Meghan Markle: 3 εκατομμύρια δολάρια έβγαλαν τα trolls στην πλάτη της από βίντεο μίσους στο YouTube

Πατούλια Κατερίνα
Meghan Markle: 3 εκατομμύρια δολάρια έβγαλαν τα trolls στην πλάτη της από βίντεο μίσους στο YouTube

Το μίσος κατά των Sussexes έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στους haters του royal ζευγαριού περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Εδώ και δύο χρόνια, ο πρίγκιπας Harry και η Μeghan Markle έχουν γίνει στόχος από μια σειρά από διαδικτυακά trolls που όχι μόνο κάνουν ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά του ζευγαριού αλλά βγάζουν και τρελά κέρδη από αυτές.

Απίθανα κέρδη στην πλάτη της Meghan Markle

Σύμφωνα με ένα πρακτορείο ανάλυσης δεδομένων η Meghan Markle στοχοποιήθηκε από 25 διαφορετικά κανάλια στο Youtube τα οποία έχουν βγάλει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις.

markle fovos

Πρίγκιπας Harry – Meghan Markle: Κινδυνεύουν να χάσουν το μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Yankee Wally, Murky Meg, According 2taz- τα κανάλια μίσους κατά της Markle

Τα τρία πιο δημοφιλή κανάλια μίσους κατά της 40χρονης δούκισσας του Sussex, υπολογίζεται πως έχουν πάρει περίπου 494,729 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bot Sentinel.

Σύμφωνα με το εν λόγω πρακτορείο, οι δύο δημοφιλείς λογαριασμοί κατά της Markle , το Murky Meg, και το Yankee Wally είναι μεν τα μεγαλύτερα κανάλια μίσους κατά της συζύγου του Harry αλλά δεν είναι και τα μοναδικά καθώς και τα 25 κανάλια στο Υοutube, λεχουν περισσότερες από 494 εκατομμύρια προβολές.



Το εν λόγω πρακτορείο ανάλυσης δεδομένων τόνισε πως όλα ξεκίνησαν το 2019, λίγο μετά το Megxit, όταν οι τρεις λογαριασμοί- Yankee Wally, Murky Meg, According 2taz – ξεκίνησαν να δημιουργούν βιντεάκια χαμηλής ποιότητας με στόχο την 38χρονη τότε Markle.

Οι τρεις λογαριασμοί έχουν περισσότερα από 70 εκατομμύρια views με βιντεάκια στα οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν την Markle απολίτιστη, κακομαθημένη, ανάγωγη ενώ άλλα βίντεο μιλούν για θεωρίες συνομωσίας κατά του Harry υποστηρίζοντας ακόμα πως η Markle υποδύθηκε την έγκυο.

Όσο για τους λογαριασμούς μίσους, ο Yankee Wally δέχτηκε να μιλήσει στο Newsweek τον περασμένο Δεκέμβριο τονίζοντας μέσω μέιλ πως αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες περί ρατσισμού, εξηγώντας παράλληλα πως πληρώνει φόρους στις ΗΠΑ επιστρέφοντας το 40% των εσόδων του ενώ η Murky Meg υποστήριξε πως είναι έξαλλη που περιλαμβάνεται σε μια ομάδα καναλιών μίσους.

Ο Harry έχει μιλήσει για τα trolls

Ο Harry μίλησε για την παραπληροφόρηση που ξεκινά στα social media αλλά γιγαντώνεται όταν τα παραδοσιακά μίντια υιοθετούν τα ψέματα που γράφονται στα social και κάπου εκεί είχαν έρθει οι κεραυνοί κατά του όρου Megix:



«Πάνω από το 70% των ψεμάτων που γράφονται για τη σύζυγό μου, προέρχεται από 50 λογαριασμούς, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με Βρετανούς δημοσιογράφους που θεωρούν τα ψέματα αυτά ως αλήθεια. Ο όρος "Megxit" ήταν ή είναι ένας μισογυνιστικός όρος που δημιουργήθηκε από ένα τρολ, ενισχύθηκε από τους παγκόσμιους ανταποκριτές και γιγαντώθηκε όταν υιοθετήθηκε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ξεκίνησε με ένα τρολ. Το ένιωσα προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το παρακολουθώ να συμβαίνει παγκοσμίως επηρεάζοντας τους πάντες, όχι μόνο την Αμερική, κυριολεκτικά όλους σε όλον τον κόσμο. Έμαθα από πολύ νωρίς ότι τα κίνητρα των μίντια δεν ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα κίνητρα της αλήθειας», είχε πει ο Harry.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan και Harry έβγαλαν προς πώληση το «παλάτι» στο Montecito: Το παρασκήνιο της μετακόμισης

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew