Η βασίλισσα ξήλωσε τους τίτλους από τον Πρίγκιπα Andrew: Το παρασκήνιο και η σύγκριση με τον Harry

Πατούλια Κατερίνα
Η βασίλισσα ξήλωσε τους τίτλους από τον Πρίγκιπα Andrew: Το παρασκήνιο και η σύγκριση με τον Harry

Ο διάλογος της βασίλισσας με τον δευτερότοκο γιο της, η απόφαση να του ξηλώσει τίτλους και αξιώματα και η σύγκριση με τον πρίγκιπα Harry.

«Γιε μου, μπαίνεις τιμωρία»! Κάπως έτσι και μιλώντας του προσωπικά, η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε τον δευτερότοκο γιο της πρίγκιπα Andrew πως την δίκη που έρχεται στις ΗΠΑ κόντρα στην Virginia Giuffre,θα την αντιμετωπίσει μόνος του και χωρίς κανέναν βασιλικό τίτλο.

Ξήλωσε τίτλους και αξιώματα η Ελισάβετ στον γιο της

«Με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της βασίλισσας οι τίτλοι και οι πατρωνίες του Δούκα του York επέστρεψαν σε εκείνην. Ο Andrew θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης», εξηγούσε λιτά και κατανοητά η ανακοίνωση της βασίλισσας στα social media και τον Τύπο.

Ο 61χρονος γιος της βασίλισσας αναμένεται να βρεθεί σε δίκη στις ΗΠΑ το διάστημα ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 και τα έξοδα φαίνεται πως θα τα καλύψει ο ίδιος για την εκπροσώπησή του, ενώ η μητέρα του φρόντισε να εμπλακεί όσο λιγότερο γίνεται το Παλάτι και το όνομα της ίδιας στην υπόθεση αυτή

prigkipas andrew

Δεν γλιτώνει το δικαστήριο ο πρίγκιπας Andrew: Η απόφαση που καίει τον γιο της βασίλισσας

Άργησε δύο χρόνια να πάρει την απόφαση η βασίλισσα

Ο Andrew μετά τη συζήτηση με την μητέρα του, φαίνεται πως δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας που του δόθηκε άμα τη γέννησή του ως παιδί της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου.
Πηγές από το Παλάτι αναφέρουν πως η βασίλισσα συζήτησε το θέμα με τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα William και να πάρει την τελική της απόφαση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελισάβετ είχε παύσει και πάλι με προσωπική της απόφαση τον Andrew από τα βασιλικά του καθήκοντα χωρίς να του στερεί όμως τους τίτλους και τις πατρωνίες του, αναμένοντας σιωπηλά την εξέλιξη του σκανδάλου Epstein που τον περιελάμβανε.

Περισσότεροι πάντως από 150 Βετεράνοι του βρετανικού στρατού ζήτησαν από την 96χρονη μονάρχη να μην περιμένει άλλο και να αφαιρέσει τους τίτλους του γιο της ο οποίος υπήρξε πιλότος ελικοπτέρου και είχε διακριθεί στον πόλεμο των Falklands.

Οι Βετεράνοι με επιστολή τους στην Republic κατηγορούσαν ανοιχτά τον πρίγκιπα πως δεν τίμησε τις υποχρεώσεις του ως στρατιωτικός και δεν έδειξε χρηστότητα, εντιμότητα και ευυπόληπτη συμπεριφορά.

Και είναι αλήθεια, πως η βασίλισσα, που κλήθηκε το 2019 να αντιδράσει ταυτόχρονα στο σκάνδαλο του γιου της Andrew και στο Megxit του εγγονού της Harry, πήρε εύκολα την απόφαση να ξηλώσει τους στρατιωτικούς τίτλους τιμής του Harry, κάτι που δυσαρέστησε τους στρατιωτικούς φίλους του μικρού πρίγκιπα αλλά έδειξε μεγάλη μεγαλοψυχία στην περίπτωση του Andrew, ο οποίος δεν εκτελούσε βασιλικά καθήκοντα αλλά παρέμενε κεφαλή σε όλες τις πατρωνίες του.


https://www.instagram.com/p/CYrZSA6so_i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Η δικαστική απόφαση που έπεισε την Ελισάβετ να λάβει δράση κατά του γιου της

Ο Andrew οδηγείται όπως όλα δείχνουν σε δίκη στις ΗΠΑ μετά τη νέα αγωγή της Virginia Giuffre, της γυναίκας που κατηγόρησε τον Andrew πως την εκμεταλλεύθηκε και κακοποίησε σεξουαλικά γνωρίζοντας πως είναι ανήλικη. Ο δικαστής που απέρριψε την αίτηση απόρριψης της μήνυσης εις βάρος του Andrew Lewis Kaplan από την Νέα Υόρκη υποστήριξε το δικαίωμα της Guiffre να προχωρήσει σε δίκη κατά του Andrew για σεξουαλική εμπορία όταν η ίδια ήταν ανήλικη και εις γνώση του πρίγκιπα:

«Η καταγγελία της κυρίας Giuffre δεν είναι ούτε ακατανόητη, ούτε ασαφής αλλά ούτε και διφορούμενη. Υποστηρίζει διακριτά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε συγκεκριμένες περιστάσεις σε τρεις τοποθεσίες και προσδιορίζει σε ποιον αποδίδει αυτή τη σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του.

Πέμπτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που χάνει τον τίτλο του

Ο Andrew είναι ο πέμπτος royal στη σύγχρονη ιστορία που χάνει τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας. Το ίδιο είχε συμβεί στην πρώην σύζυγό του δούκισσα του York μετά το διαζύγιό τους, στην πριγκίπισσα Diana, αλλά και στον πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle μετά την απόφαση να παραιτηθούν των βασιλικών τους καθηκόντων το 2019.

Η σύγκριση με τον Harry:

Πηγή από το Παλάτι ανέφερε πάντως πως η διαφορά στον τρόπο που η βασίλισσα ανακοίνωσε τα νέα για τον γιο της Andrew είναι μεγάλη. Στην ανακοίνωση για τον Harry πριν δύο χρόνια, η στεναχώρια της Ελισάβετ και το συναισθηματικό στοιχείο ήταν εμφανές και στην ανακοίνωση τονίζοντας πως προς λύπη της και εντελώς ξαφνικά ήταν πικραμένη από την απόφαση του εγγονού της αλλά συνέχιζε εξηγώντας πως ο Harry και η σύζυγός του παραμένουν πάντα αγαπητά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στην παρούσα ανακοίνωση για τον Andrew, υπάρχουν ξερές ανακοινώσεις χωρίς κανένα συναισθηματικό στοιχείο και καμία λύπη από πλευράς της βασίλισσας, που μάλλον εξοργισμένη είναι με τον δευτερότοκο γιο της.



Με χρήματα από την περιουσία τηw βασίλισσας και όχι από το Παλάτι θα συνεχίσει ο Adnrew

Πηγές της Post αναφέρουν πως η βασίλισσα πιθανότατα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την νομική κάλυψη του Andrewμε χρήματα από την προσωπική της περιουσία και πιστεύεται πως ο πρίγκιπας λαμβάνει περίπου 323 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο από τη μητέρα του.

Μεταξύ των τίτλων που αφαιρέθηκαν από τον Andrew είναι και εκείνος του συνταγματάρχη των Φρουρών των Γρεναδιέρων, μια θέση που ανέλαβε από τον αείμνηστο πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, και που του επέτρεψε να ιππεύει στο Trooping the Color, στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των επίσημων γενεθλίων της Βασίλισσας που φέτος θα γιορταστούν μαζί με το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, την επέτειο από τα 70 χρόνια μοναρχίας της Ελισάβετ.

Θα επιμείνει στην αθωότητά του ο Andrew

Πηγή από το στενό περιβάλλον του πρίγκιπα ανέφερε πως ο Andrew δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό και θα υπερασπιστεί την αθωότητά του ρισκάροντας να γίνουν γνωστές στη δίκη ντροπιαστικές για τον ίδιο και το Παλάτι λεπτομέρειες για τη ζωή του κοντά στον Jeffrey Epstein και την Ghislaine Maxwell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan και Harry έβγαλαν προς πώληση το «παλάτι» στο Montecito: Το παρασκήνιο της μετακόμισης

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew