Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Η συνταγή για τα αγαπημένα της κουλουράκια και οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει μετά την μικρή περιπέτεια με την υγεία της στο παλάτι του Widsor και κάνει λιγοστές εθιμοτυπικές συναντήσεις. Aκολουθεί πιστά τις οδηγίες των γιατρών της και προσπαθεί να μην κάνει οτιδήποτε επιβαρύνει την υγεία της. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και ένα μήνα δεν βρίσκεται πια στο παλάτι του Buckingham, αφήνοντας τις περισσότερες βασιλικές υποχρεώσεις, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Ωστόσο σε λίγες ημέρες ετοιμάζει την πρώτη δημόσια επανεμφάνισή της.


https://www.instagram.com/p/CWqrv8FMR7S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μήνυμα των Χριστουγέννων και οι φωτογραφίες με τα δισέγγονά της

Σύμφωνα με την Daily Mail η βασίλισσα σκοπεύει λίγο πριν τα Χριστούγεννα να εμφανιστεί δημόσια και μάλιστα σε επίσημη εκδήλωση εορταστικού χαρακτήρα, χωρίς το Παλάτι να διευκρινίζει ποια θα είναι αυτή και αν θα είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα ή μια στενού κύκλου φιλανθρωπική εκδήλωση ως είθισται κάθε χρόνο. Η πρόθεσή της είναι ενόψει των εορτών να δώσει το παρών στους υπηκόους της, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της. Το πρόγραμμά της το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνει μόνο τις αυστηρά απαραίτητες υποχρεώσεις της και την καθιερωμένη ανά 15νθημερο συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Μένει σταθερά στο παλάτι του Windsor που είναι ουσιαστικά το σπίτι της και στο μικρό σαλόνι όπου υποδέχεται τους λιγοστούς καλεσμένους της, έδειχνε- στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας- αρκετά ευδιάθετη. Σε μια από αυτές όπως αποκάλυψε και η Daily Mail φάνηκαν πάνω στο γραφείο της, δύο αγαπημένες της φωτογραφίες με τον Φίλιππο και τα δισέγγονά της.

photo basilissa

Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε και δημοσίευσε φωτογραφία που δεν έχουμε δει ποτέ

Ο εκλιπών σύζυγός της όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αναφερθεί στο ετήσιο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό της χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που πάντα έχει την δική του σημειολογία. Είτε με τα λόγια της ή ακόμη και με τις φωτογραφίες που βρίσκονται στο γραφείο της. Όπως όλοι θυμόμαστε, τη χρονιά που ο αγαπημένος της εγγονός Χάρι, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του...εξαφανίστηκε και η φωτογραφία του από το γραφείο της.



Στα υπόλοιπα σχέδιά της για τις γιορτές η βασίλισσα έχει δώσει οδηγίες για ένα ήρεμο και όσο το δυνατόν ολιγομελές εορταστικό δείπνο στο παλάτι του Sandringham, στο οποίο θα μεταβεί με ελικόπτερο στις 23 Δεκεμβρίου και όχι με τραίνο όπως συνήθιζε, προφανώς για να μην κουραστεί. Παρόλα αυτά θέλει να περάσει και το μήνυμα πως σε καμία περίπτωση όχι μόνο δεν κινδυνεύει η υγεία της, αλλά δεν είναι ακόμη σε κατάσταση, παρά τα 95 της χρόνια για να χαρακτηριστεί, όπως λένε και οι βρετανοί...οut of duty. Πάντως το επίσημο της προφίλ στο Instagram θέλησε και λίγο να μας γλυκάνει και μας παρουσίασε την αγαπημένη της συνταγή, χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστεράκια, με κανέλα.


https://www.instagram.com/tv/CXYecpBNv2D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το επιτραπέζιο που απαγόρευσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι τα Χριστούγεννα

Το «βαρετό» μενού και οι ιδιοτροπίες της Ελισάβετ που επικρατούν κάθε Χριστούγεννα στο παλάτι

Η τιμωρία στο BBC από το παλάτι μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ για Γουίλιαμ και Χάρι