Γλίτωσε τη δίκη ο πρίγκιπας Andrew - Το παρασκήνιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Πατούλια Κατερίνα
Γλίτωσε τη δίκη ο πρίγκιπας Andrew - Το παρασκήνιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου γλίτωσε μεν τη δίκη στις ΗΠΑ αλλά το σούσουρο συνεχίζεται.

O πρίγκιπας Andrew τα κατάφερε τελικά και θα γλιτώσει τη δίκη στις ΗΠΑ που θα λάμβανε χώρα το φθινόπωρο του 2022.
Μετά από χρόνια δημόσιας κατακραυγής και κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση μετά τις μηνύσεις της Virginia Giuffre, ο 61χρονος Andrew κατάφερε τελικά να φτάσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμός με την γυναίκα η οποία τον έμπλεξε ακόμα πιο βαριά στο σκάνδαλο Epstein, του πάλαι ποτέ κολλητού του πρίγκιπα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας:

Ο συμβιβασμός έγινε γνωστός από τον δικηγόρο της Giuffre, David Boies σε ένα γράμμα προς τον δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση της μήνυσης κατά του πρίγκιπα.

Παρότι οι όροι της συμφωνίας παραμένουν ιδιωτικοί, ο Andrew είναι υποχρεωμένος να κάνει μια σημαντική δωρεά στο ίδρυμα της Giuffre το οποίο έχει δημιουργηθεί για να στηρίζονται τα θύματα κακοποίησης.

Ο εκπρόσωπος του Andrew αρνήθηκε να σχολιάσει τους όρους της συμφωνίας ενώ σε κοινή τους γραπτή δήλωση, ο Andrew υπέστη περεταίρω εξευτελισμό όταν στην γραπτή του δήλωση ανέφερε:

«Ο πρίγκιπας Andrew δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κακολογήσει τον χαρακτήρα της κυρίας Giuffre και αποδέχεται ότι υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως προς τις άδικες δημόσιες επιθέσεις εις βάρος της».

Άγνωστη η αντίδραση του δικαστή:

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Lewis Kaplan στη Νέα Υόρκη υποστήριξε πριν δύο μήνες το δικαίωμα της Guiffre να προχωρήσει σε δίκη κατά του Andrew για σεξουαλική εμπορία όταν η ίδια ήταν ανήλικη και εις γνώση του πρίγκιπα:

«Η καταγγελία της κυρίας Giuffre δεν είναι ούτε ακατανόητη, ούτε ασαφής αλλά ούτε και διφορούμενη. Υποστηρίζει διακριτά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε συγκεκριμένες περιστάσεις σε τρεις τοποθεσίες και προσδιορίζει σε ποιον αποδίδει αυτή τη σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του.

Ο δικαστής δεν έχει αντιδράσει ακόμα στην είδηση του συμβιβασμού.

Τι αναφερόταν στη μήνυση της Giuffre

Στη μήνυσή της η Virginia Giuffre υποστήριζε πως ο Jeffrey Epstein την εμπορεύτηκε και την ανάγκαζε να έρχεται σε επαφή με φίλους τους, ανάμεσά τους και ο Andrew, ο οποίος γνώριζε πως ήταν μόνο 17, εγκληματική πράξη για τις ΗΠΑ.

Η Giuffre υποστήριξε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Andrew τόσο στο σπίτι του Epstein στις Μανχάταν, στο σπίτι της Ghislaine Maxwell στο Λονδίνο καθώς και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στα Παρθένες νήσους.
Στην αγωγή που έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, αναφέρεται πως ο Andrew είναι υπεύθυνος για την εκφοβισμό και τη σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας σύμφωνα με το κοινό δίκαιο της Νέας Υόρκης. Η ζημιά που προκάλεσε ο πρίγκιπας ήταν σοβαρή και διαρκής».

Ήρθε στο φως η συμφωνία που «καίει» τον πρίγκιπα Andrew - Η πληρωμή των 500.000 δολαρίων

Ο πρίγκιπας Andrew είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και οι δικηγόροι προφασίστηκαν μια ιδιωτική συμφωνία του 2009 ανάμεσα στον Epstein και την Giuffre στην οποία η κοπέλα πούλησε τη σιωπή της έναντι 500.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan και Harry έβγαλαν προς πώληση το «παλάτι» στο Montecito: Το παρασκήνιο της μετακόμισης

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew