Δεν είναι η Καίτη που αγαπούσες αλλά φωτογραφία AI και όλοι πρόσεξαν το ίδιο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Δεν είναι η Καίτη που αγαπούσες αλλά φωτογραφία AI και όλοι πρόσεξαν το ίδιο

Μετά τα viral trends με ΑΙ η Καίτη Γαρμπή έφτιαξε τις δικές της φωτογραφίες θυμίζοντας Gigi Hadid στο καστανό.

Το AI ή αλλιώς η τεχνητή νοημοσύνη εδώ και πολύ καιρό έχει κάνει την εμφάνισή της στη ζωή μας, όχι μόνο στην επιστήμη αλλά και σε πιο απλά πράγματα, όπως η δημιουργία μιας φωτογραφίας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το viral trend που έκαναν όλοι οι celebrities, πριν από λίγους μήνες δοκιμάζοντας πώς θα ήταν σαν φοιτητές σε αμερικάνικο κολλέγιο, όπως επίσης ποιος μπορεί να ξεχάσει όλες αυτές τις θεωρίες για τις φωτογραφίες και το βίντεο της Kate Middleton και το αν πρόκειται για δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης ή όχι.

Τι είναι το deepfake AI και πώς το «εξαφανισμένο» δαχτυλίδι της Middleton έφερε νέο κύκλο συνομωσίας

Η Καίτη Γαρμπή, οι φωτογραφίες με ΑΙ και το λάθος

Η Καίτη Γαρμπή πάντως, είδε την πιο διασκεδαστική πλευρά του να φτιάχνεις κανείς φωτογραφίες με ΑΙ δημοσιεύοντας στο προφίλ της στο Instagram τις πρώτες δύο φωτογραφίες της με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Φωτό με ΑI (πλάκα έχει!) @nkoklonis τελικά μου μοιάζει;» έγραψε η ίδια στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Φυσικά τα σχόλια ήταν πολλά με τους περισσότερους να λένε πως η αληθινή εκδοχή της είναι και η πιο καλή. Κάποιοι βέβαια, βρήκαν και μια ομοιότητα στις φωτογραφίες της με την Gigi Hadid, ενώ το σίγουρο είναι πως όλοι αντιλήφθηκαν το λάθος που είχε η πρώτη φωτογραφία, αφού αντί για 2 πόδια φαίνονταν 3.

Αυτός είναι κι ένας λόγος που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταφέρνει να φτιάχνει τέτοιες ολοκληρωμένες εικόνες, δεν μπορεί όμως να δημιουργήσει ακόμα τέλειες φωτογραφίες, όπως είναι οι αληθινές των ανθρώπων.

Oι φωτογραφίες χωρίς φίλτρα και μακριγιάζ

J2US: Η Καίτη Γαρμπή δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από τον Διονύση Σχοινά, είπε, με αφορμή ένα τραγούδι

Πάντως μπορεί η Καίτη Γαρμπή να δημιούργησε αυτές τις AI φωτογραφίες, αν ρίξεις όμως μια ματιά στα social media της θα δεις πως είναι υπέρμαχος της φυσικότητας και των φωτογραφιών χωρίς ίχνος φίλτρου ή μακιγιάζ - τουλάχιστον όσον αφορά τα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της κι όχι τις επαγγελματικές της εμφανίσεις.

Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις μερικές από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει.