Το παρασκήνιο πίσω από το ξέσπασμα του πρίγκιπα Harry για την ασφάλεια της οικογένειάς του

Πατούλια Κατερίνα
Το παρασκήνιο πίσω από το ξέσπασμα του πρίγκιπα Harry για την ασφάλεια της οικογένειάς του

Το σίριαλ με την ασφάλεια του πρίγκιπα Harry και της οικογένειάς του στη Βρετανία μόλις ξεκίνησε και όλοι απορούν γιατί ζητά τη συνδρομή της αστυνομίας αλλά και ποιο ρόλο παίζει η Ελισάβετ σε όλο αυτό το παιχνίδι που μπορεί να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη.

Τέλος στο μυστήριο του γιατί δεν έχει επιστρέψει με τα παιδιά του και τη Meghan Markle στο Λονδίνο έδωσε ο πρίγκιπας Harry. O 37χρονος γιος της Diana, εξήγησε μέσω των δικηγόρων του πως δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για έξτρα ασφάλεια της οικογένειάς του και ξεκαθάρισε με κάθε δυνατό τρόπο πως θέλει να γυρίσει αλλά θα φτάσει μέχρι και σε δίκη για να γυρίσει με ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του Harry που τάραξε τη Βρετανική Κυβέρνηση και το Παλάτι

Είναι πολύ πιθανό οι Sussexes να έχουν προσκληθεί οικογενειακά στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας και την ώρα που δημοσιεύματα θέλουν την Ελισάβετ να διοργανώνει μέχρι και το πάρτι για τα γενέθλια της Lilibet Diana στις 4 Ιουνίου 2022, ο Harry ξεσκέπασε την αλήθεια στο γιατί δεν έχει επιστρέψει η οικογένειά του στο Λονδίνο τα τελευταία δύο χρόνια.

meghan harry 2

Ο Δούκας προσφέρθηκε για πρώτη φορά να πληρώσει προσωπικά για την προστασία της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εαυτό του και την οικογένειά του τον Ιανουάριο του 2020, όταν γίνονταν συνομιλίες με τη βασίλισσα για τον μελλοντικό τους ρόλο. Αλλά η προσφορά απορρίφθηκε. Παραμένει πρόθυμος να καλύψει το κόστος της ασφάλειας, ώστε να μην χρεωθεί στους Βρετανούς φορολογούμενους. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και μια χώρα στην οποία θέλει η γυναίκα και τα παιδιά του να είναι ασφαλείς. Με την έλλειψη αστυνομικής προστασίας, υπάρχει πολύ μεγάλος προσωπικός κίνδυνος», τόνισε η ανακοίνωση ενώ εκεί αναφέρθηκε πως η ασφάλεια του πρίγκιπα Ηarry κινδύνεψε λόγω της απουσίας αστυνομικής προστασίας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο στην αποκάλυψη του αγάλματος προς τιμήν της μητέρας του, η οποία, αν ζούσε, την 1η Ιουλίου 2021 θα έκλεινε 60 χρόνια ζωής.



Η αίτηση που έκανε ο Harry και η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει ως βασικό στοιχείο ένα περιστατικό ασφαλείας στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2021 όταν το αυτοκίνητο του δούκα του Sussex κυνηγήθηκε από φωτογράφους καθώς έφευγε από μια φιλανθρωπική εκδήλωση:

«Ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε έναν κίνδυνο για την ασφάλεια τού για μια ζωή,από τη τη γέννησή του. Παραμένει έκτος στη σειρά για τον θρόνο, υπηρέτησε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν και τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του έχει υποβληθεί σε καλά τεκμηριωμένες νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές απειλές. Ο ρόλος του στο Ίδρυμα μπορεί να άλλαξε αλλά το προφίλ του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει αλλάξει, ούτε και οι απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του. Ο στόχος του πρίγκιπα Harry ήταν πάντα απλός, να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του ίδιους και της οικογένειάς του όσο θα βρίσκεται στη Βρετανία, ώστε τα παιδιά του να γνωρίσουν την πατρίδα του. Η Βρετανία θα είναι πάντα το σπίτι του πρίγκιπα Harry και η χώρα που θέλει να ρίναι η γυναίκα και τα παιδιά του ασφαλείς. Με την έλλειψη προστασίας από την αστυνομία, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με προσωπικό ρίσκο. Ο Harry πιστεύει πως με αυτή την αίτηση, περίπου δύο χρόνια χωρίς την ύπαρξη προστασίας στη Βρετανία για τον ίδιο, θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση», έγραφε η ανακοίνωση στο τέλος, τονίζοντας πως το ξεκαθάρισμα αυτό έγινε μετά από δημοσίευμα που υπήρξε στο Βρετανικό Τύπο για το θέμα.



Πρώτη φορά ένας royal θα φτάσει την Κυβέρνηση στο δικαστήριο

Η νομική υπόθεση, θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε δικαστική διαμάχη πολλών εκατομμυρίων ανάμεσα στη Βρετανική Κυβέρνηση και τους Sussexes. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα σύρει σε δίκη την Κυβέρνηση που τελεί υπό τη σκέπη της βασίλισσας Ελισάβετ.

KATE MEGHAN 2

Η μοναρχία κλονίζεται! Το μεγάλο «όπλο» της βασίλισσας Ελισάβετ για να μείνει το Στέμμα ζωντανό

Το παρασκήνιο της έλλειψης ασφάλειας για τον Harry

Η παροχή ασφάλειας για τον πρίγκιπα συνέβη το 2019, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί των βασιλικών του καθηκόντων και διατάχτηκε από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο. Φυσικά, στα δύο χρόνια που ακολούθησαν με την πανδημία και την δεύτερη εγκυμοσύνη της Markle, λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν πως ο πρίγκιπας δεν ήθελε να ταξιδέψει οικογενειακά εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας κι όχι από φόβο για τον covid19.

Ο πρίγκιπας έχει εμφανιστεί δύο φορές στο Λονδίνο, μία στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021 και μία στην αποκάλυψη του αγάλματος της Diana τον Ιούνιο του 2021. Το 2020 ο Harry επέστρεψε στο Λονδίνο μόνος, για να κάνει τις διαπραματεύσεις με την Ελισάβετ και χωρίς την Meghan στο πλευρό του, κάτι που ως φαίνεται έγινε εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας.

Μπορεί ο Harry να πληρώσει την Αστυνομία;

Ως φαίνεται υπάρχουν δύο άρθρα στα οποία θα μπορούσε να στηρίξει ο πρίγκιπας την πρόθεσή του να πληρώσει τους αστυνομικούς που θα ενδυναμώσουν την ιδιωτική ομάδα προστασίας του ίδιου και της οικογένειάς του. Θυμόμαστε άλλωστε πως στην πρώτη ανακοίνωση μετά το Megxit, ο γιος της Diana είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μοιράσει τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που οι ιδιωτικοί αστυνομικοί του Harry θα έπρεπε να μπουν στο Παλάτι και να μάθουν μυστικά της ασφάλειας των royals που κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραμείνουν μυστικά. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι το γιατί η βασίλισσα έχει επέμβει προσωπικά για να παραμείνει με την δική του ασφάλεια ο πρίγκιπας Andrew, παρότι έχει παυθεί των βασιλικών του καθηκόντων από το 2020, λίγο μετά το Megxit και τι θα συμβεί τώρα που η Ελισάβετ του ξήλωσε τους τίτλους και τα αξιώματα. Θα ξηλώσει άραγε και την ασφάλειά του;



Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι αν η ίδια η βασίλισσα έχει πάρει θέση στο θέμα, αν ο Κάρολος και ο William θέλουν πραγματικά να αφήσουν ακάλυπτο τον Harry και την οικογένειά του και τι ακριβώς έχουν ζητήσει οι ίδιοι από την Κυβέρνηση της Βρετανίας. Ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα κορονοπάρτι στο σπίτι του Πρωθυπουργού λίγες ώρες πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, η Κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο Παλάτι.

Πάντως o κόσμος στο Twitter, η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει τον Harry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο χρόνια από το Megxit: Η αλήθεια για τη σχέση του Harry και της Meghan Markle δεν είναι ρόδινη

Meghan – Harry: Η βασίλισσα θα οργανώσει το πάρτι για τα πρώτα γενέθλια της Lilibet Diana