Η βασίλισσα δεν προσκάλεσε τον Harry και τη Meghan στη Σκωτία αλλά ο πρίγκιπας κέρδισε μια άλλη μάχη

Πατούλια Κατερίνα
Η βασίλισσα δεν προσκάλεσε τον Harry και τη Meghan στη Σκωτία αλλά ο πρίγκιπας κέρδισε μια άλλη μάχη

Ο πρίγκιπας Harry θα προχωρήσει σε δίκη με την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας και ίσως να μην είναι σύμπτωση το ότι δεν προσκλέστηκε από τη βασίλισσα για τις καλοκαιρινές διακοπές στο Balmoral.

Το καλοκαίρι δεν θα βρει τους Sussexes στο Balmoral μιας και η βασίλισσα Ελισάβετ παρά το δημοσίευμα της Sun που ήθελε τη μονάρχη να έχει προσκαλέσει τους Sussexes, τελικά δεν έστειλε καμία πρόσκληση για τη Σκωτία και το Balmoral στον εγγονό της.

Διακοπές κάνει η βασίλισσα

Η Ελισάβετ βρίσκεται ήδη στη Σκωτία από την προηγούμενη εβδομάδα, κι θα παραμείνει εκεί και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα την επισκεφτεί και ο William με την Kate και τα τρία του παιδιά.

Πάντως, αυτή η απόφαση της Ελισάβετ μπορεί να έχει να κάνει και με την άλλη απόφαση του δικαστηρίου και μια πρώτη νίκη του πρίγκιπα Harry κόντρα στην Αστυνομία του Λονδίνου, το UK Home Office.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Harry έχει την έγκριση να προχωρήσει σε δίκη κατά της Αστυνομίας με βάση του ισχυρισμούς του πρίγκιπα.

Εγκρίθηκε η αίτηση του Harry

Η αίτηση του Χάρι για άδεια υποβολής για δικαστική επανεξέταση έχει δοθεί και αφορά στην υπόθεσή του Σεπτεμβρίου του 2021, όπου ο πρίγκιπας θέλησε να επανεξεταστεί η απόφαση της Κυβέρνησης του Φεβρουαρίου του 2020, όταν ο Harry και η οικογένειά του έχασαν την ασφάλεια που τότε είχαν μιας και παραιτήθηκαν των royal καθηκόντων τους. O Harry είχε ζητήσει ακόμα και να πληρώσει ο ίδιος την αστυνομία του Λονδίνου για την προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του κατά την επίσκεψή τους στο Λονδίνο, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Παρά την ανοιχτή δικαστική διαμάχη, ο Harry ήρθε στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο οικογενειακώς ενώ η βασίλισσα φρόντισε να έχει το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας, τόσο ο ίδιος όσο και η Meghan Markle με τα παιδιά τους.

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle: Συνεχίζεται το σίριαλ με την ασφάλειά τους στο Λονδίνο

Ο δικαστής πάντως που αξιολόγησε την αίτηση πέντε σημείων του πρίγκιπα, έκρινε πως τα τέσσερα από αυτά ήταν αποδεκτά.

H αίτηση που έκανε ο Harry και η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει ως βασικό στοιχείο ένα περιστατικό ασφαλείας στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2021 όταν το αυτοκίνητο του δούκα του Sussex κυνηγήθηκε από φωτογράφους καθώς έφευγε από μια φιλανθρωπική εκδήλωση:

«Ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε έναν κίνδυνο για την ασφάλεια τού για μια ζωή,από τη τη γέννησή του. Παραμένει έκτος στη σειρά για τον θρόνο, υπηρέτησε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν και τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του έχει υποβληθεί σε καλά τεκμηριωμένες νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές απειλές.

Ο ρόλος του στο Ίδρυμα μπορεί να άλλαξε αλλά το προφίλ του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει αλλάξει, ούτε και οι απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του. Ο στόχος του πρίγκιπα Harry ήταν πάντα απλός, να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του ίδιους και της οικογένειάς του όσο θα βρίσκεται στη Βρετανία, ώστε τα παιδιά του να γνωρίσουν την πατρίδα του. Η Βρετανία θα είναι πάντα το σπίτι του πρίγκιπα Harry και η χώρα που θέλει να ρίναι η γυναίκα και τα παιδιά του ασφαλείς. Με την έλλειψη προστασίας από την αστυνομία, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με προσωπικό ρίσκο. Ο Harry πιστεύει πως με αυτή την αίτηση, περίπου δύο χρόνια χωρίς την ύπαρξη προστασίας στη Βρετανία για τον ίδιο, θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση», έγραφε η ανακοίνωση στο τέλος, τονίζοντας πως το ξεκαθάρισμα αυτό έγινε μετά από δημοσίευμα που υπήρξε στο Βρετανικό Τύπο για το θέμα.