Σκάνδαλο στη Δανία - Κακοποίηση και bullying στο σχολείο των πριγκιπόπουλων

Σκάνδαλο στη Δανία - Κακοποίηση και bullying στο σχολείο των πριγκιπόπουλων

H πριγκίπισσα Mary, h Queen Margrethe και η Kate Middleton

pa media

Η αντίδραση του πρίγκιπα Frederik και της πριγκίπισσας Mary ήταν άμεση.

Τι κι αν είναι royals και ο κόσμος πιστεύει ότι κάθε μέλος είναι προστατευμένο από οτιδήποτε υπάρχει στον έξω κόσμο, τελικά πολλά μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά τους, ακόμα και πράγματα που νομίζουμε καμιά φορά ότι αφορούν μόνο τον κόσμο της «διπλανής πόρτας».

Πρόσφατα, η βασίλισσα Μargrethe II της Δανίας είχε να αντιμετωπίσει ένα ανησυχητικό περιστατικό σχετικά τα εγγόνια της ενόψει των πρόσφατων κατηγοριών που αφορούν στο σχολείο Herlufsholm όπου φοιτούσαν.

Τι συνέβη με το σχολείο του Christian και της Isabella

Ο μεγάλος γιος της βασίλισσας Margrethe II, πρίγκιπας Frederik, και η σύζυγός του από το 2004, πριγκίπισσα Mary, πήραν την απόφαση να διακόψουν τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο Herlufsholm κατόπιν αναφορών για την ύπαρξη βίαιης κουλτούρας και bullying στις εγκαταστάσεις του.

Germany Demark Royals

Η βασίλισσα Margrethe II

Οι αναφορές, μάλιστα, ήθελαν το προσωπικό να καλύπτει την κακοποίηση που λάμβανε χώρα στο σχολείο και, αναμενόμενα, η βασιλική οικογένεια της Δανίας εξέφρασε την αναστάτωσή της.

«Όπως έχουμε πει ξανά, είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από τις αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με το Herlufsholm πρόσφατα. Έχουμε επίσης καταστήσει σαφές ότι ως γονείς παιδιού στο σχολείο, περιμένουμε το σχολείο να κάνει αυτό που πρέπει για να διορθώσει αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Η ερώτηση στον γιο μας, Christian, και την κόρη μας, Isabella, για το σχολείο της επιλογής τους είναι πολύ σημαντική για εμάς και το ατυχές θέμα έχει φέρει πολλές και ισχυρές γνώμες δημόσια», είπαν σε ανακοίνωσή τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα.

Λογικό, λοιπόν, που πήραν κατευθείαν τα παιδιά τους από εκεί.

Το σχολείο Herlufsholm ιδρύθηκε το 1565 ειδικά για τα βασιλικά μέλη της Δανίας και είναι τοποθετημένο περί τα 80 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη. Το κόστος του για έναν μαθητή ανέρχεται στις 6.141 λίγες.