Ο Πρίγκιπας Κάρολος κάνει την έκπληξη και μιλά για τον γιο του Harry για πρώτη φορά μετά το Μegxit

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Πρίγκιπας Κάρολος κάνει την έκπληξη και μιλά για τον γιο του Harry για πρώτη φορά μετά το Μegxit

Τι δήλωσε σε συνέντευξή στο περιοδικό Newsweek μιλώντας παράλληλα και για την κλιματική αλλαγή. 

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ο Πρίγκηπας Κάρολος κάνει την έκπληξη και μιλά για πρώτη φορά για το γιό του Χάρι. Το απόσπασμα των λόγων του είναι από τη συνέντευξη που έδωσε για το περιοδικό Newsweek, στο πρώτο εξώφυλλο του εδώ και πολλά χρόνια.

charles interview

«Είμαι υπερήφανος»

Ο πρώτος τη τάξει διάδοχος στον αγγλικό θρόνο, μιλά για την κλιματική αλλαγή. 'Αλλωστε και η βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, είχε εξάρει τις προσπάθειες που κάνει ο γιός της και ο μεγαλύτερος εγγονός της Γουίλλιαμ για το περιβάλλον, που κορυφώθηκε και με την περσινή συμμετοχή τους στην παγκόσμια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Εκείνη είχε παραλείψει την αναφορά στο Χάρι. Εκείνος όμως όχι. Συνεχίζοντας εδώ και χρόνια, το έργο του πατέρα του Φίλιππου, ο Πρίγκηπας δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους γιούς του, οι οποίοι κάνουν τις δικές τους ατομικές και συλλογικές προσπάθειες για να συμβάλουν σε αυτό τον σκοπό.


https://www.instagram.com/p/CVH1TyHgL5u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ξεκίνησε λέγοντας πως αυτή τη χρονιά δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο για τη διάσωση του περιβάλλοντος και κατέληξε με μια πρόταση έκπληξη, κάνοντας όμως και μια ειδική αναφορά στον μικρότερο γιό του Χάρι, την πρώτη δημόσια μετά την παραίτηση από τους βασιλικούς τίτλους πριν από δύο χρόνια και την μετακόμισή του στις ΗΠΑ. Δήλωσε λοιπόν: «Ως πατέρας είμαι πολύ υπερήφανος που οι γιοί μου αναγνώρισαν την απειλή για το περιβάλλον. Ο Γουίλλιαμ καθιέρωσε το βραβείο Earthshot για να δώσει το κίνητρο για εκείνους που θα κάνουν προσπάθειες για την διάσωσή του. Και ο γιός μου Χάρι όμως με πάθος έκανε πρωταρχικό του στόχο την κλιματική αλλαγή ειδικά σε σχέση με την Αφρική και κατεύθυνε τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες για το Net Zero (σ.σ την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα)


https://www.instagram.com/p/CPyijY4gS5D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πως είναι οι σχέσεις με το γιό του

Μετά την συνέντευξη που είχαν δώσει στην Oprah ο γιός του και η νύφη του, οι δημοσιογράφοι είχαν υπονοήσει πως ο Κάρολος ήταν εκείνος που είχε τις επιφυλάξεις του για το χρώμα του εγγονού του Archie, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήθελε για νύφη του τη Meghan. Οι σχέσεις πατέρα και γιού είχαν παγώσει για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά μετά τη γέννηση της Lilibet έγινε μια προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να συντηρηθεί μια επικοινωνία. Αραιή αλλά ουσιαστική. Ο Κάρολος δεν έχει δεί από κοντά τα εγγόνια του και αυτό δεν ξέρουμε αν αλλάξει τη φετινή χρονιά. Εκτός έχει γίνει μυστικό ταξίδι, που κανείς δεν το έχει μάθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Merry Covid Christmas! Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla φορούν μάσκα στη φετινή festive κάρτα τους

Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του πρίγκιπα Καρόλου λίγο πριν τελειώσει το 2021

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε την ερώτηση για το χρώμα του μωρού της Meghan και του Harry

Photo credits Associated Press/Instagram @charlesprinceofwales