Η «σιωπηλή» μάχη της Celine Dion με το σύνδρομο Stiff & ο λόγος που το έκρυβε για 17 ολόκληρα χρόνια

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η «σιωπηλή» μάχη της Celine Dion με το σύνδρομο Stiff & ο λόγος που το έκρυβε για 17 ολόκληρα χρόνια

H Celine Dion «έσπασε» τη σιωπή της και εξήγησε γιατί κράτησε μυστική τη μάχη της με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου για 17 ολόκληρα χρόνια.

Αντίστροφα μετρούν οι εκατομμύρια θαυμαστές της Celine Dion έως τις 25 Ιουνίου και την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion», το οποίο φέρνει στο φως όλη τη μάχη της σταρ με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Syndrome).

Πριν από λίγες ημέρες η διάσημη τραγουδίστρια παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη Hoda Kotb και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως «αναγκάστηκε» να κρύψει τη διάγνωσή της για 17 ολόκληρα χρόνια, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της ως καλλιτέχνης, μητέρα και σύζυγος.

«Λύγισε» η Celine Dion στην 1η της τηλεοπτική συνέντευξη: «Είναι σαν κάποιος να σε στραγγαλίζει»

H Celine Dion «έσπασε» τη σιωπή της

Η 56χρονη ανακοίνωσε τη διάγνωσή της Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Syndrome) το 2022 και έκτοτε παλεύει καθημερινά για να αντιμετωπίσει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η ασθένεια στο σώμα και τη φωνή της.

Η Βρετανίδα καλλιτέχνης εκμυστηρεύτηκε ότι πάλευε κρυφά με το Stiff Syndrome για 17 ολόκληρα χρόνια πριν αποφασίσει να μιλήσει δημόσια για την κατάσταση της υγείας της.

«Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Δεν αφιέρωσα τον χρόνο που έπρεπε, χρειαζόταν να κάνω ένα διάλειμμα και να το ψάξω. Έπρεπε να είχα σταματήσει, να είχα πάρει τον χρόνο να το καταλάβω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη δική του ζωή».

O σύζυγος της τραγουδίστριας, René Angélil έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα.

https://www.instagram.com/reel/C8E0bzHoPsA/

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο «TODAY» η Celine Dion εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κράτησε κρυφή την ασθένειά της δηλώνοντας: «Και ο σύζυγός μου πάλευε για τη ζωή του. Έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Έπρεπε να κρυφτώ και να προσπαθήσω να είμαι ηρωίδα. Κρατιόμουν από τα δικά μου όνειρα».

Στο νέο της ντοκιμαντέρ η Celine Dion μιλά με δάκρυα στα μάτια για τη μάχη με το σύνδρομο Stiff

Για την απόφαση να μιλήσει δημόσια για τη μάχη της με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου η τραγουδίστρια εξομολογήθηκε: «Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Το να λέω ψέματα στους ανθρώπους που με έφτασαν εκεί που είμαι σήμερα, δεν μπορούσα να το κάνω άλλο. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό πια».

Μετά την προβολή του teaser από την επερχόμενη συνέντευξη της Dion στην Hoda Kotb η παρουσιάστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είχε για 17 χρόνια και δεν ήξερε τι συνέβαινε και ανησυχούσε. Η φωνή της είχε χαθεί, το σώμα της την εγκατέλειπε, σκόνταφτε και έπεφτε, όλα αυτά συνέβαιναν».

https://www.instagram.com/reel/C7UEP5QxUA_/

Όπως η ίδια εξήγησε λίγο αργότερα μπορεί η τραγουδίστρια να πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές ωστόσο πλέον δείχνει να είναι καλύτερα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών της.

Πηγή κεντρικής: celinedion