και για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε.

Βενετία Καμάρα:«Δεν φλέρταρα με την κατάθλιψη, ήμουν βαθιά χωμένη»

«Δεν φλέρταρα με την κατάθλιψη, ήμουν βαθιά χωμένη», είπε αρχικά η Youtuber. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όσο πιο ανοιχτά τα λέμε τόσο πιο εύκολο είναι ένας άνθρωπος να πει “α, το βιώνει κι ένας άλλος, θα πάω να ζητήσω βοήθεια. Γιατί κι εγώ ήμουν σε έναν λάκκο, μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα δεν είχα σηκωθεί καν από το κρεβάτι, αυτό συνέβαινε δύο μήνες σερί. Παράλληλα να κάνω Youtube και να είμαι “Γεια σας, τι κάνετε, καλώς ήρθατε”».

Για το πως κατάλαβε ότι έχει κατάθλιψη είπε πως «Ένιωθα άλλος άνθρωπος, έλεγα “μα δεν είμαι έτσι, δεν ξυπνάω και νιώθω με αυτόν τον τρόπο”. Νιώθεις σαν να έχει μπει άλλος άνθρωπος μέσα στο σώμα σου και εκεί ξυπνάς και λες “ή θα συνεχίσω να είμαι έτσι στα πατώματα ή θα σηκωθώ, από όπου μπορώ”».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για πάνω από έναν χρόνο, αλλά άρχισε να ξεπερνά την κατάθλιψη μέσα σε δύο μήνες, «άρχισα να νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου», είπε χαρακτηριστικά Η Βενετία μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η Μικρή Ολλανδέζα παραδέχθηκε ότι έχει διαγνωστεί με αυτισμό και κάθε της λέξη εμπνέει

Η Μικρή Ολλανδέζα και ο αυτισμός

Εκτός από τη Βενετία, όμως, καλεσμένοι σε τηλεοπτικές εκπομπές έχουν βρεθεί και άλλοι πολύ πετυχημένοι Youtubers στο παρελθόν, οι οποίοι και πάλι είχαν επιλέξει να αναφερθούν σε ζητήματα που σχετίζονται την ψυχολογία και τα ταμπού που συνδέονται με αυτή.

Η Μικρή Ολλανδέζα (Δανάη Γεωργαντά), για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2023, μίλησε στην κάμερα του Alpha για την δουλειά της ως content creator αλλά και για τη διάγνωση αυτισμού. «Διαγνώστηκα πριν δύο χρόνια. Πήγα σε ψυχίατρο. Για ΔΕΠΥ πήγαινα και εν τέλη διαγνώστηκα και με τα δύο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «μου έχει αλλάξει η ζωή προς το καλύτερο γιατί τώρα μπορώ να αναγνωρίσω πράγματα. Το κεφάλι μου λειτουργεί σα να σκρολάρεις στο TikTok. Συνεχώς καινούριες σκέψεις και όλες ατελείς. (...) Δεν θεραπεύεται, μαθαίνεις να ζεις με αυτό».

Oι κοινές διακοπές του Κωνσταντίνου Βασάλου με γνωστή Youtuber και το σχόλιό της στην αποτυχία του

Η Dat Lilly και το άγχος εγκατάλειψης

Η Dat Lilly βρέθηκε στην εκπομπή «Night Out» τον Ιούνιο του 2023 και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας χωρίς τους γονείς της. Επιπλέον, τόνισε ότι «Η μαμά μου δεν ήταν εκεί. Και ήμουνα πολύ μαμάκιας σαν παιδί. Μου στοίχησε πάρα πολύ αυτό γιατί εκεί ήταν που άρχισα να έχω άγχος εγκατάλειψης, επειδή η μαμά μου με εγκατέλειψε, οπότε, μετά ένιωθα ότι όποιος άνθρωπος και να έρθει στη ζωή μου θα με εγκαταλείψει».

Στη συνέχεια, τόνισε πως έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο ζήτημα και πλέον είναι πιο δυνατή.

Η Dat Lilly έχει αποτελέσει τεράστια πηγή έμπνευσης για παιδιά που έχουν βιώσει αντίστοιχες με εκείνη καταστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σχέση με όσους παρακολουθούν τα βίντεό της.

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στις είπα, όπους, όπως ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Kylie Jenner.

430706928_18427463590043950_2398959392311885674_n.jpg

Πηγή κεντρικής εικόνας: @venetiakamara