«Γιατί να την πληρώσω εγώ;» ρώτησε ο αρχηγός Γιάννης στο MasterChef αλλά το λάθος θα του στοιχίσει

Τζένη Ντεμιράι
«Γιατί να την πληρώσω εγώ;» ρώτησε ο αρχηγός Γιάννης στο MasterChef αλλά το λάθος θα του στοιχίσει

«Δεν πρέπει όλοι να πάρουν τις ευθύνες τους; Τι είμαι εγώ, κλειδοκράτωρ; Όχι φίλε», δήλωσε ο Γιάννης στο MasterChef.

Μία ακόμα ομαδική δοκιμασία είναι γεγονός στο MasterChef. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο στάθηκε η αποποίηση ευθυνών και η «ακατανόητη» στάση του Γιάννη ως αρχηγός ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να «τιμωρεί» πλέον τους συμπαίκτες της ομάδας του που κάνουν λάθος. Προφανώς για να καθαιρεθεί και να μην γίνει υποψήφιος προς αποχώρηση.

Η δοκιμασία ξεκίνησε με πλεονεκτήματα για τον Κώστα και την γκρι μπριγάδα το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου και αυτό φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί στο συμβούλιο.

Ο Κώστας κλήθηκε να επιλέξει τα βασικά υλικά των μενού που μαγείρεψε τόσο η γκρι μπριγάδα, όσο και η μπορντό, στην οποία αρχηγός είναι ο Γιάννης.

Μήπως ο σεφ Κουτσόπουλος στο MasterChef κάνει τις σωστές ερωτήσεις στους παίκτες;

Ο 28χρονος παίκτης επέλεξε για τους γκρι μπανάνα, πράσο, παλαμίδα και αυγά ορτυκιού ενώ στην μπορντό ομάδα έδωσε αβοκάντο, παντζάρι, μοσχαρίσιο συκώτι και μύδια.

Τελικά, φταίει ο αρχηγός ή δεν φταίει; Ιδού η απορία

Οι δύο αρχηγοί έδειξαν να έχουν εντελώς διαφορετική στάση κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Από τη μία πλευρά, ο Κώστας, αρκετά δημοκρατικός με όλους, θέλησε να επιβλέπει κάθε πόστο, βοηθώντας όπου χρειαζόταν και από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθεια της Χριστίνας στο στήσιμο των πιάτων.

Μάλιστα, μετά το τέλος της δοκιμασίας, ο Γιάννης βρέθηκε μπροστά από τους κριτές και φάνηκε η αλλαγή της τακτικής του λέγοντας πως μπορεί να κρίνει μόνο το πιάτο το οποίο μαγείρεψε ο ίδιος.

Οι σεφ προβληματίστηκαν με την απάντησή του και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ρώτησε αν μπήκε στη διαδικασία να δοκιμάσει όλα τα πιάτα ενώ έφερε στο προσκήνιο και την «αποποίηση ευθυνών».

«Δεν νιώθω ουδέτερος», σχολίασε αργότερα στο Q&A ο Γιάννης, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε «Δεν πρέπει όλοι να πάρουν τις ευθύνες τους; Τι είμαι εγώ, κλειδοκράτωρ; Όχι φίλε. Εδώ είναι διαγωνισμός και πρέπει να είσαι διπλωματικός, πρέπει κάποιος να πληρώσει την ευθύνη του. Δεν μπορώ να είμαι μπροστά και να την πληρώσω εγώ. Όχι φίλε, γιατί να την πληρώσω εγώ; Εγώ θα την πληρώσω για το πιάτο μου».

Σε αντίθεση με τον Γιάννη, ο Κώστας έδειξε να αντιλαμβάνεται σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευθύνες που συνοδεύουν την αρχηγία. «Είχα παραπάνω απαιτήσεις από τον εαυτό μου», ακούγεται να λέει στο δικό του Q&A, «γιατί έχω δει λάθη από τους άλλους, τα οποία έκανα εγώ σήμερα. Δεν καταμέρισα σωστά τα πόστα (...) και άμα χάσουμε από μία μικρή λεπτομέρεια αυτό είναι καθαρά επειδή έχω κάνει εγώ λάθος».

Το Twitter/X βγάζει «εκτός» τον Γιάννη λόγω αποποίησης ευθυνών

Η διαφορά στη στάση που είχαν οι δύο αρχηγοί κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας έγινε ορατή και από τους χρήστες του Twitter/Χ, οι οποίοι φάνηκε να μη συμφωνούν με την αποποίηση ευθυνών του Γιάννη. «Όπως καταλάβατε ο Γιάννης σαν αρχηγός θέλει τον τίτλο αλλά όχι την ευθύνη», έγραψε κάποιος χαρακτηριστικά, ενώ ένας ακόμα τόνισε πως «Ο ένας αποποιείται πλήρως των ευθυνών του σαν αρχηγός για να μην τον καθαιρέσουν και ο άλλος καταλογίζει στον εαυτό του και παραπάνω ευθύνες από ότι πρέπει».

Ένας ακόμα χρήστης του Twitter/Χ σχολίασε με ειρωνικό τρόπο τη στάση που κράτησε ο Γιάννης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μενού, λέγοντας «Ωραίος αρχηγός. Αφήνει τους από κάτω του να κάνουν πατάτες και δεν διορθώνει για να έχει να ψηφίζει. Ή απλά δεν τα παίρνει χαμπάρι γιατί δεν ασχολείται με την ομάδα».

Για την ιστορία, πάντως, το trailer του επόμενου επεισοδίου έχει ήδη «προδώσει» τη νίκη της γκρι μπριγάδας δικαιώνοντας τη στάση του Κώστα και κάνοντας όλους μας να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η επόμενη επιχειρηματολογία του Γιάννη, μετά τα κλάματα που θα δούμε στις οθόνες μας. Μήπως ήρθε τελικά η ώρα της καθαίρεσής του;

«Tο κάνω για τη Ζωή», είπε η Βιβή στον Σταμάτη και στο MasterChef έχουμε δίκαιη υποψηφιότητα