Το μυστικό της πριγκίπισσας Άννας στις περιοδείες και ο τίτλος του πιο δύσκολου βασιλικού μέλους

Νατάσσα Σχοινά
Το μυστικό της πριγκίπισσας Άννας στις περιοδείες και ο τίτλος του πιο δύσκολου βασιλικού μέλους
AP

Η πριγκίπισσα Άννα θέλει να πραγματοποιει τις βασιλικές περιοδείες με τον δικό της τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά στη βρετανική βασιλική οικογένεια, έχουμε συνηθίσει να ακούμε πολύ συγκεκριμένα ονόματα να ηγούνται στις περιοδείες, όπως η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, η βασίλισσα Ελισάβετ -όταν ακόμη έβγαινε από το παλάτι-, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Camilla Parker.

Το όνομα της πριγκίπισσας Άννας απολαμβάνει λιγότερης δημοσιότητας σε σχέση με αυτά των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της στις περιοδείες.

Το μυστικό της πριγκίπισσας Άννας στις βασιλικές περιοδείες

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί έχουν στο μυαλό τους, η πριγκίπισσα Άννα είναι ένας αρκετά καθημερινός άνθρωπος, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που επιλέγει να διαχειρίζεται συγκεκριμένα κομμάτια των καθηκόντων της.

Η κόρη της βασίλισσας προτιμάει να μην έχει πολλούς βοηθούς στο πλευρό της και να διευθετεί ό,τι προκύψει μόνη της σε κάθε τομέα. Από το τα ρούχα που θα φορέσει μέχρι τους φωτογράφους που θα την απαθανατίσουν.

Πρόσφατο παράδειγμα όλων των παραπάνω αποτελεί η πρώτη περιοδεία της πριγκίπισσας Άννας μετά την πανδημία, κατά την οποία επισκέφτηκε την Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουϊνέα με τον σύζυγό της, τον Αντιναύαρχο Sir Tim Laurence. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να είχε μαζί της κομμωτές, makeup artist και γενικά κάθε άνθρωπο που θα την απαλλάξει από τέτοιου είδους πράγματα, εκείνη επέλεξε να μη φωνάξει κανέναν και να τα αναλάβει όλα μόνη της.

Βάφτηκε, έπιασε τα μαλλιά της, μέχρι που πέταξε με απλή θέση στο αεροπλάνο αντί να πάρει το ιδιωτικό της τζετ. Επιπλέον, απέφυγε να έχει μαζί της προσωπικούς βοηθούς, φωτογράφους και οποιονδήποτε που να ασχολείται με τη βασιλική αλληλογραφία.

Λέγεται, μάλιστα, ότι δε συμβουλεύεται καν κάποιον στυλίστα για τις δημόσιες εμφανίσεις της, αλλά επιλέγει ρούχα με βάση το προσωπικό της γούστο.

Australia Royals

Η απρόσμενη ενδυματολογική επιλογή της πριγκίπισσας Άννας για την κηδεία του πατέρα της

Ίσως όλα τα παραπάνω να είναι αυτά που της έχουν δώσει τελικά και τη φήμη του πιο δύσκολου βασιλικού μέλους, αλλά, από την άλλη, την κάνουν και πιο καθημερινή.