Ο Μελέτης Ηλίας αποκαλύπτει αυτό που τον τρόμαξε στο Προξενιό της Ιουλίας και τις σκηνές βίας

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Μελέτης Ηλίας αποκαλύπτει αυτό που τον τρόμαξε στο Προξενιό της Ιουλίας και τις σκηνές βίας

Ο ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή του για τον ρόλο του ως Γιωργίκης στο Προξενιό της Ιουλίας και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την τηλεοπτική του αδελφή, Άννα Μάσχα. 

Με τον πολύ ιδιαίτερο ρόλο του ως Γιωργίκης στο Προξενιό της Ιουλίας, ο Μελέτης Ηλίας έχει γίνει το τηλεοπτικό πρόσωπο της χρονιάς. Ο τρόπος που διαχειρίζεται έναν τόσο πολύπλοκο, αλλά ενδιαφέροντα ρόλο είναι υποδειγματικός και αυτό φαίνεται εξάλλου και από τις τόσο θετικές αντιδράσεις του κοινού για το ταλέντο του, σε αντιδιαστολή με τον βίαιο χαρακτήρα που υποδύεται. Ο ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή του για αυτή την εμπειρία και έδωσε την απάντησή του για τα σχόλια σχετικά με τις ακραίες σκηνές βίας.

Σε αυτήν, αναφέρθηκε και στη συνάδελφό του Άννα Μάσχα με την οποία σε λίγο διάστημα οδηγείται στην τελική και καταστροφική ρήξη.

https://www.instagram.com/p/C4AqlPLMT51/

«Όταν το είδα ως εικόνα, τρόμαξα»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικά ο Μελέτης Ηλίας μας δείχνει το μεγάλο εύρος του ταλέντου του. Αλλά είναι η πρώτη φορά που σε μία σειρά, (γιατί θεατρικά το επιχειρεί διαρκώς) μας δείχνει ότι μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα δύσκολο υποκριτικά δραματικό ρόλο. Στο Προξενιό της Ιουλίας όπου είναι εξάλλου και ο κεντρικός πρωταγωνιστής, οι διακυμάνσεις και το υπόβαθρο του σχεδόν ψυχοπαθή Γιωργίκη Προβιού είναι διαρκείς.

Ο Μελέτης Ηλίας στον πιο dark ρόλο του στο Προξενιό της Ιουλίας προκαλεί τον δολοφόνο του

Ο ίδιος όμως μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real και την Κορύνα Μανταγάρη για τις πρόσφατες και ακραίες για να είναι αληθοφανείς, σκηνές βίας με την τηλεοπτική του σύζυγο Ευγενία Ξυγκόρου ως Ιουλία, αλλά και για τη σκηνή με την αδελφή του Χάδω, που εξίσου αριστουργηματικά υποδύεται η Άννα Μάσχα.

Και όπως είπε: «Του φορτώνεται ένα παιδί και η γυναίκα την οποία παντρεύεται δεν είναι ερωτευμένη μαζί του. Η αμφιβολία και ο σπόρος που μπαίνει στο μυαλό του και τροφοδοτείται και από όλο τον οικογενειακό περίγυρο, τον κάνουν να φτάνει σε ακρότητες. Ο Γιωργίκης πλάκωσε την αδελφή του στο ξύλο με έναν τρόπο που μόνο ανατριχιαστικός φαίνεται. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζουμε τέτοιες σκηνές. Όταν το είδα όμως ως εικόνα, τρόμαξα».

Αφού διευκρίνισε πως αυτός ο ρόλος ήταν μεγάλη πρόκληση για εκείνον, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του αδελφή Άννα Μάσχα, αλλά και το πόσο διαχρονικό είναι αυτό το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας: «Είναι κρίμα να βλέπεις τη μυθοπλασία, να συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Νιώθω ότι το κοινό από τη μία επευφημούσε την υποκριτική αρτιότητα - και εδώ βγάζω το καπέλο στη συνάδελφό μου Άννα Μάσχα της οποίας δηλώνω μεγάλος θαυμαστής - από την άλλη το κοινό τρομάζει από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μία τέτοια σκηνή».

https://www.instagram.com/p/C2exCp8s9_3/

Αυτή η αναμέτρηση στην οποία αναφέρθηκε ο Μελέτης Ηλίας, δεν θα είναι η μοναδική με την αδελφή του. Εκείνη ήδη τον έχει προειδοποιήσει πως αν το ξανατολμήσει, θα τον σκοτώσει. Μόνο που όπως έχεις διαπιστώσει πολλοί είναι τελικά, εκείνοι που έχουν το κίνητρο για τη δολοφονία του Γιωργίκη, την οποία την έχουμε δει ως σκηνή.

Η σωτήρια παρέμβαση του Κωστή στο Προξενιό της Ιουλίας και ο «πόλεμος» με τον φίλο του Γιωργίκη

Τη μοιραία βραδιά που η Ιουλία και ο Γρηγόρης θα αναμετρηθούν μαζί του, θα βρίσκονται σχεδόν όλοι όσοι είναι αντίθετοι μαζί του, στην οικία Προβιού. Εκτός από την Ελισάβετ Μουτάφη ως Στάσα και τον Δημήτρη Αλεξανδρή ως Κωστή, ο οποίος και θα φτάσει στο τέλος και αφού έχει γίνει η διπλή δολοφονία.

Ο Επιφάνειος, ο γιος του Χρήστος που θα έχει μάθει πλέον ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας, η Στεφανία και η Χάδω θα είναι επίσης εκεί. Όπως και η Δέσπω η οποία δεν θα γλιτώσει από τη βία, την οποία ωστόσο θα έχει προκαλέσει ο ίδιος ο Προβιός. Η Χάδω θα προσπαθήσει να προστατέψει την ανιψιά της και η Στεφανία με τον Χρήστο θα βρεθούν αντιμέτωποι και θα δώσουν το τελικό χτύπημα στον Προβιό. Σε αυτό συγκλίνουν όλα τα τελευταία spoilers και οι πληροφορίες.

Στα επόμενα επεισόδια, αυτό που θα ξεχωρίσει είναι η επιστροφή του Χρήστου στο σπίτι του και η πρώτη ειλικρινής κουβέντα που θα γίνει ανάμεσα σε εκείνον και τον Επιφάνειο. Το παρελθόν αποσαφηνίζεται και είναι σίγουρο πια, πως ο Γιωργίκης ευθύνεται για την αυτοκτονία της μητέρας του. Αυτοκτονία ή τελικά δολοφονία;