Η Κλέλια Ρένεση τιμά την Καίτη Γκρέυ λίγο πριν την υποδυθεί στη νέα ταινία για τον Καζαντζίδη

Κατερίνα Μπούσιου
Η Κλέλια Ρένεση τιμά την Καίτη Γκρέυ λίγο πριν την υποδυθεί στη νέα ταινία για τον Καζαντζίδη

Η πραγματική ιστορία του μεγάλου έρωτα της Καίτης Γκρέυ με τον Στέλιο Καζαντζίδη και ο κινηματογραφικός έρωτας της Κλέλιας Ρένεση με τον Χρήστο Μάστορα. 

Η ταινία «Υπάρχω» η οποία θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου, είναι η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που γίνεται στην Ελλάδα για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, του μεγαλύτερου λαϊκού τραγουδιστή του αιώνα μας και μία δυναμική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Δίπλα στον Χρήστο Μάστορα που θα τον υποδυθεί, η Κλέλια Ρένεση καλείται να υποδυθεί τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, την Καίτη Γκρέυ. Η ηθοποιός τίμησε την τραγουδίστρια με μία συγκινητική ανάρτηση.

https://www.instagram.com/p/C7WIVEVtqrK/

Η πραγματική ιστορία και ο κινηματογραφικός έρωτας Ρένεση - Μάστορα

Αυτή η ταινία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο challenge τόσο για τους ηθοποιούς οι οποίοι συμμετέχουν, όσο και για την παραγωγή, την οποία έχει αναλάβει η Tanweer Productions. Γιατί είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία ταινία που αφορά στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Με ένα Instagram story η Κλέλια Ρένεση επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στην ταινία για τον Καζαντζίδη

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και όπως ήδη είχε διαρρεύσει, πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενη την Καίτη Γκρέυ, θα έχει η Κλέλια Ρένεση. Η ηθοποιός έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, αναφερόμενη στη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια. Κάνοντας μία σημαντική διευκρίνηση και ως ένας μικρός φόρος τιμής, σε μία εξίσου μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού, η οποία πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 100α της γενέθλια.

Τα λόγια της συνοδεύει με μία φωτογραφία της τραγουδίστριας από την εποχή που ήδη ξεκινούσε την καριέρα της. Η ομοιότητα μαζί της, είναι εμφανής.

Και όπως έγραψε: «Μεγάλη τιμή και χαρά να κυλήσω στα μονοπάτια αυτής της κυρίας. Η Καίτη Γκρέυ, ένα πραγματικό αστέρι που θα λάμπει πάντα. Μεγάλη χαρά που συμμετέχω στην αποτύπωση της ζωής του φαινομένου Στέλιου Καζαντζίδη, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Ο Χρήστος, εγώ και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας, προσεγγίζουμε τον μύθο με τον σεβασμό που επιβάλλεται. Και αυτό, γιατί ακόμη ΥΠΑΡΧΕΙ. Ραντεβού στις αίθουσες».

https://www.instagram.com/p/C7ZDnGEo05h/

Η ταινία είναι σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές. Ένα μεγάλο κομμάτι της αφορά στην αρχή της καριέρας του Στέλιου Καζαντζίδη, την απόρριψη που δεχόταν στα πρώτα του βήματα και την καθοριστική του γνωριμία με την Καίτη Γκρέυ στο κέντρο «Ζέφυρος» το 1952. Εκείνη ήδη είχε κάνει τον πρώτο της δίσκο με μεγάλη επιτυχία και στην ουσία τον βοήθησε να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο στη δική της εταιρεία, την Columbia.

Θα γίνουν ένα αχτύπητο και περιζήτητο καλλιτεχνικό ντουέτο, θα ζήσουν έναν φλογερό έρωτα και μάλιστα όπως μεταγενέστερα είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια, πριν διακόψουν τη σχέση τους, ήταν έγκυος στο παιδί του, αλλά απέβαλλε στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Οι συχνές προστριβές τους θα τους οδηγήσουν στον χωρισμό και αργότερα θα μπει στη ζωή του τραγουδιστή η νεαρή τότε Μαρινέλλα.

Για την ιστορία, ο τίτλος του δίσκου βινυλίου «Υπάρχω» που έδωσε και τον τίτλο της ταινίας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη. Το άλμπουμ εκδόθηκε το 1975 σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Πυθαγόρα και ακόμη και σήμερα κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.