Το «βαρετό» μενού και οι ιδιοτροπίες της Ελισάβετ που επικρατούν κάθε Χριστούγεννα στο παλάτι

Το «βαρετό» μενού και οι ιδιοτροπίες της Ελισάβετ που επικρατούν κάθε Χριστούγεννα στο παλάτι

Όλα όσα επιβάλλει η βασίλισσα Ελισάβετ στο εορταστικό μενού, τα έθιμα αλλά και τα περίεργα δώρα που ανταλλάσσει με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κάθε χρόνο θαυμάζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζεται στο Παλάτι του Buckingham αλλά και στο κάστρο του Windsors όμως δεν έχουμε δει ποτέ πώς και τι απολαμβάνει κατά τη διάρκεια του δείπνου της η βασιλική οικογένεια, ανήμερα αλλά και κατά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το παλάτι κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές της βασιλικής οικογένειας, τα μέλη της οποίας κάθε χρόνο -όπως όλοι μας- προτιμούν να περνούν τις γιορτινές ημέρες οικογενειακά. Αν και είθισται να συγκεντρώνονται και να γιορτάζουν είτε στο κάστρο του Windsor είτε στο τεράστιο κάστρο στο Sandringham, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές τους χαρακτηρίζονται απόλυτα φυσιολογικές όπως και των υπόλοιπων ανθρώπων, εκείνες τις γιορτινές ημέρες.

dukeandduchessofcambridge

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες της βασιλικής οικογένειας θα σου δώσουν έμπνευση και για τη δική σου

Τι περιλαμβάνει όμως το εορταστικό τους μενού;

Το εορταστικό χριστουγεννιάτικο δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειάς της, το οποίο ο πρώην βασιλικός τους chef αποκαλεί «εντελώς βαρετό», δεν περιλαμβάνει κάτι ξεχωριστό. «Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο», είχε αποκαλύψει στο Hello ο Darren McGrady. «Είναι πραγματικά βαρετοί όταν πρόκειται για γιορτές. Τρώνε μόνο παραδοσιακή γαλοπούλα. Κάναμε -θυμάμαι- 3 γαλοπούλες για τη βασίλισσα και την οικογένειά της στη βασιλική τραπεζαρία, μία για τα παιδιά και τις νταντάδες τους και μετά άλλες για τα 100 άτομα προσωπικό του παλατιού, έτσι ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα ν' απολαύσουν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα».


https://www.instagram.com/p/CWtH84uMQCL

Σύμφωνα με τον Darren McGrady τα μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων εκείνη την εποχή ήταν ο πρίγκιπας William και ο Πρίγκιπας Harrry, δεν έτρωγαν στην κύρια τραπεζαρία μαζί με τους γονείς τους αλλά με τις νταντάδες τους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο παλάτι.

«Τα παιδιά έτρωγαν πάντα εκεί μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να συμπεριφέρονται σωστά στο τραπέζι του φαγητού», είπε ο McGrady και συνέχισε λέγοντας: «Για τη βασίλισσα, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βάλει παιδικό καρεκλάκι στο τραπέζι με ένα μικρό μωρό να τσιρίζει και να πετάει φαγητό. Η θέση των παιδιών ήταν σε ξεχωριστό χώρο του παλατιού όπου οι νταντάδες τα φρόντιζαν».

Όπως πρόσθεσε ο McGrady, η βασιλική οικογένεια λάτρευε τις γιορτές και τα φαγητά που προτιμούσαν να απολαμβάνουν εκείνες τις ημέρες. Το μενού περιελάβανε πάντα γέμιση με φασκόμηλου και κρεμμύδι, ψητά κάστανα, ψητές πατάτες, πουρέ πατάτας, παστινάκια και λαχανάκια Βρυξελλών. Φυσικά, η οικογένεια δεν παραλείπει ποτέ το γλυκό. «Η πουτίγκα φτιάχνεται σε μεγάλες μπασίνες, ξεφορμάρεται, διακοσμείται με εορταστικά κλαδιά, περιχύνεται με κονιάκ και μετά ο οικονόμος του παλατιού την μεταφέρει στη βασιλική τραπεζαρία», αποκάλυψε ο McGrady. «Ήταν, είναι και θα είναι ένα παραδοσιακό έθιμο κι αυτό».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον μικρό πρίγκιπα George ο οποίος έφτιαξε on camera την αγαπημένη πουτίγκα της γιαγιάς του;



Πέρα από το φαγητό, η οικογένεια αγαπά να μοιράζει δώρα. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με το Travel + Leisure, δεν ανταλλάσσσουν ποτέ ακριβά δώρα ο ένας στον άλλον. Αντίθετα κάνουν διαγωνισμό με το ποιος έχει επιλέξει το πιο φθηνό και «άχρηστο» δώρο.

Σύμφωνα με την Express, ο πρίγκιπας Harry είναι ο «πρωταθλητής» αυτού του διαγωνισμού καθώς κάποτε έδωσε στη βασίλισσα Ελισάβετ ένα σκουφάκι μπάνιου που έγραφε «Ain't life a bitch?».

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την αντίδραση της βασίλισσας όμως ο Harry σίγουρα βγήκε εκείνα τα Χριστούγεννα ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Από εδώ ξεκίνησαν όλα! Αυτή ήταν η αφορμή για τη ρήξη στη σχέση Harry και William