Η βασίλισσα Ελισάβετ το πήρε απόφαση και μετακομίζει την μισή οικογένεια ενώ άλλοι εξορίζονται

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ το πήρε απόφαση και μετακομίζει την μισή οικογένεια ενώ άλλοι εξορίζονται

 (AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

H Kate και ο William στο κάστρο Windsor και ο πρίγκηπας Andrew στην Σκωτία. Η βασίλισσα Ελισάβετ τακτοποιεί τις υποθέσεις της. 

Οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου πέρασαν και η καταπονεμένη αλλά ευτυχής βασίλισσα Ελισάβετ, αποφάσισε να τακτοποιήσει τις υποθέσεις της. Να βάλει μία τάξη στα ενδοοικογενειακά της. Οι αποφάσεις της, ξεκινούν να ισχύουν από αυτό το καλοκαίρι. Άλλοι μετακομίζουν και άλλοι εξορίζονται για μία καλύτερη τύχη.

Αυτός ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τη βασίλισσα Ελισάβετ να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Παλατιού

Μετακόμιση στο κάστρο του Windsor και αλλαγή σχολείου για τα παιδιά

Η Kate και ο William είχαν δεχθεί μία πρόταση από την βασίλισσα από τον χειμώνα για να μετακομίσουν σε ένα μικρό κάστρο στην ευρύτερη έκταση του Windsor όπου μένει και εκείνη και αποτελεί οικογενειακή περιουσία αιώνων. Το ζευγάρι συμφώνησε και μαζί με τα τρία τους παιδιά θα μετακομίσουν μέχρι το φθινόπωρο. Τα παιδιά μάλιστα δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο. Παρόμοιες αλλαγές έρχονται ωστόσο και για τον μικρότερο γιο της Εδουάρδο και την οικογένειά του.

https://www.instagram.com/p/CedqWDfNVrz

Η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία φωτογραφήθηκε ανάμεσα στον Κάρολο και την Καμίλα εχθές κατά τους εορτασμούς του Garter Day (αφορά ένα έθιμο των ιπποτών για νέα μέλη που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα), προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη τα οικογενειακά της για να πάρουν όλοι αυτό που της αναλογεί. Φυσικά και λογαριάζει πως ο Κάρολος θα μείνει στο παλάτι του Mπάκινγχαμ όταν θα γίνει βασιλιάς, για αυτό δίνει στον αγαπημένο της εγγονό William, κομμάτι του Windsor.

https://www.instagram.com/p/CewSeURMnIQ

Όπως αναφέρει ωστόσο η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η βασίλισσα αποφάσισε την τύχη και των υπόλοιπων παιδιών της. Κυρίως του γιου της Andrew, ο οποίος πια δεν έχει βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ θεωρεί πως θα είναι καλό για τον γιο της να μετακομίσει στην Σκωτία, για να ανοίξει, ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του. Να είναι μεν κοντά στις κόρες του, αλλά απαλλαγμένος από τον καχύποπτο και επικριτικό κόσμο του Λονδίνου. Ήδη όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρίσκεται σε μυστικές συζητήσεις μαζί του για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες.

Εξορία; Μοιάζει να είναι, αλλά μπορεί και όχι. Άλλωστε ουδέποτε ως δούκας της Υόρκης, υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός και εργατικός σε ότι αφορούσε την οικογένεια και τις υποχρεώσεις της. Οπότε, μάλλον ως ανακούφιση θα το είδε ο Andrew. Βέβαια, κάποιες εκπομπές στην βρετανική τηλεόραση όπως η παραπάνω, δηλαδή το «Good Morning Britain», υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει ύστερα από πίεση του Κάρολου και του William οι οποίοι θέλουν να ξεκαθαρίσουν από σκάνδαλα και σύννεφα του παρελθόντος την μοναρχία.