Πώς το 2021 άλλαξε τις σχέσεις του William και Harry για πάντα

Πατούλια Κατερίνα
Πώς το 2021 άλλαξε τις σχέσεις του William και Harry για πάντα

Πρίγκιπας William vs πρίγκιπας Harry: Το οριστικό πλήγμα στη σχέση ανάμεσα στους δύο γιους της Diana ήρθε το 2021.

To 2021 ήταν η χρονιά που ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William βίωσαν τη μεγαλύτερη κρίση στη μεταξύ τους σχέση.

H γλυκόπικρη ιστορία των δύο γιων της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana, γνωρίζει τις πιο σκούρες αποχρώσεις της τη χρονιά που αν ζούσε, η μητέρα τους θα συμπλήρωνε 60 χρόνια ζωής.

Ο βιογράφος της ίδιας της Diana, Andrew Morton, είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά πως το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στον William και τον Harry δεν γνωρίζει ούτε και ο ίδιος ο πατέρας τους πρίγκιπας Κάρολος, πώς γιγαντώθηκε και πήρε τις διαστάσεις αυτές τη χρονιά που τελειώνει.

harry william kideia

Ο William ήταν 15 ετών και ο Harry μόλις 12 όταν έχασαν την μητέρα τους στο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι και έπρεπε να περπατήσουν μαζί πίσω από το φέρετρό της. Τα αχώριστα αδέρφια, από το 2018 ως το 2020 έφτασαν να περνούν τη μεγαλύτερη κρίση στη σχέση τους, από τη στιγμή ειδικά που η Meghan μπήκε στη ζωή του Harry και ο πρίγκιπας δρομολόγησε τον γάμο του με την 40χρονη σήμερα πάλαι ποτέ ηθοποιό.

O μεγάλος του αδερφός ήταν άλλωστε εκείνος που του ζήτησε να μην βιαστεί να προχωρήσει με τον Harry να εναντιώνεται και να δημιουργείται έτσι η πρώτη ρωγμή στη σχέση των δύο αδερφών. Το Megxit ή Sussexexit, ήταν απλά η χαριστική βολή στη σχέση ανάμεσα σε William και Harry με το 2021 να είναι η χρονιά που άλλαξε τα πάντα ανάμεσα στα δύο άλλοτε αχώριστα αδέρφια:

Μάρτιος 2021: Η συνέντευξη στην Oprah πλήγωσε τον William

harry meghan oprah

Η περιβόητη συνέντευξη των Sussexes στην Oprah Winfrey έκρυβε πολλές δυσάρεστες αποκαλύψεις για το Παλάτι. Τα σχόλια περί ρατσισμού, οι σκέψεις περί αυτοκτονίας της Meghan, οι λόγοι που το ζευγάρι παραιτήθηκε και μια δήλωση του Harry για τον αδερφό του που είναι προφανές που τον έκανε να λυγίσει:



«Όπως είπα και πριν, λατρεύω τον William. Έχουμε περάσει από την κόλαση μαζί και έχουμε μια κοινή εμπειρία, αλλά εμείς βρισκόμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια» και συνέχισε λέγοντας: «Η σχέση αυτή χρειάζεται "χώρο" αυτή τη στιγμή και ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα, ελπίζω», είπε με πλήρη ειλικρίνεια ο Harry για να συμπληρώσει:

«Είναι μέρος του ρόλου. Eίναι αυτό που αναμένεται, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι στην οικογένεια, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου, είναι παγιδευμένοι. Δεν πρέπει να αφήσουν τους ρόλους τους. Και τρέφω τεράστια συμπόνια γι 'αυτό», είχε εκφράσει χαρακτηριστικά ο μικρός πρίγκιπας.



Την ίδια στιγμή η Meghan κατηγορούσε την Kate Middleton ανοιχτά και με το όνομά της για την παρεξήγηση πριν τον βασιλικό γάμο της 19ης Μαΐου τονίζοντας πως ήταν εκείνη που της είχε προκαλέσει δάκρυα λίγο πριν τη μεγάλη της στιγμή. Στη συνέντευξη αυτή δεν ακούστηκε κανένα άλλο αρνητικό σχόλιο για μέλος του Παλατιού με το όνομά του, πλην της Kate!

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου και η κοινή εμφάνιση William και Harry στην κηδεία:

kideia filippou

Στις 9 Απριλίου 2021, ο πρίγκιπας Φίλιππος φεύγει από τη ζωή και στις 17 Απριλίου 2021 γίνεται η κηδεία του. Ο Harry πετάει μέχρι το Λονδίνο χωρίς την εγκυμονούσα Meghan Markle και μπαίνει σε καραντίνα για να μπορέσει να δώσει το παρών στο μυστήριο.

Όλοι περίμεναν να δουν δίπλα δίπλα τον William με τον Harry στην πομπή της κηδείας του παππού τους αλλά το Παλάτι επιβεβαίωσε πως τα δύο αδέρφια θα περπατήσουν μεν μαζί αλλά όχι δίπλα δίπλα. Η Sun επισήμανε πως την απαίτηση να μην περπατήσουν δίπλα δίπλα πίσω από το φέρετρο του παππού τους έκανε ο πρίγκιπας William. Ο William βρέθηκε δίπλα στον γιο της πριγκίπισσας Άννας, Peter και ο Harry θα ακολούθησε πίσω δίπλα στον David Armstrong-Jones, 59, τον θείο του και γιο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, της αδερφής της βασίλισσας. Λίγο μετά την κηδεία, ο φακός εντοπίζει τους πρίγκιπες να περπατούν μαζί με την Kate Middleton η οποία αποσύρεται διακριτικά και αφήνει τα αδέρφια να μιλήσουν.

Τόσο η Page Six όσο και η Express, ανέφερε ότι οι ειδικοί που διάβασαν τα πριγκιπικά χείλη είδαν πως πρώτος μίλησε ο William:

«Ναι, ήταν μια σπουδαία τελετή, δεν συμφωνείς» και ο Harry φέρεται να απάντησε:

«'Όλα ήταν όπως θα τα ήθελε ο ίδιος», ενώ κάποια στιγμή ο πρίγκιπας William φανερά συγκινημένος σχολίασε:

«Ήταν μια απόλυτα όμορφη τελετή, αχ, η μουσική», ήταν ο διάλογος ανάμεσα στα παιδιά της Diana.

Οι φήμες θέλουν τα αδέρφια να πραγματοποιούν μυστική δίωρη συνάντηση. Πηγή τόνισε τότε στη Sun πως ήταν επιθυμία του Φίλιππου τα δύο αδέρφια να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ήταν άλλωστε και οι δύο τα αγαπημένα του εγγόνια. Η συνέντευξη στην Oprah ήταν κεφάλαιο που δεν συζητήθηκε αλλά ούτε και όσα είπε η Markle σε αυτή. Η κρίση παρέμεινε και μετά τη συνάντηση αυτή.

To άγαλμα για την Diana

agalma diana harry william

Πρίγκιπας Harry- Πρίγκιπας William: Αποκάλυψαν μαζί το συγκινητικό άγαλμα με τη μητέρα τους Diana

1 Ιουλίου 2021 και ο Harry πετάει για το Λονδίνο για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά χωρίς την Markle που έχει φέρει στον κόσμο την κόρη τους Lilibet Diana. Οι δύο πρίγκιπες αποκαλύπτουν μαζί το άγαλμα προς τιμήν της πριγκίπισσας Diana με αφορμή την ημερομηνία που η πριγκίπισσα θα έκλεινε 60 χρόνια ζωής.

Το άγαλμα έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού, ένα σημείο που αγαπούσε πολύ η αείμνηστη Lady D, και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ian Rank-Broadley.

«Έχουν περάσει 20 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας μας και ο καιρός είναι σωστός για να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές», είχαν δηλώσει το 2017 οι Πρίγκιπες William και Harry, όταν ζήτησαν να δημιουργηθεί το μνημείο αυτό από κοινού. Λίγο πριν την αποκάλυψη του αγάλματος επικρατεί πανικός ανάμεσα στα αδέρφια για το ποιος θα μιλήσει ή αν θα κάνουν χωριστές δηλώσεις και τελικά έρχεται ένα post στο προφίλ του William και της Kate στην οποία τονίζεται.


https://www.instagram.com/p/CQyZ-Oal4yE

Σήμερα θα γιορτάζαμε τα 60α γενέθλια της Μητέρας και θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη, τον χαρακτήρα, τα στοιχεία που την έκαναν πηγή καλού για τον κόσμο, αλλάζοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων προς το καλό.

Κάθε μέρα ζούμε με την ελπίδα να ήταν εδώ κοντά μας και ελπίζω και τώρα πως αυτό το άγαλμα θα είναι σύμβολο της ζωής και του θρύλου της.Σε ευχαριστούμε Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τις ομάδες σας για την καταπληκτική δουλειά σας αλλά και τους φίλους και τις δωρητές που βοήθησαν αυτό να γίνει πραγματικότητα αλλά και όλον τον κόσμο που κρατά τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή», τόνισε το μήνυμα.



To βέτο του William στη βάπτιση της Lilibet Diana στο Windsor:

Ο γάμος του Harry με τη Meghan Markle έγινε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor. Η βάπτιση του Archie Harrison έγινε στο ίδιο σημείο και σε εκκρεμότητα μένει ακόμα η βάπτιση της Lilibet Diana. Αυτό που γνωρίζαμε είναι πως η Markle έχει την πρόθεση και τη διάθεση να βαφτίσει την κόρη της στο κάστρο του Windsor, όπου έλαβε χώρα και ο γάμος της το 2018 και η βάπτιση του γιου της Archie το 2019.

Αυτό που η Markle δεν γνώριζε ήταν το βέτο που έθεσε ο πρίγκιπας William από το καλοκαίρι. Ο William, ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας δεν θέλει με τίποτα να γίνει η βάπτιση της ανιψιάς του στο Λονδίνο και δη στο Windsor.

Το ντοκιμαντέρ του BBC για τη σχέση ανάμεσα σε William και Harry

23 Νοεμβρίου 2021 και προβάλλεται το πρώτο μέρος από του ντοκιμαντέρ του BBC, με τίτλο The Princes and the Press, δηλαδή Οι πρίγκιπες και ο Τύπος, παρά την κατακραυγή και την καταδίκη τόσο από το Buckingham, από το Clarence House αλλά και από το σπίτι των Cambridges. Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ενώ στο ντοκιμαντέρ για την κόντρα ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες εμφανίστηκε και ο ιδιωτικός ερευνητής Gavin Burrows, ο οποίος απολογήθηκε για όσα έκανε στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2004, εις βάρος του Harry και της τότε αγαπημένης του Chelsy Davy. Ο Burrows αποκάλυψε πως για τα μίντια της Βρετανίας της δεκαετία του 2000, ο Harry ήταν η νέα Diana με τους μεγιστάνες του Τύπου να παραδέχονται ο Harry πουλούσε περισσότερα αντίτυπα από τον αδερφό του William.

Θα φτιάξουν οι σχέσεις των δύο αδερφών τη νέα χρονιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρίγκιπας Harry vs Πρίγκιπα William: Όλη η αλήθεια για την κρίση της μοναρχίας

Μην αγγίζετε τον Harry και τον William! Συναγερμός στο παλάτι για το ντοκιμαντέρ του BBC

Ράκος ο πρίγκιπας William μετά τα όσα είπε ο αδερφός του πρίγκιπας Harry

The Princes and The Press: Η αποκάλυψη για την πλεκτάνη κατά του Harry με τηλεφωνικές υποκλοπές